-Gott nytt år.


-Nyårsafton.

Våran dag är planerad såhär, jag ska städa lägenheten. Vi ska äta mysmat ca 17 och det blir pommes, kryddig béa, vitlöksbröd, kotlett & sallad. Vid 20.00 kommer en kompis Christian hit och ska umgås med oss under kvällen.


-Nyårslöftena!

Mina nyårslöften är att jag skulle sluta snusa för gott, jag ska börja träna. Att jag alltid ska försöka tänka positivt och att jag ska börja jobba.


-Vårdcentralen..

Nu är halen nästan helt färdig målad. Mats ligger och vilar. Vi har varit till Vårdcentralen med hans rygg idag. Han fick mer mediciner och ska börja jobba den 3 Januari och ta det lugnt. Sen åkte vi och hämtade Christian och drog till Grums till Ica Orrby. Handlade till imorgon. Lite mys och så.


När vi kom hem så rensade jag frys och kyl. Sen så har jag spikat upp sladdar och skruvat upp hatthyllan och såna saker. Ska snart gå upp till vinden med en del saker om jag hittar nycklarna. Mats hade dom igår så tror att dom ligger i dom byxorna han har på så, men han sover ju så jag vill inte väcka honom.


Har även rensat min dator och kollat igenom hela datorn efter virus och så. Nu håller jag på med Mats dator. Jag ringde även om våran hemtelefon igår att den funderar ibland och ibland inte. Så dom tog bort våran räkning som kommer i Januari och skickade mig ett nytt modem som skulle vara framme efter nyår. Men fick meddelande om att jag kan hämta det efter 17.00 idag.


-Onsdag hela dagen..

Igår så va vi till färgaffären där hade dom rea på färg. När vi va på Ö&B herromdagen så ville jag köpa färg där som kostade 99kr burken men jag gjorde aldrig det och tur va det. För när vi va i färgaffären igår så va samma färg där för bara 10kr burken. Sen köpte vi två bordar en ska vi ha i köket men vi vet inte vilken än.


Vi besiktiga bilen igår och den gick igenom, skönt känns det. Sen så va vi till Solareturen en runda. Där köpte vi en strykbräda för 10kr.


När vi kom hem igår så började jag måla hallen. Så halva hallen är klar kan man väl säga. Mats ligger och sover som vanligt. Idag ska jag nog fortsätta måla skulle jag tro och hoppas på att få lite hjälp av Mats. Vi ska även se på en del tv idag.


Ringde även psyk idag och det visar sig att jag ätit fel medicin under en hel månad. Tråkigt. När dom inte kan berätta för mig och göra som vi kommit överens om.


-Ut idag igen.

Idag ska vi inte till stan och handla på Willys, sen ska vi på Rusta och besiktiga om bilen. Sen ska vi även inte på Biltema en runda.


Jag sover mycket dåligt och har gjort ett bra tag nu. Är trött jämt, känns som något är fel. Men jag har ju lov nu så jag ska vila upp mig och blir det inte bättre får jag väl kontakta läkaren. Ont i huvudet varje dag känns det som. Bara massa tjat hela tiden, men så är det.


Ska boka en tvättid också, börjar bli mycket tvätt. Mats börjar jobba den 3 Januari och då börjar han antagligen tre skift. Han är bättre i ryggen och tror att de har gått över också.


-Felicia..

Nu ikväll fick Mats gå ner till Jens & Sandra och passa Felicia för att dom skulle till akuten med deras minsta barn Leo. Han är tydligen jättes sjuk.


-30 År..

Idag är det Måndag den 27, inte vilken Måndag som helst utan Mats fyller 30 år. Började mad frukost på sängen. Sen så åkte vi till Säffle för att fira honom. Vi åt smörgåstårta, vanligt tårta och kakor. Han fick massor med fina saker.


-Bilteman & Grannarna.

Jag, Kerstin & Mats till Biltema. Där köpte vi bil ljud till Mats i födelsedags present. Så det fick han en dag tidigare. Sen va vi inte till stan och lämnade tillbaka ett par skor som vi köpt till Tommy i julklapp men som inte passade. Sen åkte vi till Ö&B, där köpte jag & Mats färg till hallen men när vi kom hem ångrade jag mig, fattar inte varför jag köpte den så Mats åkte tillbaka och lämnade tillbaka den.


I kväll är vi bjudna till grannarna Jens & Sandra. Så vi har köpt vars en julklapp till barna och en chokladask till Jens och Sandra.


-Stickan!?

Gud vad vissa kommentarer som vissa ge uppmuntrar en veklingen till att skriva måste jag säga. Det är alltid lika roligt när man får såna kommentarer. Vissa har verkligen underbar humor.

 

Stickan om Tjat, tjat & tjat.:

Haahahahaha är du handikappad lilla Anna???????

IP: 194.132.95.241

24 December, 07:47


-Dag 6 i Skåne & hemfärd.

Vi hade tänkt åka hem vid 6-7 på morgonen igår, men det blev inte riktigt så. Utan vi sov tills vi vaknade. Sen så bäddade vi upp och hjälpte pappa lite. Sen så åkte vi runt 10. Det var jobbigt att skiljas åt. Men det är något som vi får vänja oss vid nu. Vi träffas snart igen ju.


Vi körde till Göteborg och lite utanför Göteborg så stannade vi och åt mat. Sen fortsatte vi till Säffle. Där stannade vi upp och hälsade på Mats föräldrar, Tommy & Kerstin. Tommy fick julklappar av oss. Cd-skivorna blev han jätteglad för, men tofflorna som vi köpt till honom passade inte. Han är så svullen om fötterna. Så dom ska vi lämna tillbaka.


Efter en stund där så åkte vi vidare. Nästa stop blev i Grums på Ica. Vi handlade lite sen åkte vi vidare till Vålberg. När vi öppnade porten in till trapphuset så hörde vi hur katten jamade. Så vi sprang upp till katten och gud så glad den blev. Vi började med att ge den mat och sen fortsatte vi att ta upp grejorna ur bilen. Sen bytte vi i kattlådan och packade upp alla saker.


Kändes skönt att komma hem måste jag säga. Jag tycker inte om att sova borta och vara borta för länge. Underbart att vara med katten igen.


När vi varit hemma ett tag kom Jens och Felicia upp. Jens är vår granne som passade katten och fiskarna och Felicia är hans dotter. Så lånade jag ut lite barn filmer och sen snackade vi lite.


Har även fixa cd-skivor till min systers dator för den måste installeras om. Så jag ska göra det nästa gång jag kommer ner är det tänkt. Så Jens hade skivor som jag kunde låna. Jens kollade även om katten va en hona eller hane. Som jag trodde så är det en hane. Så den heter inte Tingeling utan Mario nu.


Det va även en underbar dag igår.


-Dag 5 i Skåne, julafton.

Dagen började med att jag diskade och sen hjälpte jag pappa att stryka gardiner och dukar. Sen satt vi upp dom. Mats åkte iväg och köpte en julklapp till Emma, hen hårfön. När jag var klar med att ha hjälpt pappa fixade jag Emmas ögonbryn. Efter det gick jag in och duschade. Sen var det tid för mig att göra mig i ordning.


Vid 14.30 så bar det iväg till Mamma, Frida och Lyon. Vi firade jul hela familjen hos mamma. Kändes riktigt bra måste jag säga. Vi fick god mat och hade jätte mysigt. Tomten kom till lillebror också, Lyon. Han tror på tomten fortfarande. Faktiskt riktigt roligt.


Jag och Mats fick julklappar. Av Frida & Emma mina lillasystrar fick vi en jättefin vas, i mosaik. Mamma fick vi pengar av, Sen fick jag ett paket av ett gamalt par som jag aldrig träffat, där i låg det även pengar. Av mamma fick vi även ett jättefint ljusfat. Av Hisham, Lyons pappa fick vi pengar. Fick även en dvd-spelare av min bror Jimmy.


Jag & Mats gav varandra julklappar också. Jag fick en jättefin plånbok i äkta skin, fick ett smyckeskrin, en ny mobiltelefon, en kattunge, ett par skor, en hel låda med schampo och massa sånt. Mats fick massa toalett artiklar, en väckarklocka, parfym. Jag gav honom inte så mycket. Han fyller ju 30 den 27 så då ska jag ge honom lite mer.


Julafton kände jag att det var den bästa på många år. Att få fira med hela sin familj som man inte gjort på ca 8 år kändes underbart. Och att Mats va delaktig i det också gjorde det ännu roligare. Alla va samlade, efter så många år. När jag tänker på det så är det ju faktiskt så det ska vara. På julafton ska familjen vara samlade. Annars är det inte jul liksom.


Dagen kunde inte ha blivit bättre. Är så glad att vi åkte ner.

Julklapparna några av dom.

Fick även skor av min älskade Mats och en hel stor låda med hygienartiklar.


-Dag 4 i Skåne.

Idag så har vi varit till Väla, Willys, Ö&B och Ikea. Nu håller Emma på med maten till oss. Köpte mig ett par nya skor som jag velat ha länge. Nu är Mats och tankar, pappa ser på film och jag sitter här.


Vädret här nere är väl sådär, dom är dåliga på att ploga vägarna här nere. Ur dåliga måste jag säga. Det är beräknat att vi ska åka hem om två dagar. Dagen efter julafton tänkte vi. Imorgon ska vi till mamma på julmat och så. Ska dit vid 14.30.


Ikväll ska vi väl se på någon film och bara ta det lugnt. Är rätt sliten om jag ska säga det.


-Tjat, tjat & tjat.

Alltså det är rätt underligt att människor inte kan förstå att man har ett handikapp och att man kanske inte klarar av lika mycket som vanliga människor gör? Vissa människor kallar sig mina vänner med innerst inne verkar dom inte förstå och kunna ta mig för den jag är. Utan säger jag att jag inte vill, eller inte orkar då är det så. Tycker bara att det är för mina vänner, att acceptera det jag säger istället för att tjata på mig och hålla på.


Det är inte respekt!


-Dag 3 i Skåne.

Idag så har vi varit till min barndomsvän Maria. Köpte en tunika av henne, en svart, för 100kr. Vi bytte julklapp med varandra. Hennes son Kevin som är 2år va hemma från dagis idag för han hade feber. Vi åkte till Biltema och kollade lite, sen åkte vi till Maxi och handlade lite. Sen åkte vi med Maria till Mc för att köpa med mat till hon och Kevin. När vi kom hem till henne så åkte vi direkt.


Jag och Mats åkte till MC och satt oss där och åt, sen så åkte vi ut till Hyllinge och gick på city gross, handlade lite där. Efter det åkte vi hem till min farmor och hälsade på och pratade lite. Där träffade jag moster Sonja. Efter det åkte vi hem till pappa och Emma.



Nu står pappa och håller på med gratängen och Emma och jag sitter vid datorerna.


-Dag 2 i Skåne.

Tisdag så började dagen med att vi åt frukost, sen åkte jag och Mats iväg till Väla gick där en runda. Efter det så åkte vi hem och hämtade Emma och åkte till Söderpunkten och gick och kollade lite. Sen va vi även till Willys och handlade till maten, det blev tacos igår. Va riktigt gott. Efter det så gick jag in i duschen, sen betalade jag alla räkningar och packade in alla julklappar. Sen på kvällen kollade vi på den serien på tv4 klockan 21, Morden i Sandhamn.



-Vägen till Skåne & dag 1 i Skåne.



Vi åkte till Skåne i söndags natt klockan 3.00 var på Ullared klockan 8.00 ca. Sen gick vi där och handlade och mös. Efter det fortsatte vi till Skåne. Vi va framme vid ca 11.30. När vi kom fram så visste inte pappa att vi skulle komma för vi hade sagt till honom att vi skulle komma den 23. Så han blev jätte överraskad.


Vi hade hela bilen full av pappas saker som han hade glömt när han flyttat ner. Sen hade vi även köpt en ny tv-bänk och vardagsrumsbord till honom. Som han fick nu av oss istället för den 4 Januari. Ska ta en bild sen tänkte jag. Vi hade även köpt med jeans och kalsonger till honom från Ullared. Även köpt en massa saker till städning och tvätt. Han blev verkligen super glad att vi kom tidigare och med alla saker som han fick.


Senare på dagen gick vi ner till en pizzeria som ligger 5min från pappas och Emmas lägenhet och åt. En pizza och dricka där kostar 45kr och i Värmland får man ge mellan 70-80 spänn för bara pizzan utan dricka och sallad.


Sen åkte vi till Ikea. Skulle kolla på ett nytt databord till Emma, men hittade inget. Gud så rörigt Ikea är här nere jämfört med hur det är i Karlstad. Här nere är det tre våningar. Inte så bra organiserat tycker jag. Va jättesvårt att hitta. Så dit har jag och Mats bestämt oss för att aldrig mer åka.


När vi kom hem sen så gjorde vi inte så mycket mer än att kollade på tv och tog det lugnt. Vi kollade även på den nya serien som började på fyran klockan 21. Den hete Morden i Sandhamn.


-Bilen lagad & tacos.

Mats kom hem igår vi 22. Det hade gått bra att laga bilen. Fredrik och Fredrik hade skickat med tacos till mig. När Mats va hos dom fixade jag hela akvariet, rengjorde och gjorde det jättefint. Tyvärr så va en fisk död. Efter det slog jag in julklappar.

 

Idag ska vi väl städa lite och se på film, ska även gå ner och se om det finns någon tvätt tid. Imorgon händer det saker. Vet inte rikigt vad än. Får se på det.

 

Mats ligger och sover och jag bränner filmer, till oss och till pappa och Emma.


-Tingeling.

Katten mår prima och växer som bara den. Hon är hur go som helst. Och vi har kommit fram till att hon ska heta Tingeling. Men vi är inte rikigt säkra på att det är hen liten tjej. Vi är inte så duktiga på att se det. Så vi får väl fråga någon som är duktig på det.


-Snart Skåne resa nu..

Dagarna går och går och närmare och närmar kommer vi Skåne resan. Känns både roligt, skönt och jobbigt. Men mest roligt. Ska träffa pappa, äntligen. Sen så ska vi fira jul hos Mamma. Det va rikigt längesedan. Är lite pirrigt. Men jag har sagt till henne att vi stannar så länge som jag orkar och klarar av.

 

Har köpt en del julklappar, snart klar med allt.

 

I torsdags var jag till vårdcentralen med mitt eksem och det hade inte blivit bättre så jag fick en starkare salva att smörja med istället. Ser lite bättre ut. Men inte helt bra än.

 

Igår var vi till Biltema & rusta i Karlstad, sen åkte vi iväg till Säffle och hämtade Kerstin för att åka till Åmål. Där köpte Mats lite kläder och Kerstin köpte julklapp till sin man Tommy. Sen åkte vi hem och bara tog det lugnt.

 

Idag har vi varit på Ö&B och köpt ett vardagsrumsbord och en ny tv-bänk till pappa som vi ska ta med ner. Det var tydligen slut i Skåne. Jag ska väl snart börja slå in presenterna som köpt. Sen ska Mats till Fredrik i Sunne och laga bilen.


-En underbar Tisdag..

Våran tisdag var jättebra. Vi åkte till Säffle för att kolla på en ny tv. Men vi avvaktade med att köpa tv till efter jul. Vi var hos Mats mamma och pappa också.

När vi kom hem till dom så gav vi Kerstin sina julklappar och hon öppnade dom. Hon fick två stora tomtar av oss. Hon samlar på tomtar. Efter det fick vi öppna våra julklappar. Vi fick en damsugare, strumpor, kalsonger fick Mats, ljuslyktor, sängkläder, handukar o.s.v. Kanske kommer bild på allt sen..  


Vi började med att åka till bilverkstan med Mats mamma Kerstin för att hämta hennes bil. Hon hade den inne för repration. Men dom hade blivit försenade så bilen var inte klar igår utan idag istället.


Efter det åkta vi till Sportringen och skulle byta en tröja som inte passade Mats. Han hittade en mössa i stället. Sen gick vi en runda på Kappahl och kollade. Sen så fixade vi julfrimärken till julkorten som vi skickade. Sen så gick vi på konsum tror jag det heter. Sen åkte vi till Expert och kollade på tv. Sen söta saker. Där köpte jag en julklapp till pappa. Sen köpte jag även nya spislock.


Sen åkte vi hem till Mats mamma för att äta. Jag och Kerstin delade på en pizza, Mats tog en och Tommy åt någon jultalrik. Sen åkte vi ner igen till Expert men vi köpte aldrig teven. Sen åkte vi till konsum igen och handlade lite.


Sen var det tid för oss att åka hem till Vålberg igen. När vi kom hem plockade jag lite och Mats gick in i duschen. Sen kollade vi på tv och hade det mysigt.


-Vårdcentralen imorgon igen, återkoll.

Ska tillbaka till sköterskan på vårdcentralen imorgon Torsdag klockan 13.50 och kolla om salvan hjälpt något på händerna. Och jag kan ju säga direkt nu att den har hjälpt jättemycket. Så får se vad hon säger imorgon.


-Vårdcentralen & apoteket.

Måndagen var jag till vårdcentralen. När jag satt i kö för att ta mina prover så gick Mats och hämtade ut sina tabletter på apoteket. Efter att jag tagit mina prover så skulle jag träffa sköterskan för mina sår mellan fingrarna. Hon konstaterade att det var eksem så hon skrev ut en stark salva till mig. Som jag ska smörja mig med morgon och kväll. Och det har redan blivit bättre måste jag säga.


När vi kom hem så tog Mats det lugnt och jag städade lägenheten. Sen gjorde vi mat och käkade. Spagetti och köttfärssås, Mats gjorde den och det var jättegott. Sen så kollade vi på tv och tog det rätt lugnt.  


-Mats fick åka ambulans...

På söndagen så åkte Mats ambulans. Han hade så ont i ryggen så han låg i soffan och bara skrek. Jag fick inte upp honom eller något utan han hade så ont. Så hela söndagen var vi på centralsjukhuset i Karlstad och Mats fick hjälp.


Dom konstaterade att det var ryggskott som han hade fått. Så nu kan han i alla fall röra sig lite mer än innan och utan att skrika. Skönt. Han är sjukskriven från jobbet i 2 veckor och hoppas att det blir bättre under dessa 2 veckorna.


Jag ringde även Mats mamma Kerstin som åkte med oss in. När vi åkte hem så åkte vi in om Mc och åt alla tre. Efter det så fixade Kerstin två chokladaskar till Mats arbetskompisar Morgan och Micael. Som han ska åka till jobbet och ge.


När vi kom hem så hjälpte jag älsk in i duschen efter det gick vi och la oss i sängen. Jag la mig och läste lite och älsk kollade på tv.


-Fredrik & bilen.

I lördags var vi till Fredrik satt in en bilstereo i vår bil. När vi kom hem så gjorde vi inte så mycket mer. Dom bjöd dit och nästa lördag på mat och då ska vi även fixa vår bil. så att vi kan besiktiga om den.  


-Julafton! Tillsammans efter så många år..

Igår bestämde vi att vi skulle åka till mamma på julafton och fira där. Tillsammans med mamma, Frida, Emma, Lyon, Hisham, Pappa, Mats och sist men inte minst jag. Vi kom överens om att vi skulle stanna så länge som jag orkade. Vi ska dit vid 14.30 ca.


-Började med köket....

Igår så började jag måla köket. Mats va och besiktiga bilen han fick två tvåor. Som ska vara fixade till januari. Men det löser vi. Sen så åkte han tillbaka till jobbet och jobbade över. Sen när han kom hem vid 18.30 så kom nästan Christian direkt. Dom skulle se på hockey tillsammans.

 

Jag kollade på CSI Miami på Canal 9 klockan 20-21 sen kollade jag även på Criminal minds på Canal 5 21-22 sen så gjorde jag inte så mycket mer.


-Sista mötet för denna v.

Nu ska jag snart till Karlstad på möte. Har varit nere i tvättstugan och tagit upp nästan all tvätt. Det händer någon matta kvar och ett överkast som inte va riktigt torrt. Har även fixat lite här uppe i längenheten. Imorgon ska jag gå upp på viden om jag inte orkar när jag kommer hem idag och kolla om där är fler saker som är pappas i så fall ska jag ta ner dom och packa hans sista saker.


Hur mår jag idag, jag mår rätt bra än så länge. Får väl se om det håller i sig. Det är så vitt ute och ap kalt. Men det är fint. Kanske ska gå ut och gå en runda sen när jag kommer hem.  


-Ikea dag med Ann-Sofie!




Idag började dagen inte jättebra kan jag ju säga. Jag försov mig. Skulle med bussen från Vålberg klockan 8.25 vaknade 8.00 men jag hann med. Hopade av vid bergvik och gick bort till Ikea, va där ca 8.50 fick stå ute och vänta tills dom öppnade dörrarna klockan 9.30. Efter ett tag så kom Ann-Sofie och hennes dotter.


Vi hade bestämt att mötas på Ikea och gå där tillsammans. Hon bjöd på frukost och vi gick och små pratade. Va riktigt roligt och mysigt. När vi va klara på Ikea så körde Ann-Sofie hem mig. När jag kom hem började jag med att gå ner och kolla om där fanns tvättid. Så jag har tvättat ca 7 maskiner. Alla kläder, sängkläder, handuka ja all vår tvätt. Men sen har jag även tvättat pappas alla mattor. Allt hänger på tork nu.


På Ikea köpte jag nya gardiner till vardagsrummet, köpte leksaker till katten, saker till duschen. När jag hade slängt i dom två första maskinerna så gick jag upp och bytte gardiner i vardagsrummet till dom nya, sen dom som satt i vardagsrummet satt jag i sovrummet. Sen har jag damsugit och dammat lite.


Mats jobbar över så jag sitter vid datorn en stund nu. Ska väl snart ner till tvätten igen. Tänkte även gå in och duscha snart och ta kvällen. Imorgon ska jag till stan, ska på möte. Vi ska diskutera vad jag vill jobba med o.s.v.


Hoppas på att Helena har med sig alla papper så jag kan få fylla i dom och skicka in det till försäkringskassan angående ersättning för aktiviteter. Får väl se hur det blir med den saken. Helena är ju rätt mycket upptagen så jag ska ju inte bli besviken om hon inte hunnit med att hjälpa mig med att skaffa fram papprena.  


-Igår va jag hos psykologen..

Igår åkte jag in till stan vid 12.25 skulle till min psykolog. Alltid lika arg och förbannad när jag är där. Läkaren höjde min medicin för ett tag sen, jag skulle börja känna förändring efter ca 2 veckor. Men när jag börja höja så kände jag mig lugn dom fyra-fem första dagarna. Men nu känner jag mig ännu argare än någonsin. Känns som det blir värre av medicinen. Vet inte får väl se vad han säger i Januari.


När jag kom hem så fixade jag kotlett, béa, pommes, sallad & vitlöksbröd tills Mats slutade jobbet. På kvällen så kollade jag på tv och tog det lugnt.


-I söndags...

I söndags va vi till Karlstad, började med färgaffären och där köpte jag spackel och vit färg. Sen så åkte vi till Willys och handlade lite mat. Efter det åkte vi till Biltema där köpte vi olja till bilen, torkare, kattställning, kattleksaker & matskålar. Hittade även en julklapp till pappa där som jag ska köpa innan vi åker ner. Efter biltema åkte vi till Ö&B där köpte vi en katt toalett, katt tunnel, kattleksaker & kattgodis.


När vi kom hem så bar vi upp allt, hela bilden va full av saker. Sen så städade vi ur bilen och gjorde snyggt. När vi kom upp till lägenheten så började jag med att städa kylskåpet och sen satt jag in den nya maten. Medans jag gjorde det så värmde Mats vars en köpepizza till oss. Sen diskade jag, plockade undan saker och spacklade köket så det är klart att börja när jag känner mig redo.


Vi brände även ut lite filmer som vi kollade på.


-Hände inte så mycket igår.

Igår gjorde faktiskt Mats maten, det blev korvstroganoff och ris, riktigt gott. Efter maten diskade jag, sen åkte vi till Ica i Grums och handlade lite. När vi kom hem så kom Christian, Mats och han spelade tv-spel och satt vid datorn och kollad odds och så. Jag låg mestadels i sängen och läste tidningar. Duschade sen gick jag och la mig vi 22.30. Det hände inte så mycket igår. Vad hade ni för er? Berätta gärna.


-Min pappa har alltid funnits där för mig.

Det känns tungt att vara här, alltså utan pappa. Har liksom ingen att umgås eller prata med om dagarna. Det var därför Mats fixade kattungen till mig så jag inte ska behöva vara själv. Det känns skönt att han tänker på mig.


Jag är glad för pappa skull att han har kunnat flytta ner, att han får närmare till affärer, mer centralt o.s.v.


Känns bara så tomt, har alltid haft pappa vid min sida och i närheten. Visst jag har pappa nu vid min sida också. Men långt bort. Låter som ett barn kanske. Men eftersom att jag aldrig haft en så bra kontakt med min mamma så har ju pappa blivit allt för mig. Han har liksom alltid funnits i vått och torrt och i närheten. Men nu är han 50 mil bort. Det känns tungt, men det är väl bara nu i början. Sen vänjer man sig.


-En lång fredag.

Igår färgade jag håret och mina ögonbryn svarta som vanligt. Sen så satt jag rätt mycket vid datorn. När Mats kom hem så åkte vi till Säffle och kolla på en kattunge. När vi kom dit hade ägaren till kattungen redan lovat bort den till någon annan, dåligt tycker jag.


Efter vi kollat på kattungen så åkte vi till Mats mamma och pappa. Vi hjälpte Kerstin att hämta hem en stor skiva från ett bygg företag, som hon ska ha till köket. Sen tog vi en fika och satt och pratade lite.


Vi berättade att vi skulle till Skåne den 23 december och fira jul där nere. Hon blev rätt sur för det kändes det som. Hon sa till Tommy Mats pappa att ja då sitter vi själv i jul då kan jag gå och lägga mig klockan 21.00.


Jag tycker såhär att när Kerstin vet att jag har min familj i Skåne så om hon nu hade velat ha dit oss på julafton så hade hon frågat för längesedan. Hade jag haft min familj här uppe så hade det ju inte spelat någon roll utan då hade man kunnat va hos både min familj och Mats samma dag. Hon måste förstå att man måste planera rätt tidigt när man har en familj i Skåne och en här upp. Man åker inte bara 50 mil hur som helst.


Men, men nog om det nu och över till något annat. Efter att vi varit hos Kerstin och Tommy åkte vi till OBS, köpte en kattlåda och sånt där. Sen åkte vi och kollade på en katt i Forshaga. En långhårig svart, vit hona. Jättefin. Den tog vi med oss hem. Kommer bild lite senare. Vet inte riktigt vad hon ska heta än. Någon som har något förslag?


När vi kom hem så fixade jag mat till mig och älsk. Det blev väldigt sent faktiskt ca 22.30 kotlett, klyftpotatis & béa. Efter det gick jag och la mig tillsammans med katten. Hon är super go, men har inte börjat kurra än. Legat i sängen hela natten och ligger i mitt knä nu.


-Mats jobbar & Christian kanske kommer.

Mats jobbar idag, han har försovit sig i veckan som varit och en dag va han sjuk, sen va han ledig en. Så han ska jobba in lite tänkte han. När han kommer hem ska vi åka till Ö&B om vi hinner. Ska kolla på lite kattsaker.


Ikväll kanske Christian från min gamle klass kommer och ska se på fotboll med Mats. Får se hur det blir med det. Ska snart gå ut och diska ifrån gårdagen tänkte jag.  


-Falska jävlar i min släkt. Tråkigt nog, men kommer alltid vara så.

Fick höra igår av pappa att min farmor och pappas syster Camilla tyckte jag var otrevlig. Varför kan inte min släkt säga det till mig? Så jävla löjligt. Vet ni varför dom tycker att jag är otrevlig? Jo ska berätta allt från början. Jag skulle ta upp julklappar åt farmor och Diana. Diana är pappas syster och Dianas barna är plaserade hos René pappas X. Och eftersom att farmor och Diana bor i Skåne och jag och Mats bor här uppe och vi var nere i Skåne, så tyckte dom att vi kunde ta med julklapparna upp.


Vet ni snäll som jag alltid försöker vara sa jag att jag kunde ta med dom upp om Camilla åkte till Jimmy och lämnade dom där, Jimmy är min bror. Men som vanligt i min släkt blev det en massa krångel, Camilla hade lämnat dom hos Jimmys mamma så Jimmy skulle hämta dom där o.s.v. Varför inte bara göra som jag sagt istället för att blanda in alla andra & försöka bestämma över vad alla andra ska göra o.s.v.?!


Jag blev grinig på Camilla för att dom inte kan göra som vi kommit överens om, tycker även att farmor kunde skickat upp dom och att Diana kunde komma upp över jul och hälsa på sina barn hos René och lämna julklapparna själv, skulle inte barna uppskatta det mer om deras föräldrar kom och gav dom julklapparna?


Min släkt har alltid varit riktigt konstig. Inners inne vill jag inte ha med någon att göra från pappas sida. För dom hör bara av sig när dom behöver hjälp. Camilla har inte ringt mig under dom 6-7åren jag bott här uppe, men när det behövs hjälp passar jag bra. Det är aldrig någon som brytt sig om hur jag mår och har haft det.


Släkten vill ha med mig och pappa att göra när vi kan hjälpa till men inte annars, då är vi som bort blåsta. Och sen tror dom att dom kan behandla oss och göra som dom vill med oss. Camilla och farmor får gärna tycka att jag är otrevlig, jag har faktiskt anledning till att vara det.


Har alltid tyckt bra om Camilla men innerst inne verkar hon vara en fals jävel, om man kan skriva så. Min släkt får tycka vad dom vill om mig, men dom ska fan inte smöra för mig när dom behöver min hjälp. Istället för att gå och säga till alla andra att jag är otrevlig så kan dom ju vara så pass ärliga och säga det till mig.


En sak till som är rätt rolig, när vi nästan på Ullared så ringde pappa och sa att vi hade glömt julklapparna. Så nu är dom väl ännu surare än vad dom varit innan. Men det är deras problem hur fan deras julklappar kommer upp här, inte mitt, inte pappas, inte mats problem utan deras.

 


-Allt börjar bli bra.

Hej, vi fixade med alla saker som skulle till tippen igår. Nu är allt äntligen kastat. Sen tog jag och sorterade pappas saker som han hade kvar här. Så idag ska jag lägga ner det snyggt och fint i lådor, så ska vi ta med oss det ner när vi ska ner den 23.


Vi börjar få riktigt i ordning i lägenheten nu det är lite små plock kvar här och där. Ska även sätta upp julgardingerna i köket har inte hunnit det än. Sen får jag se vad det blir. Vi ska en runda till Ö&B idag tänkte vi.


-Den 23 dec Skåne!

Vi har bestämt att vi ska åka ner till Skåne den 23 december och vara med pappa på julafton. Sen fyller ju Mats 30år den 27 december. Skulle vilja vara nere i Skåne ett tag, men vet inte hur det är med hans jobb och förstår att han vill vara hemma när han fyller 30.


-Ny granne den 1 Januari.

Idag har Pär varit här och hämtat nycklarna till lägenheten. Där ska flytta in en kille 1 Januari. Christian ska bo grannar med oss. Han och jag har gått i samma gymnasium. Så vi känner han. Har hänt upp lite tavlor i hallen. Ska gå och plocka lite nu tänkte jag. Vet inte vad vi ska ha för mat idag. Mats ska en runda till tippen när han kommer hem sen vet jag inte vad det blir.


-Nya möbler.

Här kommer två bild på vårt nya köksbord och vårt nya datorbord.
Köksbordet kostade 700kr & databordet 250kr.




-Solareturen.

Igår städade jag den gamle lägenheten och sen åkte vi inte till Solareturen och köpte oss ett nytt köksbod och datorbord. Kommer bild på det sen. Har inte fått i ordning riktigt som jag vill än.


-Försäkringskassan.

Måndagen började jag med att plocka ur det sista ur lägenheten där nere. Sen hade jag försäkringskasse möte och det gick rätt bra. Så jävla mycket att hålla reda på bara. Efter det så åkte vi till polisen och hämtade mitt lägg. Efter det åkte vi till Solareturen och kollade lite. Det va ungefär så min måndag såg ut.


-Skåne resan!

På lördagen så gick vi upp rätt tidigt vid 10 ca gick pappas flyttlass till Skåne. När vi kom ner mot Åmål fick vi köra i 40-60 för att det va sådant oväder. Sen när vi kom ner emot Göteborg så fick vi ta en annan väg ner pågrund av vägarbete. Förutom vädret så gick resan ner jättebra. Och det var jätte trevligt.


När vi kom ner så mötte Jimmy och hans tjej upp oss. Så dom lastade av kärran och när dom gjorde det så åkte jag och Mats till mamma. Ja ni läste rätt mamma som jag inte träffat på sex-sju år. Vi åkte dit med julklappar och Mats tog en kaffe och vi pratade lite. Det kände skönt att träffa både Mamma, Frida och Lyon.


Efter vi hade varit hos mamma och dom så åkte vi tillbaka till Jimmys lägenhet och pappa och Mats åkte till Susanne och Pär och ställde kärran där över natten. Vi hade inget lås till kärran. När dom gjorde det så träffade jag min barndomsvän Maria Ivarsson. Va riktigt roligt att se henne. Hon är sig lik. Vi satt och pratade och så, sen när pappa och Mats kom så gick vi ner till en pizzeria och åt. Pizzan kostade 35 alltså alla pizzor gjorde det. Annat än vad dom gör här uppe.


Vi hade bestämt oss för att åka hem igen på lördag kvällen men det blev inte så. Utan vi åkte hem på söndagen vid 11. Resan gick bra hem. Vi åkte in om Ullared och Mats handlade jättemycket kläder till mig. Så nu har jag en del.


Efter det så åkte vi vidare vi kom till Mellerud och då la bilen av mitt på vägen. En traktor bogserade oss till en mack. Där hällde vi i något i bensintanken, för att bensinen hade frusit. Efter en timmen kanske kunde vi fortsätta åka va hemma ca 01.00. Efter Göteborg va det ett jävla väder. Så vi fick köra lugnt.