-25 Juni 2011.

På lördagen tvättade vi mellan 12-22. Vi åkte till Bergviksudden och gick en runda i skogen. Och där hade vi med korv och bröd och grillade och mös. Riktigt mysigt. Satt på klipporna och lyssnade på vattnet och bara njöt. När vi kom hem så såg vi på två filmer sen hände inte så mycket mer.


-Midsommarafton & 19.

På midsommarafton blev min lillasyster ett år äldre. Hon fyllde 19. Vad händer mer på midsommar? Jo rätt mycket. Det var inte en midsommar som jag kommer att glömma om jag säger så. Den blev inte som jag hade tänkt mig.


-22 Juni 2011.

På torsdagen så var vi till Solareturen alla tre. Jag var ledig men jag var där och köpte lite saker och Mats köpte en stereo till sitt jobb. Sen var vi inom Willys och handlade till midsommarafton. Sen åkte vi och plockade jordgubbar i Edsvalla. Det var första gången för mig och jag tyckte det var roligt. Skönt att vara ute. Jag gjorde köttfärssås och spagetti när vi kom hem.


Sen så åkte jag och Mats en runda till Säffle med lite jordgubbar till Kerstin och Tommy. Där var vi på kyrkogård om planterade blommor. När vi åkte hem åkte vi in om Borgvik och planterade där också.


-21 Juni 2011.

Pappa kom på tisdagen. Och på onsdagen var jag till HAB och det gick riktigt bra och det var skönt att åka dit.


-Tradera.

Har ju köpt ett Nintendo 8-Bit men när jag fick det så funderade inte basenheten så han jag köpte det av fick skickade en ny från Tyskland. Kom igår, Mats hämtade ut den innan han började jobba. Så jag fixade med den idag, nu fungerar det superbra. Har sålt den andra basenheten som inte fungerade. Man kan ha den som reserv. Ska även sälja denna basenhet också tänkte jag.

Super bra traderare måste jag säga. Det var på tradera jag köpte det.


-Ledig & HAB.

Idag har jag varit på Solareturen, köpte en del tidningar, cd-skivor, krukor, en duk & ett brunt överkast till pappas säng. När jag kom hem så har jag städat och fixat, pappa är på väg hit nu. Han kommer vid 21.30 med bussen. Ska åka buss in och möta honom tänkte jag.


Jag har tagit ledigt på torsdag denna vecka & tisdag och torsdag nästa vecka från Solareturen. Men ska dit en snabb sväng på torsdag och köpa massor av vykort som kom in idag innan jag slutade.


Imorgon ska jag inte till stan på möte klockan 13 på HAB. Ska bli riktigt skönt att komma dit måste jag säga. Har gått 3 veckor sedan sist. Har mått rätt dåligt och gör fortfarande. Men det känns ändå lite bättre än förut, nu kommer pappa kanske det som gör att jag mår bättre. Annars är jag ju helt själv när Mats jobbar och så. Men nu kommer pappa att vara här det känns skönt.


-Hyra hus? Nej.

Glömt skriva om en sak kom jag på nu. I söndags ringde jag på ett hus i Säffle det visade sig vara Mats så kallade kompis som hade det. Det var för uthyres. Allt lät jättebra när vi pratade med honom och han skulle höra av sig på söndagen om vi kunde komma och kolla på det. Söndagen gick och ingen hörde av sig. Oavsätt så tycker jag att han kunde höra av sig och berätta att det inte blev något istället för att skita i att höra av sig. Det är inte speciellt vuxet måste jag säga. Jag skulle ju i alla fall höra av mig speciellt när Mats och han umgåtts när dom var yngre.


Vi väntade hela söndagen på att han skulle ringa men har fortfarande inte ringt. Tycker det är riktigt dåligt av honom. Men som Mats säger så mycket kompis var han nog inte när han inte kan ringa tillbaka. Men det konstiga är att allt lätt jättebra när vi pratade med honom. Spelade han bara?


Vi hade tänkt hyra huset. Det var 4 rum och kök. Tänkte att jag, Mats & pappa skulle ha bott där men vi skippar det nu. Letar vidare eller så bor vi kvar här som vi gör nu. Trivs ju här också. Tänkte mest att det var en bra lösning att alla tre bodde ihop när pappa inte har någonstans att ta vägen. Men vi ska hitta ett boende till pappa inom det snaraste.


Han får bo här tillsvidare har vi tänkt. Han har en säng och lite grejor i vardagsrummet. Ska ändå blir skönt att han är här, han är ju min pappa. Om han inte varit här hade han varit uteliggare inom det snaraste. Jimmy min bror ska ju flytta tillbaka till sin etta som pappa hyrde av honom. Därför allt detta.


En sak till när vi ringde på huset så  tänkte jag inte speciellt långt. Säffle är en annan kommun och det tillhör ju inte Karlstad. Om vi hade flyttat dig så hade jag fått byta kontaktperson hade inte kunnat vara kvar på Solareturen eftersom att det inte tillhör Säffle kommun. Så det var ju rena turen att Mats kompis inte hörde av sig.


Det var faktiskt Mats som tänkte på det. Jag hade inte en ända tanke på det. Känns skönt att han bryr sig så mycket om mig. Trivs ju verkligen på Solareturen och trivs med kontaktpersonen Ronny. Så i slutändan när jag hade kommit på det så hade jag inte velat flytta ändå.


-Ikea, Ö & B & Willys.

Igår fick jag pengar. Vi var och handlade, köpte bl.a. en grill, ben till pappas säng, bäddmadrass, lakan och dra på skydd till botten av sängen, mins inte vad det heter. Köpte även skärbrädor & tråd korgar. Allt köpte vi på Ikea förutom grillen den köpte vi på Ö & B. Vi var även på Willys och handlade lite tills fredag.


När vi kom hem så var det tid för Mats att åka till jobb. Han började ju nya jobbtider denna veckan.


När han hade åkt började jag med att montera pappa säng och fixa med det. Skulle även installera om Mats dator men det gick inte. Något stort fel har den datorn. Städade toaletten och plockade.


Betalade en del räkningar & förde över min systers student present och födelsedagspresent. Hon fick 1000: - av oss. Kanske va lite? Men bättre än inget jag hoppas att hon gör något roligt för pengarna. Hon är värd dom.


-Hur mår jag?

Tänker på det varje dag och kommer fram till att jag verkligen innerst inne mår skit. Livslusten finns inte längre, inget är roligt, allt kvittar och jag vill bara skita i allt, sluta bry mig och bara skrika rakt ut. Jag vill att något händer så att jag kanske kan uppskatta livet, något som gör att jag skulle få upp ögonen.


-Tandläkaren.

Va hos tandläkaren i onsdags och det gick bra. Vi kom fram till att vi skulle dra ut tre tänder. Och göra en lagning. Så den 29 ska jag laga och den 1 ska jag dra ut tre tänder. Ingen träning imorgon, ska till Ikea och handla. Solareturen på tisdag och onsdag så blir det HAB.


-Datum flyttat.

Mario skulle ju till djursjukhuset på tisdag men vi flyttade det till tisdag den 28 istället. Blir tajt med tid och ta det nu på tisdag därför vi flyttade det.

-Helgen går så fort.

I fredags så åkte vi till Säffle och vi var och handlade och hjälpt till lite. Igår så städade vi och tvättade. Vi var även ute i skogen och gick. Vi ska ta med pappa dit när han kommer upp. Ta med grill och mat och va där över en dag tänkte vi. Idag händer nog inte så mycket. Vi ska äta pizza tänkte vi. Sen ska jag väl diska lite och plocka.


-Bostadslös.

Pappa kommer snart nu. Han har lämnat tillbaka sin katt. För att Jimmy flyttar till lägenheten den 1 Juli. Pappa tog ju över min brors lägenhet men nu har det spruckit mellan min bror och hans tjej så nu ska Jimmy flytta tillbaka till lägenheten där pappa bor. Så pappa har ingen stans att bo. Så han kommer hit. Vi har köpt en säng till honom och gjort plats i vardagsrummet så länge. Tills vi hittat en lösning på allt.


Jag sa till pappa att Jimmy frågade honom om han ville bo i lägenheten för att Jimmy skulle ha den ifall det inte skulle fungera för han och hans tjej. Men pappa ville inte tro det innan han flyttade ner. Men hur blev det tillslut? Jo Jimmy flyttar tillbaka till lägenheten och pappa är bostadslös. Snacka om att utnyttja pappa eller pappas situation.


Jag vet inte hur jag ska förklara men Jag och Mats har och ställer upp mycket för pappa. Mats som inte är pappas son utan min p-vän ställer upp mer än pappas stora barn gör på honom. Ska det vara så? Det är så mycket jag vill skriva men vet inte riktigt vart och hur jag ska börja. När jag kommit fram till något bra så kommer jag lägga upp det här.


-Nya tider.

Ja vad har hänt dom senaste dagarna? Gud vet vad. I torsdags var jag till Sloareturen, det är inte speciellt roligt att åka dit längre. Gubben jag brukar snacka med har semester i 4 veckor nu. Otroligt tråkigt. Varje gång man ser honom blir man så jävla glad. Han bryr sig verkligen och sen har jag ju lätt för äldre också.


Mats har fått fast jobb från och med augusti månad. Och han har fått nya arbetstider han kommer jobba två skift istället för tre skift. Så nu i två veckor kommer han jobba 14-23 för att komma in på rätt skift. Lite tråkigt men så är det.


-Siba på midsommar.

Midsommar helgen händer något roligt för oss. Vi ska få träffa Siba igen. Längrat så jag håller på att gå sönder. Var över ett år sedan vi träffade henne sist. Har haft en del kontakt med dom som äger henne nu och allt fungerar bra för henne och så. Så skönt att allt går bra för henne och att hon slipper vara hemma själv. För hon klarade inte av det här.

 

Gud så skoj.

 


-Djursjukhuset på tis.

På tisdag ska vi till djursjukhuset med Mario för att han ska få sin 1 års vaccination. Han växer och växer det lilla charmtrollet. Och fin är han också. Går hur bra som helst att klippa klorna, borsta honom och rensa öron.


-Sola & tandläkaren..

Idag har jag varit till Solareturen och fixat och donat. Jag köpte en kontorsstol där för 60: - riktigt snygg. Håller även på att tvätta hade rätt mycket tvätt. Ska även tvätta på lördag. Sitter nu vid datorn. Fick sålt hörnsoffan idag. Skönt att bli av med den. Ska fixa lite här hemma plocka tänkte jag. Ska väl sätta mig och äta lite middag snart.

 

Imorgon ska jag till tandläkaren ska bli riktigt skönt måste jag säga. Sen torsdag är det Solareturen igen. Fredag är vi lediga och då blir det Ikea antagligen.


-Ny soffa.

Jag har sålt mitt Nintendo 8-bit det gjorde jag igår. Har även köpt en ny hörnsoffa för några dagar sedan. Håller även på att sälja den gamla. Skulle ha kommit en och kollat på den ikväll men det blev inget. Nu håller jag även på att sälja mitt super Nintendo.


-Solareturen.

Imorgon är det Solareturen som gäller för min del. Mats kör mig in så tar jag bussen hem. Sen vet jag inte riktigt vad som händer imorgon inget skulle jag tro. Mats börjar ju jobba 14 och jag är hemma 15. Så vi hinner inte ses så mycket imorgon.


-Ny vecka.

Idag är det måndag, ny vecka och Mats jobbar 14-22. Så är just nu ensam. Känns lite tråkigt finns inte så mycket att göra hemma.

 

I morse så var jag till vårdcentralen och lämnade blod som diabetescentrum ville ha. Sen så var jag till barnmorskan och tog cell prov. Är ju 23 och då brukar man göra det. Efter det åkte vi och köpte frukost och åt när vi kom hem.

 

Mats somnade i soffan efter frukosten och jag somnade i sängen. Nu när Mats har åkt till jobbet har jag sytt lite påslakan och sytt gardinger till sovrummet, har även bytt sängkläder. Ska även gå ner och se om tvättstugan är ledig 17-22 ikväll.


-Ja, dom senaste dagarna har jag gjort detta...

I lördags åkte vi hem till Tommy och Kerstin och hjälpte till lite, Mats föräldrar. Vet inte riktigt vad jag känner för dom och hur jag vill behandla dom efter allt. Vi åkte en runda till Jysk i Åmål och kollade på grejor. Kerstin köpte en hylla till Tommy. Som vi skulle montera upp när vi kom hem men det gick inte göra det helt och hållet. Den var sönder när vi skulle sätta på sista biten.

 

När vi kom hem så gjorde vi tacos och mös riktigt och kollade på Änglagård 3. Vi kollade inte klart på hela för att den var inte precis bra om man säger så.

 

Igår söndag då fick vi åka till Kerstin och Tommy igen för Kerstin ville åka tillbaka till Jysk i Åmål för att lämna tillbaka hyllan.

 

Jag och Mats hade bestämt att vi skulle vara hemma igår och ta igen oss, men så blev det inte. Det är liksom som vanligt när det gäller våra egna saker. Vi tänker på alla andra först. Vi glömmer bort varandra.

 

Vi skulle ha åkt och bada igår men det orkade vi inte när vi kom hem så det blev inget av det som vanligt. Vi bakade hemmagjord pizza istället.


-Säffle.

Idag så är vädret inte så bra. Har rengnagt några dagar nu. Vi ska väl till Säffle när Mats vaknat och handla med Kerstin. Det blir inget Bloms idag. Vi städade lägenheten igår som vi inte gjort på två veckor ungefär.


-Stor dag för lillasyster.

Idag tar min älskade lillasyster studenten. Hon tar klivet ut i vuxen livet. Önskar dig en underbar dag lillsyrran. Önska jag kunde vara med och ta emot dig när du sprang ut. Men jag hoppas att det blir en värdefull dag som slutar gott för dig. Du är verklige värd detta.

Jag älskar dig & kommer alltid finnas för dig oavsett vad som händer mellan oss. Du vet att du alltid kan komma till mig. Älskar dig.


-Energi

Träningen går verkligen åt helvete. Allt annat kommer emellan och det är jag så jävla ledsen för. Men jag hade nog inte orkat träna när jag har det som jag har det just nu. Min energi går åt till allt annat just nu....


-"Vanliga" människor.

Jag önska att någon, någon gång kunde säga tack eller visa att dom bryr sig om mig. Utan att ha en baktanke med det. Känns som människor tar en förgivet.

 

Pappa jag kan inte riktigt förklara varför han står mig så nära. Men det känns liksom som att han förstår mig. Det är liksom ingen som förstår när man snackar om vissa saker. Vi är så lika.

 

Oftast tycker  ”vanliga” människor att vi är dumma i huvudet. Men egentligen så vet man precis vart man har oss. Alla vet när man är arg, förbannad, ledsen o.s.v. För vi visar det. Men såkallade ”vanliga” människor visar inte det. Dom säger bara att allt är bra o.s.v. Man vet inte riktigt vart dom står. Jag har och kommer alltid ha svårt att läsa av människor.

 

Jag kan inte spela glad om jag inte är glad, jag kan inte säga att allt är bra om det inte är bra. Fråga människor så måste dem ju få höra sanningen, jag kan ju inte ljuga. Annars behöver dom inte fråga. Men oftast så tål inte ”vanliga” människor sanningen. Vi är för hårda & dumma när vi säger vad vi tycker.

 

Är det inte så? Hur upplever ni det?


-Dött?!?

Hur jag mår det ska vi inte prata om. Jag mår innerst inne skit. Jag får ta en dag i taget. Varje dag är en pina känner jag just nu. Jag et inte vad jag ska skriva… Jag tänker ofta på att det skulle vara skönt att bara få somna in och inte vakna. Jag önskar att jag inte var så jävla feg och rädd utan hjälpte mig själv dit. Jag tror att jag skulle må bättre av att inte finnas.

 

Jag har ingen matlust hade det inte varit för Mats hade jag nog dött av svält. Jag ställer mig inte och gör mat. Jag har bara ingen lust. Äta, äta & åter äta vilket liv. När Mats jobbar och så, så blir det att jag inte äter något alls. Jag har bara ingen lust. All lust som borde finnas där finns inte.

 

Känns som jag skiter i allt. Orkar inte bry mig det är bara problem hit och dit. Och jag vill att alla ska må bra. Jag gör vissa saker jag mår dåligt av bara för att göra andra glada. Är det meningen? Jag tänker inte på mig själv en ända sekund. Alla andra går före. Jag glömmer bort mig själv.

 

Allvarligt jag önskar att jag var 15 igen då man inte kände något. Man grät aldrig man tänkte bara på sig själv och sket i när någon var ledsen o.s.v. Gjorde vad fan man ville och brydde sig inte om vad andra tyckte, sa vad man ville till vem man ville.

 

Allt det tyngre jag känner är det ångest? Är det normalt? Önskar att smärtan inom mig bara kunde försvinna.


-Bråk,bråk & åter bråk.

Torsdag igår orkade jag inte åka till Solareturen så jag ringde och sa som det var till chefen. Men det blir nya tag på tisdag i alla fall.

 

Igår så åkte vi till Kerstin och Tommy. Vi var med Kerstin och handlade och var till banken. Efter det åkte vi hem och åt middag, vi köpte mat ute igår. Det blev biff, potatis, brun sås, stekt lök, lingonsylt och sallad. Riktigt gått.

 

Efter det blev de ett jävla bråk mellan Mats och hans mamma. Pga. att hon lovat oss att åka till Ullared och att hon skulle betala resan och vi skulle få 1000:- var att handla för när hon fick sina skattpengarna. Men eftersom hon har brutit armen så ska vi inte åka till Ullared men det hör till saken att hon sa till oss att om hon inte skulle med så kunde vi åka själva. Men vi fick inga 1000:- var som hon lovat oss. Så Mats blev förbannad.

 

Vi fick vars 500:- var för att vi har hjälp dom under veckan. Det är ju okej men hon hade ju lovat oss mer. Tycker det är lite ful gjort av henne. Jag är alltid så punktlig med mina pengar till henne. Hon får alltid det datum jag sagt och exakt den summan som hon ska ha om inte mer ibland. Då tycker jag inte man gör som hon gjorde.

 

Så hon gav förslag om att åka till Bloms istället. Hon ville inte till Ullared för att hon hade bruten arm och för att hon inte kunde prova kläder pga av armen. Men det är ju kläder på Bloms också. Kan hon prova kläder där med bruten arm? Hur går det ihop? Bloms men inte Ullared av är skillnaden?

 

Jag sa en del saker igår till henne. Jag kan verkligen inte hålla inne med vad jag tycker om vissa saker längre. Hon är en frisk människa men hon får bete sig hur som helst, säga vad hon vill o.s.v. verkar det som men jag som egentligen har något fel i hjärnan kan inte bete mig hur som häls. Bara jag säger något sak hon ta livet av sig o.s.v.

 

Mats pappa bad mig att dra åt helvete igår och han hade mage att göra det efter allt jag gjort och hjälpt honom med. Kerstin och Tommy ska egentligen vara glad för att jag och Mats är tillsammans för Mats har aldrig haft en flickvän som hjälpt till så mycket som jag gör och han kommer aldrig få en sån flickvän igen. Ingen flickvän som tagit all den skit som jag gjort.

 

Nu säger inte jag att jag är den bästa flickvännen för Mats o.s.v. För jag har verkligen brister och fel jag också. Verkligen. Jag är INTE guds bästa barn.


-Solareturen & Ronny.

Tisdagen orkade jag knappt åka till Solareturen men jag gjorde det ändå. Den dagen var riktigt tung.

 

På onsdagen träffade jag Ronny i stan och tog en lång promenad i ös regnet. Efter det skulle jag haft HAB möte med det blev inställt.


-Gud vilken evighet.

Gud det är verkligen en evighet sen jag skrev sist. Har inte riktigt hunnit med. Har haft så otroligt mycket att tänka på och att göra. Jag ser att det är över en vecka sedan jag tog mig tid att skriva.

 

Onsdagen den 1/6 så var vi hemma hos Kerstin och Tommy, fixade och donade med allt och inget. Jag strök en del saker åt dom, duschade Kerstin och fixade mat o.s.v.

 

Torsdagen den 2/6 var Mats ledig från jobb och jag från Solareturen den var ju Kristi himmelsfärds dag. Så det var ju röd dag. Även den dagen var vi hem till Kerstin och Tommy. Fredag den 3/6 lördag 4/6 & söndagen den 5/6 var vi också hos Kerstin och Tommy hela dagarna. Men gud vi var ju även där på nationaldagen den 6/6. Mats började jobbar på måndagen 22-6.


-Mån & Tis

I måndags åkte ju Kerstin in till akuten och hon opererades natten till tisdag. Efter Solareturen åkte vi till Mats pappa i Säffle och hjälpte honom, fixade mat och lämnade inte till honom. Vi städade även kylskåpet till dom.

 

Vi var hemma vi ca 21.30 så jag var otroligt trött. Igår skulle jag tränat med Ronny med det blev inget pga. att jag var riktigt sliten och för att jag åkte till Säffle och hjälpte Tommy, han sitter i rullstol i vanliga fall är det Kerstin som hjälper honom.

 

Vi åkte in till Kerstin igår när Mats sluta jobbet och med förvånad fick hon följa med hem redan igår. När vi kom till Säffle så klippte jag Tommy och rakade honom.

 

När vi kom hem på kvällen så gjorde mats spagetti och köttfärssås till oss.