-Dazra!

Idag är det söndag och jag har plockat in tvätten i gadroberna. Sen så har jag & Emma varit ute och gått med Dazra en rätt lång runda. Nu sitter jag vid datorn och skirver och Emma sitter vid ett mycket gammalt tv-spel. Hon älskar det, jag hatar det. Haha.


Mats skulle jobbat idag men han orkade inte. Nu är han inne i stan ochg handlar julklapp till mig. Vi ska äta spagetti och köttfärsås idag. Farmors recept, älskar det.


-Pumpor!

Lördagen började med att vi åkte in till stan jag, Emma & Mats. Till blomsterlandet och köpte två halloween pumpor till mig och Emma. Sen åkte vi en runda till Bergvik och jag hämtade ut min medicin. Sen gick jag och Emma till gina och kollade lite. Hitta ett jättesnyggt linne som jag ska köpa någon dag.


När vi kom hem så tvättade jag och fixade lite. Sen satt jag & Emma igång och gjorde halloween pumpor. Emmas blev rikigt bra min blev minde bra. Emma tog upp sin till pappa. Så han har den på tv-bäncken och jag har min egna nere hos oss. Vi ville inte ställa ut dom på trappen för där hade dom väl inte fått vara ifred ändå.


Medans vi var i stan gjode pappa mat till oss. Helkyckling, potatis, brunsås, lingon och grönsaker. As gott. Efter det plockade jag och Emma undan maten och sisakde och så. Sen gick vi en lång runda med Dazra. Sen kollade vi på en film på 4:an & åt lite godis.



Min till vänster & Emmas till höger!

Emmas!

Min!


-Emma kom!!

Ja i fredags åkte jag och pappa in och mötte Emma min syster. Hon kom från Helsingborg med bussen. Sen efter att Mats slutade jobba kom han in och hämtade oss. Och vi åkte direkt till Willys och handlade lite.


När vi kom hem gjorde jag tacos medans Mats duschade och Emma och pappa var ute med Dazra. Pappas hund. Vi satt i storarummet hos mig och Mats och kökade och mös. Sen efter maten diskade jag och plaockade undan. Medans jag gjorde det så kollade dom andra på Beck levande begravd. Jag och Mats såg den har om dagen så jag tog disken och det istället. Sen gick pappa upp och fortsatte och se på filmen hos sig medans vi såg på idol.


-26Kg & 10Cm

-26Kg och ca 10cm i midjan! Nu får jag alltså på mig storlek 46 istället för 56! I herr jeans får jag på mig 38! :)


-Halloween!!!

Efter Torsby igår åkte vi runt i Karlstad och letade pumpa till mig och Emma. Det finns pumpor men dom är så jävla stora. Jag vill ha två som är lika stor som en fotboll ca. Men fy fan vad svårt det är att få tag i.

 

Jag tänker jag & Emma skulle gröpa ur dom och göra halloween lyktor av dom och rosta tjärnorna i ugnen. Emma hade aldrig gjort detta så tyckte det skulle bli skoj och göra det med henne. Ska fortsätta leta idag tänkte vi. Vi måste ju i alla fall ha två pumpor det är ett måste.

 

Ikväll ska vi äta tacos och mysa lite nu när Emma kommer. Sen blir det väl Idol skulle jag tro. Jag ska ta bussen in vi 15.25 och möta upp hon och sen efter jobb kommer Mats in och hämtar oss.

 

 


-ALDRIG!

Var ju till Torsby igår. Gick jättebra hade gått ner ca 10 cm i midjan och gått ner ca 26kg så dom var nöjda. Jag också för den delen. Men det konstigaste är att jag känner och upplever mig fetaren än någonsin blir även äcklad av mig själv och mitt fett. Normalt?

 

Jag pratade med Axer och berättade hur jag mått psykiskt efter operationen och så. Han ställde sig fråga högt så jag och Mats hörde. Det kanske va ett misstag att operera dig. Herregud tänkte jag. Kommer jag må såhär dåligt hela tiden nu?! Nej fan det hoppas jag inte.

 

Torsby visste hur mitt liv sätt ut innan operationen dom visste även vad jag åt för mediciner så dom borde veta att det kanske skulle gå åt helvete. Dom borde ha pratat med mig mer om hur det kunde gå. Det man igentligen fick reda på kursen var ju inte precis något dåligt.

 

Helt seriöst hade jag vetat hur det skulle bli hade jag ALDRIG gjort operationen.


-Gissa vad som väntas idag?

Jo min lillasyster kommer upp till oss. Just nu sitter hon på bussen från Helsingborg till Karlstad och är framme 16.15! Detta har vi tjatat framme och tillbaka med i ca tre månader nu. Och nu är det tid för att träffas efter ett  år sen ca.


-Julklappar & 30år! =0)

Vi har köpt julklappar till Pappa, Frida, Emma & Mamma.  Vi har kvar julklappar till min lillebror, Mats mamma, pappa & bror. Sen har jag köpt värdens bästa julklapp till Mats. Jag hoppas han kommer tycka om den.

 

Några dagar efter julafton så fyller han ju 30år! Gud vad tiden går fort. Vi blev tillsammans den 18-12-2006 och nu är han snart 30. Vet inte vad jag ska köpa till honom när han fyller år. Har någon något förslag? Det är jättesvårt.


-Första återträffen!

Första besöket efter operationen är imorgon 28 Okt 2010 i Torsby klockan 14.00


-Ingen kan & ingen vet.

När jag hade skrivit det sista inlägget innan detta inlägget så ringde jag Helena och hon rådde mig att ringa vårdcentralen. Så jag gjorde det och fick en akut tid. Hade en kvart på mig att cykla ner i ös regnet. Med hopp om att dom skulle kunna hjälpa mig. Men hoppet var ute där också. Dom tyckte psyk skulle sköta detta. Och att jag skulle ha kontakt med en och samma på psyk. Så läkaren på vårdcentralen rådde mig att inte åka till jour psyk. Utan att jag , han & Helena skulle prata med psyk.

 

Skulle jag inte klara av det att vänta så skulle jag åka till jour psyk. Igentligen ville han lägga in mig. Men när jag berättade att jag skulle till Torsby imorgon så tyckte han att jag skulle åka dit för det är jätteviktigt.

 

Så imorgon ska jag själv ringa psyk på bryggargatan, Helena ska också ringa och doktorn jag träffade idag ska skriva till dom.


-Anna för många år sedan!

Alla säger att gamla Anna är tillbaka. På ett sätt känns det inte bra. För då är jag så jävla rå mot alla. Skiter  i vad alla tycker och gör vad fan jag vill. Bråkar och irriterad jämt. Det är inte speciellt roligt att höra att gamla Anna är tillbaka. Men upplever min omgivning det så, så måste jag lyssna och ta det till mig oavsett hur ledsen det gör mig…

 

Något har hänt…

 

Men vad? Ja om jag kunde svara på det skulle jag göra det direkt. Jag mår ju inte speciellt bra av att gå runt och vara som jag är. Känns som inte mina mediciner hjälper. Kan lika väl spola ner dom i toaletten. Känner mig bara så jävla arg. Jag är så jävla rädd för mig själv vissa stunder. Jag vet att när jag blir så arg och är det så är jag kapabel till allt. Då finns det ingen spärr på mig. Jag skulle kunna döda en människa utan och tveka.

 

Psyk tar mig inte rikigt på allvar känns det som. Ska det behöva hända en sak för att dom ska lyssna? Inget händer när man är där och snackar. Har ju fått ny läkare visst hon är bra men Dr Tumma visste hur jag var och hur allvarligt allt var när jag sa hur jag mådde. Så hon fixade sakerna direkt.

 

Jag har mått såhär sen innan operationen. Det har gått månader. Det brister snart känns det som. Jag är så rädd för mig själv. Jag vill inte göra något som jag inte i vanliga fall skulle göra. Hur ska jag få männsikor att lyssna? Ska jag lägga in mig själv?


-Mycket på G!

Idag har jag varit med pappa, vi gick en runda. Snackade lite och så. Mats är i stan nu och ska hämta pappas dator, den har varit på lagning. Jag har suttit och beställt julklappar. Blev en del. Ska snart gå in i duschen tänkte jag. Fryser som en gris.


På Torsdag ska jag till Torsby, får se hur det går. Men hoppas på att det går bra. Igår var jag till doktorn och snackade lite. Det är mycket som händer med min kropp nu när jag går ner i vikt. Så jag mår inte jättebra i humöret och så. Men vi får väl se hur det går. Känns som jag är helt förändrad sen operationen. Känns som något har hänt i mitt huvud.


-Respekt & värdighet?

Vissa personer visar inte mig respekt och värdighet utan dom tror att dom kan behandla mig hur som helst. Jag känner att jag inte är värd att vara deras skit under skorna. Ska det vara så? Får människor gör och bete sig hur som helst? Är det acceptabelt att jag ska finna mig i detta?  


-Tycker synd om mig själv!

Vissa personer kan man inte bara vara utan. Jag kan inte det i alla fall. Ibland önskar jag att jag kunde det. Det skulle göra mitt liv lite lättare kanske. Att inse fakta är inte alltid det lättaste. Jag känner mig helt ensam. Men egentligen är jag inte det. Utan jag sitter bara och tycker synd om mig själv.


-Vad?

Vad är kärlek? Vad betyder ordet kärlek för dig?

-Ensamt!

Jag har inte kunnat sova på hela natten. Det finns så mycket jag skulle vilja göra ogjort och så mycket som jag ångrar. Så mycket jag skulle vilja visa och så mycket jag skulle vilja säga. Ingen har påståt att livet är enkelt att leva men jag trodde inte att det kunde vara såhär jävligt!

-Brynäs-Skellefteå!

Igår var vi till stan och kollade på Brynäs matchen hos Mats bror. Rätt mysigt måste jag säga. Skönt att komma bort lite. Fast att det inte var sådär jätte långt hemifrån. Brynäs-Skellefteå, Brynäs van med 2-1.


-Seal-Secret.


-Dagarna bara går..

I går var det tid att betala alla räkningar. Städade också hela lägenheten. Så att det är snyggt och rent. När Mats kom hem så åkte han iväg och köpte pizza till oss alla tre.


Idag har jag tvättat, var rätt mycket tvätt måste jag säga. Sen åkte jag en runda till stan. Kollade lite på kläder och handlade ett par nya jeans. Istället för storlek 50 som jag hade för några dagar sedan så fick det bli storlek 48. Sen köpte jag även en blus. Sen åkte jag ut till Ikea och mötte pappa där. Så vi gick och kollade lite och hade det mysigt.


Nu ikväll så har jag och älsk varit till Grums och handlat lite. Sen har vi kollat på bonde söker fru och efterlyst. Nu sitter jag vi datorn ett tag. Och ska väl snart gå och lägga mig. Är inte så trött men det är ju en dag imorgon också.


-En runda i stan !

Idag har jag varit hos psykologen. När jag åkte bussen in så vid lillerud kom det på massor av folk. Tyvärr barnrumpor eller hur ska jag formolera mig?! Jo men skitungar då. Satt sig bakom mig och satt och ryckte i min stol hela tiden. Så tillsist tog jag av mina hörlurar ur öronen och frågade dom om dom var störda eller hade problem. Det gick en stund och dom svarade tillbaka förlåt. Sen bytte dom plats. Kan inte människor växa upp.


Psykologen gick jättebra. Var riktigt jobbigt idag måste jag säga. Pratade om jobbiga saker. Inget jag är redo för att ta upp här. Men det kanske kommer men inte än på jättelänge.


Mats kom precis hem han skulle iväg direkt och möta sin mamma i Slottsbron.


-Sanningen om familjehem i Kil!

Detta är väldigt dåligt och hämskt måste jag säga. Att människor får vara familjehem när dom har så skitit hos sig och inte kan sköta sin egna hygien. Hur fan ska dom då kunna ta hand om barnens hygien? Ja, jag vet vad jag pratar om. Jag vet vem det gäller i dessa två artiklarna. Man tror att barnen får komma till ett bättre hem men i själva verket är det inte så bra som man tror.


Jag vet även att många socialsekritterare och så inte gör utredningar på familjehemmen utan går på gamla utredningar från andra fall. Och det tycker jag är väldigt dåligt. För varje barn man tar emot i ett familjehem borde det finnas en utredning på den nya familjen. Alltså en utredning per barn & inga gamla utredningar!

Läs dom här artiklarna jag bli väldigt förbannad när jag läser det. Och tycker det är mycket konstigt att hon har över huvud taget fått ha barn placerade hos sig.


http://nwt.se/article787136.ece
http://nwt.se/article787137.ece


-När jag känner mig redo!

Heej jag vet inte vart jag ska börja. Men jag kommer skriva om allt som hänt och händer när jag känner mig redo för det.


-En dag i stan!

Idag har jag varit i stan. När jag kom in till stan gick jag till Haga i rask takt och där mötte jag Helena. Vi gick upp och träffade handläggare eller vad det heter. Vi väntade på två andra också, dom två som skulle bli mina kontaktpersoner. Dom kom lite sent. Sist vi skulle ha möte med en annan tjej från vålberg som va 20 så kom hon inte. Så jag sa till handläggaren när dessa två var sena idag att jag hoppas du inte har gjort fel denna gången också. Men efter en stund kom dom allt. Super trevliga människor. Det är ett par och dom ska turas om att vara kontakterson till mig eftersom att dom har en liten dotter också. Det är släkt till Helena så det känns riktigt bra och jag har högaförväntningar. Dom verkar så mysiga och gulliga.

Efter mötet så gick jag till myrorna och kollade, brukar gå dit och kolla lite då och då. Men hittade inget. Efter det gick jag till Kapphal och till kjell & company. På Kapphal hittade jag inget tyvärr. Behöver ju lite nya kläder nu när man gått ner i vikt. Men men på kjell så köpte jag en atenförstärkare. Efter det gick jag till bussen för att åka hem.


När jag kom hem gjorde jag mig en ost omellet. Rikigt gott måste jag säga. Sen så gick jag ut med pappas hund Dazra. För pappa mådde inte så bra. Nu sitter jag här och skriver och lyssnar på Kent du och jag döden.


Lagt in en del annonser på blocket också. Om en stund ska jag ta kort på lite kläder som knappt är använda som jag tänkte lägga ut till auktion.


-Förr & Nu!

-Kort på mig från förr!


-Kort på mig idag!



Syns det någon skilnad?


-Stan väntar på mej imorgon.

Imorgon ska jag till stan rätt tidigt. Ska till Haga och träffa min nya kontaktperson. Ska bli rätt skoj faktiskt. Efter det ska jag snacka med Helena om försäkringskassan och allt sånt. Sen ska jag även införskaffa mig nya underkläder har jag tänkte.


-Nu börjar det hända saker.

Gick in och tog en lång dusch förut. Sen så letade jag upp minde kläder som jag kunde ha på mig. Som tur va hade jag sparat ett par jeans från när jag var mindre. Från storlek 56 till storlek 50. Jag är vekligen jätte stålt. Det syns inte mycket på vågen men på kläderna jag brukade använda innan. Mats skatta åt mig igår. Vi va hos pappa sen när vi skulle hem till oss så gick vi upp  en våning. Men när jag gick upp för trappan så tappaden jag jensen, så där stod en Anna i trosor mitt i trapphuset.

-Underbar dag.

Heej idag började dagen med att jag gick ner och tvätta, sen vid 12 tiden gick jag och pappa ner för att handla. Klarade både ner och hem utan att vara trött. Så saker är nog påväg till rätt håll. När vi kom hem vid 14.30 ca så gick jag ner till tvätten igen och fixade med den lite, sen städade jag toaletten, sen har jag även damsugit och torkat golv. Så nu luktar det gått i lägenheten igen, skönt känns det.

 


-Filmtips.

Galleri Gustafsson, det mesta av det bästa 1985-2010 kostade i 179kr på Maxi!


På väg till Malung med Lasse Stefanz kostade 264 på CLUB LASSE STEFANZ finns billigare.


-Mys dag & Maxi.

Igår hade vi jätte mysigt jag och älsk. Vi åkte till Maxi och handlade lite. Vi köpte den nya filmen med Robert Gustafsson. Den heter Galleri Gustafsson, det mesta av det bästa 1985-2010 kostade i 179kr. Sånna filmer vill alltid Mats ha i original, det kan jag förstå. För någon dag sedan kom också dvd:en som heter På väg till Malung med Lasse Stefanz. Också en film som älsk vill ha i original.


-Fram & tillbaka!

I övrigt mår jag lite fram och tillbaka om jag ska säga så. Jag vet inte varför det är så, men jag gråter fram och tillbaka, sen är jag glad, sen ledsen och sen jätte arg. Fattar inte hur man kan vara så velig som jag är. Känner mig enbart barnslig. Många säger att det inte är konstigt att jag är och beter mig på detta vis. Men varför kan man inte bara stänga av sina känslor? Som förr då var man aldrig ledsen eller kände något. Men det är väl också fel? Att inte ha känslor? Finns det inget mellan läge? Det känns som jag är känsligare efter operationen. Varför?


Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor. Det är för mycket för mig!

-Doktor E istället för Torsby.

I torsdags var jag till doktor E. Gick jättebra och hon var verkligen en sån som lyssnade. Det är ju en hyr läkare så hon blir nog inte kvar så länge. Hon sjukskrev mig i en månad fram över.

Torsby ville ju inte sjukskriva mig längre. Utan Torsby ville att jag skulle komma dit så dem kunde se på såren och det på magen i fredags.  Men jag ringde och avbokade den tiden eftersom att doktor E sjukskrev mig och Torsby ville inte sjukskriva mig längre.

Nästa besök till Torsby är den 28 Okt! Behöver inte åka 10 mil bara för att dem ska se på såren på magen.


-Torsby besöket redan på fredag.

Jag har ringt Torsby idag och pratat med dom angående längre sjukskrivning pga. av att jag näsan legat i 3 veckor i bara sängen och inte orkat äta så mycket o.s.v. Sköterskan skulle kolla lite och ringa mig sen. Så efter ca 30min ringde hon igen och sa att min doktor ville träffa mig på fredag klockan 11.00 för att se så allt är på rätt väg och så. Och för att bedöma om jag ska sjukskrivas en månad till.

Alltså till Torsby fredag den 8 Okt kl 11.

-Läkare åter läkare.

Igår var pappa och kolla sitt hjärta och allt gick bra. Jag fick gå upp klockan halv sex. Sen körde Mats in oss innan jobbet. Pappa får svar om någon vecka om hur allt står till med hjärtat.

 

Mats jobbade över igår och efter det var han och kollade på hockey i skoghall hos sin jobbpolare. Så han var väl hemma närmare 22 något. Vi kollade på nyheterna och pratade lite. Sen somnade vi.

 

Idag ska Mats till doktorn. Hoppas allt blir bra älskling. Du vet att jag finns om det är något. Idag ska jag försöka städa upp lite. Nova åkte tills sitt nya hem igår. Lite tomt men känns ändå skönt. Imorgon ska jag till psyk till doktorn där. Så det har och är fullt upp denna veckan med doktorer hit och dit för alla i familjen.


-Börja boxas igen eller förslag?

Jag har tänkt på en sak vad jag vill göra när jag har gått ner och kommit igång med allt. Och fått ordning på livet. Så skulle jag vilja börja boxas igen. Pappa och jag gjorde det tillsammans när vi bodde i Ringstad! Det är verkligen något jag vill.

 

Vilken sport skulle passa mig att börja med? Förslag?

 


-Dr Tumma till Dr E!

På torsdag ska jag till stan. Ska på möte på psyk tillsammans med min nya läkare och med Helena. Känns skönt och jag har hört att Dr E är jättebra men jag vet inte. Hoppas jag inte behöver ta upp allt igen. Det brukar vara så fast än allt står i journalen. Jag hoppas hon är lika bra som Dr Tumma var, annars vet jag inte vad jag gör. Har ju haft Dr Tumma i 2-3år och nu har hon slutat. Men sånt är livet. Det är ju bättre att ha en läkare på psyk än ingen alls.


-Då va man en liten flicka !

Igår la Emma min lillasyster upp massa kort på mig, henne och våran andra syster Frida på facebook. Det var väldigt skoj att se bilder på sig själv när man var liten och så. För jag själv har inte en ända bild på mig sen jag var liten och så. Känns rätt jobbigt. När Mats mamma tar fram och visa bilder på han när han var liten och så. Själv har jag inget alls att visa, tyvärr. Men så är det. Finns ett kort som jag aldrig glömmer. När jag var liten hade mamma alltid det uppe på väggen i vardagsrummet. Jag är jätteliten på det kortet och jag sitter på en stol och bara ler i en fin svart vit prickig klänning. Det kortet skulle jag faktiskt vilja ha.

 

Ett kort på mig...

 

Emma min syster i brunt hår, frida min syster i ljusthår. Så gulliga.


-En dag med pappa.

Idag har jag och pappa varit till vårdcentralen och en runda till Ö&B! Jag skulle ta prover till Torsby besöket den 28. På Ö&B köpte jag mer färg till pappa han håller på att måla om sin säng.

 

När vi kom från Ö&B så satt jag på kaffe och Mats hade köpt två bagetter från Nyängen igår som vi åt till frukost. Så jag och pappa satt pratade och hade det gott. För första gången på väldigt länge så mådde jag riktigt dålig, gått och varit hungrig för länge.

 

Efter det gick pappa hem till sig och fortsatte måla sängen. Som blir as snygg. Och jag har under den tiden gjort åtta olika matlådor till min baby tills han ska jobba. Kanske vi får lite mer tid till varandra. Har varit dåligt med det. Eller så är det bara jag som är känslig.

 

Pappa ska till doktorn idag, jag hoppas att det går bra och att han är frisk. Men ändå så skulle det vara skönt att höra att allt inte är riktigt som det ska med honom för att vad jag själv känner så blir han sämre och sämre. Det går sakta och jag tror inte rikigt att han själv tar det så allvar.


-Emma! =0)

Snart kommer min lillasyster upp från Helsingborg. Ska bli så otroligt skönt att träffa henne. Det var ca 1 år sedan vi såg sist. Älskar dig gumman.


-Mår lite bättre.

Mår lite bättre måste jag säga efter att påbörjat medicineringen av antibiotikan. Har försökt börja äta vid vissa tidpunkter. Går lite bättre än förut.


-Tid att ta helgen ???

Nu är det helg, skönt det. Har städat idag så gott jag kunnat så det är lite fint till helgen. Mats ska jobba söndag i helgen alltid skönt med lite extra pengar.


-Antibiotika!

Japp, jag går på antibiotika från och med idag. Mina sår på magen är inte okej. Kanske en förklaring till att jag inte har kunnat göra något och varit trött. Vad vet jag?!

Till veckan så ska jag försöka börja motionera! Har även börjat bli noga med maten. Det är jag själv som tjänar på det i slutändan.