-Hur mår jag innerst inne?

Hur jag mår innerst inne? En bra fråga. De senaste tre veckorna har jag försökt att få någon att komma och prata med om min medicinering. Har ringt i fyra veckor nu, men ingen på psyk har hört av sig. Är inte det dåligt?

 

Ja tillbaka till det första, hur jag mår innerst inne???

 

Jag är väldigt deprimerad, ledsen & har S tankar. Jag vet inte hur jag ska förklara mig eller hur jag ska kunna få människor att förstå. Jag vet inte själv varför allt går bra ett tag och sen går allt bara neråt igen. Jag har ingen förklaring till det. Och jag trodde att psyk var till för att hjälpa männsikor som mådde såhär. Men det tar ju en jävla tid för dom för att kunna fixa fram en läkartid åt mig.

 

Är det rätt medicin jag äter? Är det meningen att jag ska prova nya läkemedel hela tiden? Försökskanin? Är det meningen att medicinerna ska höjas med jämna mellanrum & bytas ut? Varför finns det inte bara något som hjälper mig? Efter såhär många år måste det ju finnas någon eller något psyk kan göra eller jag. Men vad?


-Renovera & stor städning!

Pappa putsade mina fönster medans han gjorde det så fixa jag i badrummet tog ut alla saker och så. Ska renovera det och köpa nya saker till det. Nu har jag spacklat allt och imorgon ska jag börja måla om jag orkar.

 

Ska även till doktorn på diabetescentrum. Har inte varit hos han på jätte länge. Ska bli skönt och höra vad han har att säga om mina blodprover och så. Hur han tycker jag ligger i mina diabetes och så.

 

Nu ska jag snart sätta mig och kolla på lite Ikea saker till toaletten. Se om där finns något jag tycker om som vi kan ha istället. Sen ska jag även kolla på ett badkar. Vill ha ett sånt och har velat det ett tag nu.

 

Igår gick jag och la mig vid halv nio var så trött. Gick liksom upp halv sju igår och det brukar jag inte göra. Inte konstigt att man blir trött då. Jag möblerade och målade om möbler och så. Mats tyckte det hade blivit jättefint. Är inte rikigt klar med allt ska fortsätta idag tänkte jag.


-Pratat med Torsby!

Idag ringde jag Torsby och berättade att det inte går så bra för mig. Men jag måste fortsätta annars blir det inte operation. Kände lite att jag tappade hoppet när jag pratade med dom. Tyvärr. Då la jag mig i sängen för att tänka lite. Jag kom fram till att det är ju det här jag vill. Ingen har sagt att det är lätt och ingen kan påstå det. Det är ingen lätt utväg som alla tror. Prova själv så får ni se.

 

När jag låg i sängen så kom pappa upp. Vi hade bestämt att han skulle hjälpa mig att putsa fönstren. Han säger att jag kommer klara allt som har med operation att göra. Han litar på mig. Det kanske jag ska göra det själv också alltså lita på mig själv.

 

JAG SKA KLARA DETTA!


-Möblerat & målat.

Idag har jag plockar och möblerat. Tagit ner över delen till vitrinskåpet och målat det. Tagit upp en telefon bänk och en spegel på vinden. Tagit ut en byrå i hallen & bytta tavlor med pappa till köket. Medans jag gjort allt detta så har jag också i mellan åt om installerat min dator och fixat viruspogram och allt det på den. Så nu är den snabb som attan.

 

Mats jobbar idag han slutar om 10 minuter. Vet inte om han ska till skroten innan han kommer hem eller hur det blir.

 

Annars mår jag rätt bra om jag säger så. Bara jag har något att pyssla med om dagarna.


-Flytet...

Ja, vad ska jag säga om mitt flyt? Det går absolut inte bra, jag har ätit, ätit & åter igen ätit. Men idag tog jag nya krafter. Så idag har jag inte ätit något. Har gått ner fem kg och hoppas på mer. Jag tror att jag inte har kunnat fixa detta med flytet så bra för att jag äter max 2påsar per dag och jag ska i mig sju påsar. Men det går inte, jag mår veklingen super dåligt med dryckerna.


-Allt är okej!

Helgen har varit helt okej. Ville bara skriva så ingen tror att jag har glömt min blogg. Men vet inte vad jag ska skriva om har fått skriv kramp. Kommer kanske ett längre inlägg senare idag vem vet. Ha det gott så länge & va rädda om varandra där ute.


- Michael Jackson!

Give in to me!

 

Will you be there!


-18 dagar kvar!

18 dagar kvar nu. Flytet går inte sådär jättebra har gjort en del misstag. Men då har jag tagit nya tag igen. Men jag börja känna mig mycket trött, yr och illamående. Jag klarar inte av att drick 7påsar om dagen så ibland blir det bara två inte sådär jättebra heller. Känner mig rätt misslyckad som person. Men igentligen så är jag inte mer än människa jag heller.

 

Till er som inte vet så har jag valt Nutrilett choklad till mitt flyt. Jag dricker bara choklad men till veckan ska jag köpa en jordgubb också tänkte jag. Jag köper stora packet av chokladen i en är det 25påsar och är billigast på Netto där kostar dom 169kr för 25påsar. Annars kostar dom 199kr.


-Spotify!

Hmm, ja du idag har jag inte gjort så mycket annorlunda än vad jag brukar. Har storstädat gör oftast det varje Torsdag. Så nu är det rent och snyggt igen. Tycker om ordning och reda. Idag ska vi till Öb när Mats kommer hem. Sitter och lyssnar på musik på spotify. När man väl sitter här vid datorn är det jättesvårt att komma på bra låtar som man vill lyssna på. Så fort man går ifrån datorn kommer alla artister och låtar fram i huvudet. Är det så för fler? Och varför är det så?

 

Min mus till min dator har gått sänder så jag kan inte använda min egna dator så jag sitter på Mats dator nu. Små snokar, haha nej men skriver.

 

Vilka artister tycker ni om? Skriv gärna en kommentar!


-Blommor av älsk.

När älsk kom hem igår så fick jag blommor av honom och ett jätte gulligt kort. Blev verklige super glad. Han är alltså super go av sig min lilla man. Tack älskling, älskar dig otroligt mycket hoppas du vet det.


-Netto, Biltema, Ikea & OBS!

Igår åkte vi först till Netto där köpte jag Nutrilette. Nutriletten kostade 169 på Netto och i vanliga fall så kostar den 199. Så jag köpte det på Netto. Efter Netto åkte vi till Biltema köpte skivor att bränna på 50st för 139. Efter det åkte vi till Ikea där köpte vi två kontorsstolar dom kostade 299st, vi köpte även två stycken såna som ta bort hår från kläder dom kostade 9kr st., en musmatta 5kr, värmeljus små och stora för 27 & 39kr, ett gosedjur till katten för 9kr, en necessär för 79kr, en svart papperskorg för 19kr, 2 kuddöverdrag 99kr och sist men inte minst en tavla för 99kr.


Efter Ikea åkte vi en runda till OBS på Bergvik där köpte jag två schampo för 10kr st och fyra rolloner för 10st, en stor säck torrfoder till katten för 99kr.

Här kommer lite bilder.


Det blev inget till färgaffären igår utan vi ska ta det någon annan dag.


-Målat & klart.

Detta har jag pysslat med under den senaste veckan som gått. Vitrinskåpets underdelen köpte vi i kil för 200kr, Bordet till datorerna köpte vi i Karlstad av en privatperson för 200kr och bordet har vi haft. Allt har vi slipat ner till grund trät och sen lackat och målat med svart. Här kommer lite bilder på det. Masken som är på en av bilderna är köpt på loppis för 10kr.-Pysslat.

Igår så hade vi jättemysigt jag och älsk. Vi kollade på film och hade tända ljus. För att hålla mig vaken till 22.00 då den serien på tv började så bytte jag gardiner i vardagsrummet. Sen kollade vi på serien sen gick vi och la oss.


Idag när jag kom hem la jag mig och vilade lite sen så tog jag tag i disken, bytte gardiner i sovrummet och gjorde fint. Sen satt jag upp en indiskmask på väggen i vardagsrummet. Och håller på att fixa lite med tavlor och så i hallen. Ska även gå upp på vinden innan älsk kommer hem tänkte jag.


Idag ska vi in på Ikea, Willys, Biltema och sist men inte mins färg butiken på Wåxnäs. Vi ska köpa vit silikon till badrummet och vit färg. Vi tänkte att vi ska måla badrummet i helgen. Det ser inte så snyggt ut. Vi ska i alla fall damsuga taket och måla det allra föst, det är viktigast.

-ARG PÅ VÅRDCENTRALEN!

En sak jag reagera på när jag kom in i provtagningsrummet var att när sjukdoktorn hade stuckit mig så såg jag en sak på hans ena hand, han var helt blodig. Jag tänkte asch det spelar ingen roll, men innerst inne gör det ju de när jag tänker efter nu. Man kan bli riktigt sjuk o.s.v. Jag sa inget eftersom att jag inte tycker om att ta blodprov ville bli snabbt klar. Och han hade redan stuckit mig. Men när jag var på väg ut så ångrade jag mig, men vågade inte gå tillbaka och säga till.


När man jobbar på en vårdcentral borde man väl vara ren om händerna. Misstag händer men det var ju inte precis lite blod. Eller vad tycker mina läsare?


-Tack Jens!

Idag gick jag upp tidigt var uppe redan vi sju. Jag skulle vara på vårdcentralen klockan 8 och ta prov. Jens grannen körde mig dit eftersom att jag inte känt mig så pigg dem senaste dagarna. Han väntade tills jag var klar och sen åkte vi hem.

Tack så mycket Jens, för att du körde mig!


-SÅ JÄVLA ARG PÅ APOTEKET!

När man ska gå till apoteket här i Vålberg så heter det ju inte längre Apoteket utan Droghandeln. Är det meningen när man ska hämta medicin att man ska känna sig som en jävla missbrukare? Ursäkta mig men vilken pundare har kommit på det namnet? För mig kommer det alltid heta Apoteket!


Även en sak till jag skulle vilja skriva om. Apoteket här i Vålberg vet att jag hämtar ut medicin 2 gång i månaden. Och jag har bett dom snällt att alltid ha hemma medicinerna till mig, dom har även sagt att dom ska fixa det till nästa gång. Men varje gång jag kommer så finns det bara en medicin där. När jag ber dom om att ha dom andre medicinerna hemma så ska dom väl kunna ha det också? Det är vad jag tycker i alla fall, när man är stamkund där. Nej istället får man åka till 5 olika apotek, ja ni läste rätt. Mats var för någon månade sedan ner till Vålberg och skulle hämta min medicin. Men där fanns bara en av mina fem mediciner hemma, så han frågade om Apoteket kunde kolla vilket annat Apotek som hade mina mediciner hemma så vi slapp åka till alla, men nej det kunde dom inte. Vissa Apotek är privatägt. Är inte det för jävligt?


Först kan dom inte ha inne mina mediciner? Sen kan dom inte kolla vilket annat apotek som har medicinerna.


-19 dagar kvar!

Nu är det 19 dagar kvar. Känns fortfarande som en evighet. Men för varje dag som går så kommer jag närmare mitt mål. Jag har gått ner 5kg bara känns inte så jättebra. När man hör att nästan alla andra har gått ner flera kg o.s.v. Men egentilgen så går ju alla olika, vi är ju olika männsikor och väger olika mycket o.s.v. Så jag ska ju egentilgen bara tänka på mitt och mina mål. Nu måste jag ta tag i detta och kämpa vidare.  


-Dåligt,dåligt,dåligt.

Har bäddat rent i sägngen idag. Mår inte jättebra psykiskt känns som jag håller på att gå under. Det är rikigt jobbigt nu. Önskar att detta va över imorgon. Och att allt var klart. Men det är ett tag kvar och det känns som en evighet måste jag säga.


-Psykologen!

Jag är så jävla trött så det finns inte finns så mycket jag skulle vilja skriva men ändå inte.  Var hos psykologen idag, gick rätt bra. Två gånger nu har vi suttit och pratat om samma person hela tiden. Den personen vi pratar om gör mig så jävla förbannad och tar all min energi. Annars gick mötet bra, han är riktigt duktig.


-Helgen..

I lördags så tvätta vi som vanligt och vi åkte till Biltema o.s.v. istället för i fredags. Mats ramlade i trappen så han stukade foten. Så när vi kom hem från ärendena i stan så bar jag ner databordet och slipade det och målande det. Så nu är alla möbler svarta i vardagsrummet. Måste säga det tycker det blev riktigt snyggt. Tänkte ta kort sen när jag kommer hem.


Söndagen var bara en slappdag för mig. Bestämde med Maria Ivarsson att hon ska komma upp den 29/10 och hälsa på oss. Ska bli riktigt skoj att träffa henne. På kvällen blev det en väldigt lång film. Sen skulle vi gå och lägga oss tillsammans men som vanligt satt Mats uppe.


-Överdriver...

Hej hej var ett bra tag sedan nu. I fredags skulle vi ju till Biltema och fixa datorsladd men då ringde Mats mamma så vi fick köra den gamle bilden till Säffle. När hon ringde var det jätte bråttom men sen när vi väl kom till Säffle va det inte så bråttom. Tråkigt att människor överdriver så. Sånt kan göra mig så jävla förbannad. Och att hon ställer av bilen innan den är i Säffle är väl inte speciellt genom tänkt heller. Finns mycket mer jag skulle vilja skriva men jag håller det inom mig ett tag till.


-23 dagar kvar!

Det börja närma sig nu det är bara 23 dagar kvar. Dieten går bra, har börjat tappa en del hår men inte så det syns. Har även blivit rätt frusen av mig och är alltid kall om händerna och fötterna.


- Lady gaga - Alejandro.


- Salem al fakir - Keep on walking.


-Ny dator ! :)

Igår var vi och hämtade en dator till mig med plattskärm för 800kr. Så nu har jag också en helt egen dator. Idag ska vi inte till Biltema och köpa slip papper till slipen för jag ska slipa ner det andra bordet i helgen. Sen får jag väl se vad det blir. Mår ju inte så där jättebra om jag säger så. Ska ringa psyk idag också och till chefen på jobbet. Ska lämna in nycklarna idag. Jag tror att helgen blir rätt lugn.


-Städ dag !

I tisdags blev det aldrig Biltema utan vi åkte som sagt till Öb och där fanns svart lackfärg till underdelen på vitrinskåpet. Så när jag har känt mig lite piggare under dessa dagar så har jag målat lite i omgångar.  Det blir otroligt fint måste jag säga. Kommer kort när jag är rikigt klar med den. Det lovar jag. Sen är det bara databordet som ska slipas ner och målas. Rummet ser helt nytt ut.

 

Igår skulle jag jobbat men jag tog det rätt lugnt mådde inte så där jättebra om man säger så. På kvällen blev det en film och lite mys.

 

Idag har jag städat hela längenheten men det tog mig sen nio i morse, är precis klar nästan. För att efter en stund får jag ta och sätta mig och vila. Nu har jag betalat räkningar och kollar runt lite på nätet. Mats jobbar över idag. Sen ikväll ska vi åka och hämta en ny dator till mig. Ska bli kul att få en ny dator. Den är ju ny för mig men den är ju ändå begagnad.

 

Funderar på om jag ska gå ner till pappa lite och se vad han gör, eller om jag ska gå och lägga mig och vila en stund. Imorgon ska jag till jobbet och lämna nycklarna och så.


-Följande diet innan operationen del 2

Tycker att flytet går rikigt bra nu. Känner mig inte hungrig eller så. Trött och ont i huvudet har jag i alla fall, det kommer i jämna mellan rum. Jag tycker inte det är speciellt jobbigt att inte få äta. Men att inte få tugga är lite mindre roligt. Måste även berätta att jag kan ju inte säga att man går på toaletter så ofta längre.

 

Igår så ringde jag en massa samtal. Som dom flesta vet så mår man inte så bra när man bara får i sig 800kalorier om dagen. När man kanske i vanliga fall får i sig betydligt mycket mer. Så under dieten och tills jag har opererat mig så ska jag inte jobba.

 

Tänkte att det skulle vara jobbigt och tråkigt att läsa om jag tog dag för dag angående flytet. Så jag skriver lite då och då. När jag känner att det finns något att skriva om. Hoppas det blir bra för er?


-Den har kommit.

Igår kom min Bity äntligen. Den är så otroligt liten måste jag säga. Men den kommer komma till bra användning. Har fixat klart pappas datorn nu även Kerstins. Så Mats ska får åka och lämna tillbaka den när han orkar. Skönt.

 

Sitter på msn med Emma min syster. Hon har tagit hål i tungan så jag ska beställa lite pircingar till henne.

 

Mats har slutat nu så när han kommer ska vi till ÖB och se om dom har någon lackfärg. Hoppas det annars blir det att åka till Biltema och kolla kanske.


-Fullt upp...

Mycket fint väder idag måste jag säga. Igår hände det lite saker. Jag tog över Mats mammas dator och hon hade sagt till mig att jag skulle betala något på 320kr månade men nu nr räkningen kom ska jag betala något på 2000. Så jag beslöt mig igår för att lämna tillbaka datorn och skrivaren o.s.v. För jag betalar inte så mycket på en dator. Den är inte värd de som hon köpte den för.


Ska hitta en annan dator istället. Har skärm, mus & tangentbord så det är bara själva burken som fattas. Men det ska nog lösa sig skulle jag tro.


Idag ska jag inte göra så mycket. Ska väl plocka lite och vänta på att Mats ska komma hem. Håller även på med pappas dator och hjälper han att installera en massa saker. Imorgon bär det av till jobbet. Känner inte riktigt för det. Men det är ett måste.


Mats ska köpa med svartlack färg från trä & bygg i kil så jag kan måla vardagsrums bord och underdelen jag pratat om till vitrinskåpet. Nu ska jag gå och radera mina saker i Kerstins dator och packa ner den så att hon kan få tillbaka den. Vi hörs sen kanske.


-Journalskrivning.

Igår var jag och Mats i Torsby på inskrivning för operationen den 13. Vi åkte från Vålberg ca 10 och tog det lugnt upp. Vi kom dit och jag anmälde mig, gick direkt till provtagningen efter. Va lite nervös när en ny person skulle ta blodprov på mig. Det brukar vara svårt att ta blod på mig, det är något jag tycker är mycket jobbigt. Hon tog exakt tio rör, mycket tycker jag men ett måste. Hon tog även längd och vikt. Och det var lite roligt med vikten på två dagars flyt hade jag gått ner 2.5kg, rätt bra va?


Efter det gick vi till allmotagningen på andra våningen för att ta EKG och fylla i lite papper. Vi pratade lite med sjuksköterskan och va klara runt 11.30. Och jag skulle inte träffa läkaren och narkosen fråns klockan 13.30 så det var en bra stunds dö tid.


Vi åkte så Mats fick äta. Han ville äta pizza. Och jag har aldrig sätt en pizza vara så smarrig i mina ögon som denna. Jag ville verkligen äta. Men som sagt jag får inte. Jag fick ta en cola light istället. Vi åkte och kollade runt lite i Torsby sen var det tid att åka tillbaka till sjukhuset.


Doktor tiden var 13.30 och han var precis i tid. Vi pratade en del och han ställde en massa frågor, jag ställde mina också. Sen visade han på magen var dom skulle göra hålen och så. Han berättade även att alla prover och EKG och allt de var jättebra.


Efter det var det tid för oss att träffa narkosen. Så vi gick till operationsväntrummet och fick sitta där i nästan två timmar. Det var bara en narkos där och han hade mycket att göra. Vi satt och hade rätt tråkigt. Och jag blev mer och mer irriterad för varje minut som gick men tillsist kom han, narkosläkaren. Han var efterlängtad måste jag säga.

Det var en kille till där som också skulle träffa narkosläkaren men som kom efter oss. Han ropade upp honom först, då blev jag lite sur och ginig. Vi var där först och hade åkt nästan 10mil så jag tyckte att han kunde ta mig först eftersom jag stod på tur. Det blev jag som kom in först. Det gick rätt fort, han berättade hur det gick till och vilka tabletter jag inte skulle äta o.s.v. När vi var klara där så visade han oss vart jag skulle ligga direkt efter operationen.


Måste säga till alla som jag haft att göra med på Torsbys sjukhus är helt underbara och trevliga. Man blir så bra omhändertagen av dem.


-Händelserik helg.

I fredags var vi till Jonas och Annika i Edsvalla och åt mat. Jättemysigt måste jag säga. Jonas är arbetskamrat till Mats. Dom drack några öl och bjöd på friterade pommes, grillad kycklingfilé och béa. Det var min sista måltid och måste säga att det var väldigt gott. Jag måste även säga att jag har aldrig ätit friterade pommes men det var så otrolig gott. Jonas och Annika är verkligen underbara och väldigt trevliga. Hoppas på att det blir fler gånger.


I lördags så va vi till affären i Grums och handlade lite. Sen så slipade jag och Mats ner vardagsrums bordet. Blev riktigt snyggt. Ska måla och lacka det sen. Vi hade ven tvätt tid och jag tog och tvättade mattan i hallen och sen damsög jag och torkade hallen. På kvällen kollade vi på lite film tillsammans alla tre.


I söndags så slipade vi ner vitrinskåpets underdel, blev väldigt fint det också. Vad gjorde vi mer? Hmm, jag mins faktiskt inte. Men något gjorde vi nog. Dålig minne på äldre dar. Haha.


Det var en underbar helg och mkt händelserik. Är super nöjd med vad jag har gjort. Hoppas ni också haft en trevlig helg.


-Följande diet innan operationen del 1.

Min första dag med flyt var i lördags och det kändes rätt jobbigt måste jag säga. Men det va ett måste inför operationen. Va rätt så hungrig och sugen på att tugga på något.


Min andra dag var i söndags och jag tycker att det gick bättre än i lördags. Det var inte lika jobbigt men ändå jobbig. Hur man nu ska förklara det. Men jag hoppas ni förstår vad jag menar.


Min tredje dag var igår och det var inte så värst jobbig som dom andra två dagarna. Måste säga att den jobbigaste tiden under dessa dagar som gått är nog när man ska gå och lägga sig. Magen kurrar och vill verkligen ha mat.


Det har inte gått så lång tid på flytet än, men jag tycker att det går bra.


-Tack Ulrika!

En person som gett mig mycket hjälp genom hela denna väntan och så. Är faktiskt Ulrika. En människa jag hittade här på internet som jag tog kontakt med. Hon har också gjort en GBP. Utan att veta vem jag var och så, så svarade hon på mina frågor som om att det var hur naturligt som helst och att vi känt varandra hela livet.


Tack  Ulrika du är vekligen en underbar människa!


-Sista dagen i mitt gamla liv.

Idag är min sista dag i mitt gamla liv. Vi är bjudna till Jonas och hans fru på mat ikväll. Vi ska ta med dricka och så till barnen och lite gott till oss vuxna. Vi ska bli bjudna på potatisgratäng och fläskfilé. Perfekt mat att avsluta mitt gamla liv med. Imorgon börjar allvaret på riktigt. Börjar min flytande period då. Ingen mat i en månad nu utan bara drycker. Och jag har valt Nutrilett chocolate.


För dom som är intresserade så kommer jag att skriva så mycket jag kan angående operationen GBP, livet innan och livet efter. Jag vet att många andra som är intresserad eller som vill utföra operationen vill veta så mycket som möjligt. Jag är i alla fall sån, så jag läser blogg på blogg om hur det gått, vad som kan hända, hur andra människor upplever GBP o.s.v.


För det första så hjälper det mig att skiva. Sen är det roligare att andra och jag själv kan läsa hur jag känt vissa dagar hur jag gått upp och ner o.s.v. Det har hjälpt mig i alla fall att andra bloggat om sina GBP.


Idag när Mats kommer hem ska vi ta kort på mig i bara bh och trosor, sen ett med kläder på. Sånt är roligt att ha. Kommer lägga ut dom här när jag känner att jag är mogen för det. Jag kommer även lägga upp min start vikt och mitt start midjemått. Och hur det går vecka efter vecka. En gång i veckan väger jag mig och mäter midjemåttet. Men som jag skrev så lägger jag upp allt när jag är redo och mogen för det.


-???

Vad ska man göra? Vad ska man säga?


-Smärtan.

Tiden bara går och går. Det är så mycket jag skulle vilja ha gjort annorlunda i mitt liv. Som jag inte kan ändra på hur mycket jag än vill. Det finns också så mycket jag skulle skrika ur mig och bara säga utan att bry mig om vad andra människor tycker. Så trött på att alltid behöva tänka mig för, säger jag så, gör jag så kanske den blir ledsen och hur reagerar den om jag gör så? O.S.V. Ni vet väl hur det är? Eller känner ni inte igen er?


Livet är inte alltid lätt och ingen säger att det ska vara lätt. Men man måste väl ändå kunna säga vad man tycker och tänker? Det kan ju andra människor till mig så varför kan jag inte göra det till dom? Vad är skillnaden? Varför gör jag inte bara det, säger hur jag tycker och tänker om dom o.s.v.? Vet ni varför? Jo för jag vill inte såra människor så som jag blivit sårad, jag vill inte att dom ska känna den smärtan jag känt.


-Mår inte bra.

Mår inte jättebra idag, utan jag har varit på jobbet och gjort det jag ska. Läst lite i boken när jag satt i Karlstad på busstationen. När jag nu kommit hem så har jag duschat och ska klä på mig myskläder och lägga mig i sängen med Nova. Idag blir det kyckling med ris och någon sås.


-Sluta snusa åter igen.

Igår var man lite sur hit och dit. Slutade snusa igår. Nu sitter jag och ska snart åka iväg till jobbet och jobba några timmar. Ska ta det rätt lugnt på jobbet för att jag har varit sjuk från och till och känner mig inte riktigt kry än.


Han som skulle komma och kolla på bilen kom aldrig igår. Vi ringde ett x antal gånger men han svarade inte och tillsist stängde han av telefonen. Tråkigt nog att falska jävlar ska hålla på såhär. Hoppas på bättre tur nästa gång.


Vi hörs sen, hoppas ni får en bra dag.


-Anna tipsar: Bity.

Bity är en elektronisk förändringscoach som med en signal var tredje timme påminner oss om att göra sunda och livsnödvändiga positiva förändringar i våra liv.


Bity är så liten att du enkelt fäster den vid skjortkanten eller i BH-bandet. För att aktivera trycker du på en knapp, förslagsvis på morgonen, därefter ljuder en signal var tredje timme som påminner dig om den förändring du måste göra.


Några exempel på användningsområden för Bity kan vara:

- Matklocka, för att hålla blodsockret på rätt nivå bör vi äta var tredje timme.

- Dricka vatten, viktigt för både hyn och hälsan.

- Tänka en positiv tanke

- ”Paus-gympa” vid stillasittande arbete.

- Medicinering.

Här är länken till bity!
Gastric bypass.

Kirurgisk behandling ger större viktnedgång vid svår fetma än andra metoder. Kirurgi är en drastisk metod mot svår fetma. Operation brukar bara komma ifråga vid ett BMI på minst 40 eller bland patienter som har allvarliga följdsjukdomar på grund av fetman. Principen för operationer mot fetma är att man stänger av en stor del av magsäcken och gör det omöjligt att äta mycket på en gång.

Bland personer som är mycket feta kan en magsäcksoperation vara en överlägset effektiv metod. I genomsnitt är viktnedgången, också på lång sikt, så stor som 30–40 kilo, ofta mer än hälften av den ursprungliga övervikten. Samtidigt normaliseras ofta blodsockret hos dem som har diabetes, och de slipper sin medicinering. Risken att insjukna i diabetes typ 2 minskar och patientens livskvalitet ökar.
Dödligheten i samband med operation är låg, under 0,5 procent,
men komplikationer är vanliga – runt 15 procent drabbas.

Gastric bypass innebär att matpassagen kopplas förbi magsäcken. Den här metoden ger de bevisat bästa resultaten, 6–13 procents större nedgång än övriga metoder. Det är den vanligaste magsäckskirurgin mot fetma, och den har få biverkningar. De första årens viktnedgång är ofta dramatisk: i genomsnitt drygt 40 kilo eller 50–75 procent av den tidigare övervikten. Men de individuella variationerna är stora.
Efter åtta år är vikten fortfarande avsevärt lägre än före operationen, i medeltal runt 30 kilo lägre. Åtta år senare väger patienterna fortfarande mindre efter gastric bypass än efter någon annan operationsmetod.


-Vitrinskåp :)

Igår så åkte jag och Mats till Kil när han kom hem, vi hyrde en kärra och åkte iväg och köpte ett vitrinskåp. När vi kom hem lastade vi av det och Mats körde ner med kärran och jag bar upp ena delen av den till lägenheten. Sen började jag på maten till oss. Mats fick pengarna tillbaka för kärran som i hade hyrt för att den var så skitig. När Mats kom hem åt vi och sen började jag fixa med vitrinskåpet medans han kollade på Hammbary.


Jag la i allt som skulle vara i underdelen och så. Men vi bestämde oss för att bara ha under delen av vitrinskåpet. Så jag monterade ner överdelen och när fotbollen va slut så gick vi upp till vinden med ett databort, hörnbord och överdelen till vitrinskåpet.


Efter det så gick jag in och duschade sen kollade vi på änglavakt, den va riktigt dålig måste jag säga. Efter den började vi kolla på en film som heter 21. Men vi orkade inte se hela så vi ska se klart idag.


Så här ser det ut med den ny underdelen av vitrinskåpet, vi ska slipa ner den och måla den svart.


-Snus listan, KLAR.

Nu har jag fixat lite listor på snus till Mats jobb som han ska ta med sig till sina arbetskamrater. Får se om det blir någon som vill beställa eller inte. Har i alla fall gjort pris lista på dom populäraste snusen och skrivit ut priserna.


Här är en lista på vad olika sorter kostar o.s.v.


General
Lös: 389Kr
Portion: 299Kr
Portion Silver: 299Kr
Portion White: 299Kr


Grov
Lös: 369Kr
Portion: 289Kr
Portion White: 289Kr


Ettan
Lös: 369Kr
Portion: 289Kr
Portion White: 289Kr


Oden Classic
Lös: 269Kr
Portion: 179Kr
Portion White: 169Kr


Göteborgs Rapé
Lös: 389Kr
Portion White: 299Kr

 
Kronan
Lös: 299Kr
Portion: 199Kr 


Granilt
Lös: 279Kr
Portion: 249Kr
Portion Maxi: 249Kr
Portion White: 249Kr 


Knox
Lös: 259Kr
Portion: 199Kr
Portion White: 199Kr


LD
Lös: 259Kr
Portion: 219Kr
Portion White: 219Kr


-Bity beställd.

Idag beställde jag en liten ”mat pipare” kan vi kalla den, den piper var tredje timme. Den kallas Bity, jag beställde en svart. Jag är ju inte så jätteduktigt på att hålla koll på tiderna och glömmer lätt. Se tror denna kommer vara mycket till hjälp för mig. Den kostade 169kr + frakt 19kr så sammanlagt blir det 188kr tycker inte det är så farligt om man har svårt att komma ihåg och så.
Här är en länk till sidan:
http://www.bity.se/


-35 dagar kvar.

Idag är det exakt en vecka kvar tills jag ska börja med mitt fly inför min operation. Om exat 35 dagar blir jag inlagd på Torsbys sjukhus. Räknar dagarna ska jag ju saftigt erkänna. Allt går så fort nu, satt och läste igenom allt från kursen och så igår tillsammans med Mats. Har inte bytt mig så mycket innan om att kolla i papprena eftersom man har inte vetat när allt ska hända, men nu vet man.


-Gud vad ska man göra???

Idag gick jag upp ca 10.30 kan man väl säga. Men hade varit uppe några gånger innan det också men gått och lagt mig igen. Började med att diska och plocka bort allt på borden och så. Sen så satt jag mig en stund här vi datorn och beställde lite saker på nätet och har ringt en del samtal också.


-Psykmottagningen.

I fredags ringde jag till psykmottagningen och berättade att jag mår enbart dåligt och att jag inte orkar finnas till mer, liksom att alla tankar är tillbaka i ruta ett. Som vanligt svara det en trög jävel i telefonen. Surare och surare blir jag och hon verkar inte riktigt förstå att jag menar allvar. Utan jag fick säga om allt hela tiden. I slutet av samtalet berättar hon att min vanliga doktor som jag haft i ca två eller tre år ska sluta, så jag ska få en hyr doktor. Då sa jag till henne rakt ut att om du läser min journal så vet ni hur många olika jag haft hela mitt liv så jag vill INTE ha en hyr doktor utan en doktor som alltid finns på mottagningen. Hon säger till mig att så kunder dom inte göra.


Är det meningen att man ska få byta läkare, psykologer, kuratorer och o.s.v. hela tiden? Att man ska behöva ta upp allt på nytt hela tiden? Att börja om och om hela tiden med allt? Dom kan ju läsa journalen men dom känner ju inte mig för de, utan man får ju börja om på nytt varje gång. Tycker detta är för jävlig måste jag säga. Jag vet att bara jag är inte drabbad, men varför?


-Akutmottagningen.

Söndagen tog vi det bara lugnt. Dagen innan hade jag tagit en sömtablett så jag var rätt trött. Låg mest och vilade och bara slappade. Jag gjorde maten och sen gjorde jag inte så mycket mer. Jag bara fanns till. På kvällen runt elva åkte vi till akutmottagningen på sjukhuset. Har haft så otroligt ont i huvudet i veckor och nu har jag fått rejält ont ii öron och hals. Så jag fick ett par droppar att lägga i näsan och det gjorde jag när jag kom hem. Efter en ca 30 min släppte allt tryck i öronen och jag kunde somna. Har bara lite ont i halsen nu men känner min mycket bättre.


-Räksmörgåsar & Värmskog.

På fredskväll gjorde pappa sina berömda räksmörgåsar och vi mös och kollade på film.På lördagen tvättade vi och sen drog det iväg till Värmskogs hembygdsförening. Mats skulle bjuda på räksmörgås men dagen innan kollade vi deras hemsida och så vilka hemska kommentarer dom fått. Och när vi kom dit så kollade vi priset för en räksmörgås och det var 90kr. Herregud säg jag. Så vi bestämde oss för att bada lite längre bort och det gjorde vi och hade jätteskoj.


På vägen hem svängde vi in om kyrkan på värmskog för att vi skulle tända ljus för dom vi tänkte på men det på gick bröllop där. Så vi åkte vidare till Grums kyrka men den var inte öppen, dåligt. Men dom där uppe vet att vi tänker på dom. Sen åkte vi till grillen i Grums och åt, Mats bjöd och vi satt och pratade och tog det lugnt.


Efter maten hade vi kommit fram till att vi skulle åka till Slottsbron men ingen av oss orkade precis då så vi åkte hem och vilade en stund. Sen va vi bara så trötta så det rann ut i sanden.


Fredagen och lördagen var helt underbara dagar.


-Ny bild på Nova.

Här kommer en väldigt fin bild på Nova.


-Fredagsmys.

Idag blev det inget jobb, jag börjar bli sjuk. Har ont i huvudet, förkyld och ont i halsen. Ikväll blir det räksmörgåsar som pappa ska göra. Mys mys och lite film. Hoppas bara att inget sätt filmenran jag fixat nu.


Igår städade vi bilen som vi ska sälja och fixade till den. Om det skulle vara någon som kom och kolla på den under helgen så är den städad och klar. Den person från Nigeria hörde av sig igår och skrev att vi skulle köra den till gränsen av Nigeria och så skulle dom komma och häta den där. Harregud som dum i huvudet. Varje gång vi ska sälja något så får vi massa konstiga personer som svarar på annonsen o.s.v. Har gjort det en gång och gör aldrig om det.


Nej men nu vet jag inte vad jag ska göra men de blir väl något…


-Händer inte så mkt....

Idag har jag pysslat lite med annonsen på blocket. På den andra bilen vi har som vi ska sälja nu. Så den har jag lagt ut nu. Och nu håller jag på att beställa från Yves Rocher lite parfym och lite dusch kräm och så. Sen ska jag ta och diska lite och plocka sen ska jag nog sätta mig och läsa min spännande bok som jag började läsa i början av veckan. Den heter så mycket som ”Den tomma stolen” författaren heter Jeffery Deaver. Har aldrig läst hans böcker innan men denna är faktiskt riktigt bra måste jag säga.


-Sjukanmälde mig.

Idag mår jag inte så bra, så jag sjukanmälde mig i morse. Vet inte vad det är men har så jävla ont i huvudet, vet inte hur jag ska förklara det men har aldrig varit med om att det gör såhär ont. Vad är det som är fel?


Igår var vi iväg och köpte oss ett nytt databorde, ett stort som bådas datorer får plats på. Mycket bättre så. Tycker det blev riktigt snyggt faktiskt. Nu ska vi bara införskaffa oss två kontorsstolar. Sen är allt bra. Bordet köpte vi privat så vi ska slipa ner det och måla det svart tänkte vi. Så det blir samma färg som på dom andre möblerna i vardagsrummet.


Vi såg även på film dom tre första avsnitten av Solsidan, vi ska fortsätta på det ikväll tänkte vi. Vi ska äta spagetti och köttfärssås idag. Vädret är super fint och grannarna badar i sin pool, önskar att vi också hade en pool.


Nova har fortfarande sår på magen, igår fick hon av sig struten och bet och rev på såret. Så hon kommer få ha struten ett tag till, tyvärr. Men hon är hur underbar som helst. Det är verkligen en underbar katt.


-Hahaha, måste bara ses..


-Bara strunt.

Idag har jag rikligt ont i huvudet så jag gick upp vid halv ett. Nu sitter jag här vid datorn, funderar på att gå och lägga mig igen för sån här huvudvärk har jag aldrig haft. Det är som att huvudet ska sprängas vilken sekund. Idag ska jag bara ta det lugnt och vara med Mats när han slutar jobba.


-Städat, gav pappa min dator.

Igår när jag kom hem var jag riktigt trött. Har haft en hel del huvudvärk den senaste tiden. Känns piss måste jag säga. Men jag började med att plocka och damma lite sen när Mats kom hem tog han över och dammsög och torkade golv. Sen var det ny städat i hela längenheten. Sen la jag mig och läste lite och satt vid min nya dator och fixade lite. Sen såg vi lite på film och bara tog det lugnt.


Min andre dator har pappa fått av mig. Så han kan ha lite kul att göra nere i sin lägenhet. Vem skulle jag annars ge den till eller sälja den till. Det var självklart att pappa skulle få den av mig utan tvekan. Han är alltid den första jag tänker på när jag ska göra mig av med något.


-2 möten, igår..

Måndagen var jag på två möten. Mitt första möte va på diabetescentrum och det gick ju inte riktigt som planerat men det visste vi ju redan. Jag har ju verkligen fuskat i sommar så jag var ju helt klart säker på att jag hade dåliga värden och dålig vikt.


Men det känns ändå skönt att veta att man har haft rätt, men det är ju inte bra. Men jag ska ju till Torsby den 16 augusti och prata med dom och ta prover. Sen läggs jag in på söndagen den 12 och opereras på morgonen den 13.


Så om ca två veckor ska jag börja med mitt flyt känns otroligt skönt att allt veklingen händer nu. Det är på tiden när man väntat så länge. Min diabetessköterska tyckte att jag skulle ta det lugnt med ”bantningen” tills mitt flyt börjar för det är viktigt att allt går som det ska så att det inte blir krångel inför operationen.


De gäller bara för mig att ta mig i kragen och säga till mig själv att detta klarar jag. Jag vet att jag klarar det. Vägen dit är jobbig och lång men jag kommer må betydligt bättre efter att jag gått ner och så. Jag kommer bli en ny Anna, som ingen känner igen. Kanske få ett bättre psyke och mindre mediciner.


Mitt andra möte var till psykologen min nya, som jag inte alls tycker om nu i början. Det är så jävla jobbigt att man måste byta hela tiden. Det är så svårt att lita på någon för man får ny hela tiden.


-Ny dator + mkt mer.

På söndagen var vi till Borgviks marknaden igen, vi skulle möta Kerstin där för att jag skulle köpa hennes nya dator, skrivare och kopiator. Vi var på Borgviks loppisen och Kerstin och Mats köpte lite saker. Sen ville Kerstin till marknaden så vi åkte dit men jag väntade i bilen för jag var rätt trött. Efter en stund kom Mats med en hamburgare och en Cola till mig. Sen åkte vi och hämta våran bil och drog oss hem. Jag fixade lite hemma och så sen kollade vi på film. Dagen var helt okej.


-Ikea & Willys.

På lördagen så åkte vi även till Ikea och köpte ett bord jag har velat ha rätt länge och en lampa som snart utgår från Ikeas sortiment. Bordet kostade 49kr och lampan 149. Vi var även till Willys och handlade lite smått och gott. Hade en underbar dag med Mats och kändes så skönt att vi var helt ensamma för en gång skull.


-Loppis

I lördags åkte vi till Gengåvan men där var mist skit där. Efter det åkte vi till en loppis som låg längst vägen hem men där var inget heller. Sen åkte vi till Borviks marknaden vi gick och kollade och tog och köpte oss varden hamburgare av Bosse. Det va inget att ha på marknaden, inget som intresserade mig. När vi kom dit hade redan Kerstin åkt hem. Men när vi hade kollat in allt på marknaden så åkte vi hem och på vägen hem var det ytterligare en loppis som var öppen som vi åkte in till.


Där köpte vi dom två som är på bilden här nere. Dom kostade 20kr och dom har vi i vårt matchande vardagsrum.