-Träning & solning avklarat!

Träningen & solningen avklarat idag! Oron & rastlösheten är lite bättre! :-) Gick väldigt bra idag måste jag säga! Riktigt lyckat!

-Katterna & projektet som börjar bli klart!

När tvätten är klar funderar jag att dra till djuraffären för att kolla på lite halsband & godis åt de små godingarna.

 

Mario vet jag biter på högtalar sladdarna men det kan även vara Lillan också. Så vi har strulat jag & M för att få ingång mitt ljud igen & nu äntligen fungerar det igen som det ska. Men ska bli skoj & se hur länge det håller denna gången. Köp nya kablar, löddat ihop dom & vi har även köpt nya kabellister till kablarna. Så det skulle väl vara fan om de kom åt dem nu. Då vet jag nog inte vad jag göra om jag ska vara ärlig.

 

Men jag kan inte mer än att älska dessa små godingarna & göra allt för att dom ska må bra & ha det bästa.

 

Håller på att bygga en stor kattställning till dom. Den kommer bli enormt stor. Och jag lär inte kunna flytta den utan ska jag flytta här ifrån så får jag skruva isär den. Detta görs hos M så vi får köra hit sakerna i olika delar sen & montera det här. Godingarna kommer älska den. Kommer en bild på det när de är klart. Men här är iallafall ritningen på den syns inte så bra på ritningen men som jag sa när den är klar kommer en bättre bild.

 

 

 

-Psykiskt!

Psykiskt mår jag väl inte så bra! Trött på allt! Detta med att orka kämpa finns inte hos mig just nu eller idag! Hur länge det kommer hålla i sig vet jag ju inte. Kanske bara igår & idag jag känner så! Detta med att stänga av känslor har jag väldigt lätt för när jag inte orkar & då upplevs jag som att jag inte bryr mig om något! Visst det gör jag inte! Så att människor upplever mig så är inte fel! För när det har blivit för mycket så skiter jag i vilket! Men innerst inne är jag SÅ frustrerad & ledsen när jag kommer in i dessa perioder & jag känner så mycket inom mig så att jag inte kan hantera allt jag känner så då stänger jag av istället! 

-Vetrenären!

Linus har börjat att prata en hel del den senaste tiden. Det går i perioder det där! Mario biter i sladdar som vanligt. :-/ Lillan är för go & sprallig! Lite stuk av mig i henne tror jag! Haha skämt å sidor! Kommer snart bli en runda till veterinären igen med alla tre. Lite vaccinationer, hälsokontroller & sånt! Försöker gör det vart annat år fast att de är innekatter! Blivit lite mer med Linus pga av att han är gammal & har lite ont i bakbenen! 

-Ställde in mötet idag! Med all rätt tycker jag!

Jag ställde in mötet idag pga att jag inte orkade & hade inte lust helt enkelt! Känner att det bara är möte på möte! :-/ redan haft tre möten denna v! Så jag ville vara hemma idag! Med all rätt tycker jag!
 
Möte på fredag igen! Ligger & lyssnar på musik just nu. Ska gå till Direkten om en stund & skicka ett packet till Timrå. Sålt lite saker! Har även dammsugat, diskat & fixat i källaren vilket känns jävligt skönt!
 
Senare idag kommer Z! 

-Lite bilder från idag!

Mina små godingar!
 

-Svar på kommentar

Anonym
IP: 83.249.136.234

Hur går det mellan dig och m? Längesedan du skrev om honom? Är ni fortfarande tillsammans eller hur? :)

 

Mitt svar till dig min vän! Ja vi är tillsammans men vill inte skriva så mycket om mig & honom då det inte känns riktigt okej att göra det! Vi har ju ett privatliv också! Kan berätta att det är väldigt seriöst mellan oss & det känns bra!


-Mötet igår gick sådär!

Mötet igår gick sådär. Platserna som var tänkta att jag skulle jobba på gick inte att vara på. Så vi fick göra en ny lista på vart jag kan tänka mig att vara!
 
Idag ska vi ha ett nytt möte & göra upp en arbets plan om hur allt ska se ut & en utvärdering. Skriver lite mer senare idag om hur det har gått.
 
Nu ska jag börja min dag!

-Samtalet har kommit & jag hade rätt igen!

Varit till psykologen & fick ur mig en hel del måste jag säga! :-)
 
Nu har samtalet blivit av & som jag trodde avskrev dom den nya kontaktpersonen & ledsagaren eftersom att hon inte kunde träna de tider vi kom fram till på SIP mötet! Var det inte det jag sa för några dagar sedan att det inte skulle bli något med denna kontaktperson & ledsagare?!? Jo! Tröttsamt detta börjar bli!
 
Men, men skit samma nu! Bara tröttsamt att INTE människor lyssnar på vad jag säger!
 
Senare idag ska jag ha möte om jobb! Vi ska göra upp en skriftlig plan om hur allt ska se ut! Fått en väldigt bra handläggare när det gäller detta! Är iallafall vad jag tycker nu! Men bara träffat henne en gång tidigare.

-Inget samtal igår enligt överenskommelsen & är inte de minsta förvånad!

Inget samtal igår som sagt & jag är inte speciellt förvånad utan mest förbannad! Eftersom att saker fortfarande säg men inte görs &  att människor inte står för de dom sagt!
 
Ska bli roligt att se idag om det blir samtal enligt överenskommelse! :-) Men som sagt inget jag tror på överhuvudtaget! Det snackas så mycket! Å inget görs!
 
Nu är jag på väg till psykologen vilket känns skönt! Att få prata med en vettig människa! Och att få rådfråga någon som kanske kan ge mig lite råd så att jag kan hantera detta bättre än vad jag gör. Men innerst inne så hanterar jag det helt rätt enligt mig själv eftersom att jag är trött på det hela!
 
Att behandlas som skit är ingen värd! Att lova mig saker som de inte kan stå för är inte okej enligt mig! Man lovar inget något som man inte kan stå för! Det handlar om respekt till människan man lovar saker!
 
Alltså jag litar inte på någon längre & det är inte så jävla konstigt! Eller har jag fel? 
 
Nej nu ska jag fortsätta att gå till psykologen & jag lovar att det blir ett blogg inlägg senare efter min kära psykolog!

-Har även hör att kontaktpersonen & ledagaren gå efter ett 6v schema!

Ska väl även säga att jag har hört att den nya kontaktperson & ledsagare går efter ett 6 v schema! Det innebär att efter 6 v ändras hennes arbetstider!
 
Så mitt hopp på att detta överhuvudtaget löser sig innan februari finns ABSOLUT INTE! Är det konstigt tycker ni att jag inte tror ett skit på detta? Eller har jag rätt att INTE TRO PÅ DET?

-Imorgon kan jag nästan LOVA att jag kommer få ett stort DAMP UTBROTT TILL MAX! :-/

Just fan det är redan söndag & imorgon måndag & det innebär att J från Karlstad ringer mig angående den nya handläggare som anställer ledsagare & kontaktperson! :-)
 
Har tydligen fått en ledagarae & kontaktperson som dom tycker jag ska träffa men de blir tyvärr bara träning måndag & fredag klockan åtta med henne. Men då tar jag & tränar själv onsdag!
 
Det va en vit lögn i de jag skrev där skulle jag tro om träningen! Men som vi kom överens på SIP mötet så ska de tränas måndag & fredag klockan åtta! Mitt ända krav! Se till för fan att tillgodose det NU!
 
Sägs att den personen som är frågad om att bli min kontaktperson inte kan de dagar som vi var överens på SIP mötet! Det roliga är att alla va med & bestämde att det skulle bli de dagarna som jag skrivit! Mötet avslutades med att det skulle bli så!!
 
Så J har att göra imorgon efter som att jag är 95% säker på att detta INTE kommer fixas! Men VI ALLA var överens Torsdagen 15 januari 2015! Om detta!
 
Nu är jag elak men myndigheterna va med på mötet & alla andra som jobbar för mig & som ska se till att jag får rätt till mina rättigheter, att allt går rätt till & att allt gör som sagts på SIP!!
 
:-):-):-)
Kanske ett elakt inlägg mot vissa nu! Men allt är sanning! Och beviset lär jag antagligen få imorgon på detta jag skrivit!
 
Är det till all förmodan så som jag skrivit så kommer jag fått ett sånt jävla utbrott & DAMP TILL MAX imorgon!!!
 
Men nu ska jag försöka tänka på annat resten av denna dagen! Och jag kommer skriva direkt när jag hört något så ni får veta hur det gått! :-)
 
Ha nu en trevlig söndag alla som läser! Och glöm inte att alla har rätt till sina rättigheter, att bemötas med respektkt. Lova & kom inte äveräns om något med någon om ni ändå inte kommer stå för det, hålla det, verkställa det eller kämpa för dina/mina rättigheter!

-Vill bara skrika!

Känner att jag vill skriva så mycket men det kommer inte på vad. Innerst inne vill jag bara skrika rakt ut hur jag mår. Men jag kan inte sätta rätt ord på hur jag mår. Jag får inte ur mig något alls. Jag är bara så extremt ledsen inombords!
 
 
Uppgiven kanske är rätt ord! Igår skrev jag om att vi ska kämpa oss igenom perioderna. Men idag vill jag bara slippa finnas till! Jag vill bara få slut på det jag känner inom mig!

-Citat!

-Smärtan du känner i dag är styrkan du känner i morgon!
 
-Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka!
 
-Du föddes som ett original! Dö inte som en kopia!

-Vill passa in men inte må dåligt!

Satt precis & tänkte på att jag haft denna bloggen i många år nu! :) Har inte varit så aktiv på ett tag & det kommer väl perioder då jag kommer skriva mer än andra. Men jag har inte lagt ner skrivandet. Men kommer inte lova som jag gjort tidigare att jag ska skriva varje dag & bättra mig på att skriva. För det har jag ju bevisat för er att jag inte kan hålla! När lusten faller på så skriver jag het enkelt!

 

Börjat kolla igen på en hel del film! För att tänka på annat. Oron & spralligheten är väldigt jobbig. Det är faktiskt jobbig att leva med sprall i kroppen jämt & ständigt. Att aldrig kunna slappna av & bara vara Anna är väldigt svårt! Önska jag kunde vara riktiga Anna ibland utan att ha denna fasad som jag har. Att kunna vara mig själv utan att människor reagerar.

 

Men är man på ett vis så är det fel, är man på ett annat sätt som är det fel. Hur ska jag vara då så att det passar alla? Men det är iallafall bevisat att jag inte ska vara mig själv! För enlig många är det helt fel! Så säg mig vem ska jag vara? Jag är väldigt vilsen när det gäller detta!

 

Jag vill inte passa in om jag inte kan vara mig själv! Då mår jag bara dåligt! 

 

Jag vill passa in men ändå vara mig själv!


-Va STARKA låt dem INTE vinna!

Känner mig rätt uppgiven när det gäller dessa saker som jag tagit upp & mitt förtroende för myndigheter finns inte alls längre! Alla myndigheter gör som dom vill & som det passar dem!

 

Jag har varit med i rullarna med myndigheter sedan jag var 6 år & idag är jag 26 så jag vet hur det är för andra som kämpar när de hamnat mellan stolarna! Det händer tyvärr allt för ofta! Vilket inte är rätt! Människor har rätt att reagera & säga vad dom tycker! DU har rättigheter glöm aldrig det!

 

Se till att kolla upp saker när ni får problem med myndigheter! Nu skriver jag det igen alla personer har rättigheter! I så många år har jag hamnat mellan stolarna!

 

Det kanske inte är så konstigt när jag säger att jag vill ge upp ibland & ta mitt liv! När jag kommer in i de perioderna så är det riktigt kämpigt! Men någonstans inom mig vet jag att jag måste kämpa & att inte människor ska vinna över mig!

 

Men ibland önskar jag bara att människor kunde lyssna när man säger att man mår dåligt! Och oftast kan jag inte berätta varför jag känner så eller så! Hade jag vetat varför jag känner & tänker som jag gör hade jag helt enkelt gjort något åt det! Eller hur? Och att säga att människor förstår mig är helt fel av er. Kan ni sätta er in i min situation? Ja det kan ni men kan nu känna det jag känner inom mig? Är ni inne i min hjärna & kropp? NEJ det är ni inte!

 

Jag vill bara säga det igen NI har rättigheter! Och fortsätt att kämpa på & låt inte myndigheterna & era tankar vinna! Jag vet att det finns hur många människor som helst som läser min blogg. Och det är ofta många som hör av sig på Facebook & Mejlen till mig! Jag kan bara lyssna på er & försöka ge er råd & kolla upp saker men jag kan aldrig säga till er att jag förstår er!

 

Det är inte det att jag inte vill förstå men jag kanske inte sitter i samma sits som er! Men fortsätt kämpa ni är STARKA!


-SIP!

Samma dag som vi hade mötet med Ombudet så hade vi ett stort SIP möte på SOC tillsammans med hon som har satt beslut på min lägenhet. Hade tydligen  fått en ny handläggare angående det så var första gången jag träffade henne i torsdags. Helt okej person enligt mig! En person jag kommer att fungera med!

 

Läkare från SÖM, psykolog gällande de sexuella övergreppen även från SÖM, han är speciallist inom det som min bror J utsatt mig för som barn, min CM var med, J från Värmland, FSK, LSS hon som sätter besluten på vad har är rätt till, Kurator på HAB & psykolog på HAB. Det var väl de som kom av de som var inbjudna till mötet. Saknades en del personer men vad fan gör det.

 

Mötet i övrigt handlade om samma saker som tidigare SIP. Inget som myndigheterna skulle göra till denna SIPEN i torsdags har dom inte gjort!


-Mina rättigheter & en anmälan!

Mår väl rätt hyfsat fast att inget fungerar i min vardag. Förra veckan på torsdagen så hade vi ett stort möte med ett Ombud, J från Värmland var med, en praktikant & min CM. Det mötet hade vi för att få rätt på vad som gällde vad jag har för rättigheter i samhället.

 

Det har inte gått rätt till när det gäller LSS kontaktperson & ledsagare. Hon som anställer kontaktpersoner & ledsagare kör sina egna regler. För det första så finns det inget dokumenterat vad gäller mig enligt henne. Från alla samtal & all övrigt kontakt jag & J haft med henne. Redan det är ett STORT tjänstefel från hennes sida! Och detta vet jag eftersom att jag har försökt att få ut mina dokument till detta möte med Ombudet. Hon har även hotat mig med att ompröva mitt beslut pga. av mina så kallade "krav" som hon säger. Det är också ett STORT tjänstefel av henne!

 

Jag har ett krav träning måndag, onsdag & fredag för att jag behöver struktur i mitt liv. Det behöver alla för att må bra. Jag behöver det ännu mer än en vanlig människa!

 

Innan vi hade detta mötet med Ombudet & alla andra som var med så var vi i kontakt med hennes chef för att vi ville träffa chefen & framföra mina klagomål på denna Pia som hon heter. Och chefen ville så gärna ha ett möte med mig & J från Värmland så chefen kunde bemöta klagomålen som jag hade på Pia. Men samma dag får J ett samtal från Pia & Pia berättar att hon pratat med sin chef & att det absolut inte blir något möte tillsammans med chefen. För att det inte var nödvändigt. Utan ville vi ha ett möte så blev det med Pia. Och det var inte aktuellt eftersom att vi har redan haft ett möte med Pia för ca 4 månader sen & framfört mina klagomål & inget har blivit bättre.

 

Så i torsdag så lämnade jag in en skriftlig anmälan på Pia. Som kommer att komma till ännu högre chefer än hennes chef!

 

Jag har verkligen försökt att fungera med Pia. Hon har fått så många chanser av mig. Och jag är väldigt förvånad över mig själv att hon fått det. Men jag ville verkligen att detta skulle bli bra. Innerst inne är jag trött på allt krångel när det gäller LSS också. Det har aldrig fungerat & jag har bott här ett år i februari.

 

Vi gjorde ett försök med att få till ett möte med hennes chef för att jag inte ville lämna in en skriftlig anmälan på Pia. Men Pia sa att det inte var aktullet. Så vad skulle jag göra? Värken Pia eller hennes chef lyssnade ju.

 

Att jag känner mig hotad av Pia är konstigt eftersom att jag inte bry mig om när människor hotar & beter sig som henne. Men ibland får man bara nog att få skit kastad i ansiktet hela tiden.

 

Oavsett vad hon säger så har jag rättigheter. Och jag anser att saker ska gå rätt till! Och att jag ska bemötas med respekt från henne! Vilket jag inte gjort! Hon kör sina egna spelregler! Rätt ska vara rätt! Det är väldigt viktigt för mig! Respekten är ännu viktigare i detta fallet eftersom att Pia måste veta en hel del personliga saker om mig!

 

Det har skurit sig helt mellan oss men det visste jag att det skulle göra redan första gången jag mötte henne! Jag till J redan första gången att det aldrig skulle fungera mellan mig & Pia men jag gav det en chans! Jag är en väldigt bra människokännare när det gäller vilka personer som ska vara i mitt liv & vilka jag fungerar med & vilka som fungerar med mig! Rätt hade jag som vanligt! Som vanlig menar jag med att jag har varit med inom LSS i många, många & åter mänga år! Ingen kan säga att jag inte gett detta chans på chans & att jag inte haft tålamod!

 

Jag har hela tiden vetat att hon inte har behandlat mig rätt & att det inte har varit laglig hur hon behandlat mig eller att jag fått mina rättigheter. Därför hade vi mötet med Ombudet för att vi skulle vara hundra på att jag hade rätt innan vi gick högre upp med detta! 


-Till er som lever med oss med AD/HD!

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad. När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.

Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen. Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen. Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan  en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tvskärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.

Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig. Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.

För när det är starka känslor i  omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner migtrygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.

Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.
Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.

Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.

Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer. Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen. När du känner att du inte orkar vara förstående längre- gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera. Det måste du låta oss få. Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv.


-Max 3 timmar!

Har max sovit tre timmar i natt. Fast att jag har medicin till natten. När jag är inne i dessa perioder som jag skrev om igår så blir min sömn helt knepig. Det flyger så många tankar i huvudet på mig hela tiden!

-Bara gråter!

Detta va längesen! :-/! Vad finns det att berätta?? Som alla redan vet så bloggar jag som mest när jag mår som dåligast! Perioden för mitt mående är nu tillbaka som dåligast! 
 
Det va evigheter sedan jag kände det jag känner inom mig! Alla som säger att dom förstår är helt fel ute & cyklar!
 
Ångesten & tankarna har tagit över för mig igen. Jag gråter som ett litet barn & det känns som detta är slutet för att orka kämpa med att leva längre!
 
Alla som undrar varför jag mår som jag gör & alla som säger till mig att jag ska göra något åt det! Men snälla nån tror ni inte jag hade gjort något åt det om jag själv visste vad som orsakar att jag mår som jag gör??