-Träningen mån den 31 Jan-2011.

Idag var jag & Ronny och tränade på Grumsbadhus. Det gick jättebra men jag klagade en del. Jag har även en bok där jag skriver om hur jag känner inför träningen och hur jag känner efter träningen.


Jag kände såhär innan träningen idag:

Blandade känslor idag, vet inte riktigt hur jag ska beskriva vad jag känner inför detta. Med ser fram emot det lite i alla fall.


Efter träningen kände jag såhär:

Det kändes väldigt bra, jag känner att jag gjorde så gott jag kunde genom hela passet. Träningen var jobbig pga. av människorna. Upplevde att dom kollade en del. Jag tycker att allt var roligt. Ja, jag gnällde en del men jag är sån som person och jag tycker det hör till när man inte tränat på år. Jag tycker vi gjorde som förväntat. Jag fick göra det som jag måste för mitt egna bästa. Jag gav 100% jag gjorde mitt bästa. Mer kan jag inte göra.


-Träning schema.

Träningsdagar blir måndag bussen går ca 9:25 från Vålberg till Grumsbadhus. Vi börjar träna kl. 10.00, bussen går hem ca 12.10.

 

Sen blir det träning även torsdagar, samma som måndagar.

 

Vi börjar med kondition för att man måste ha kondition för att orka med allt annat. Vi kör till en början 2 dagar i veckan för att jag inte ska tröttna på träningen och för att jag inte rört mig på evigheter. Sen hoppas jag på att utöka träningen.


-Psykologen & glasögon.

Idag ska jag till psykologen klockan 15.15 och Mats ska och kolla synen klockan 14.50. Vi ska beställa nya glasögon till honom. Det behöver han. Ska se om jag hittar några nya också.

 

Förra måndagen var jag hos psykologen och då var Ronny med och vi kom fram till att jag ska byta psykolog till en annan. För att det inte fungerar mellan mig och han som jag har nu. Men det kan ta någon vecka innan jag får en ny så jag ska ha han kvar tills jag fått en ny.


-Ensam natt.

Igår jobbade Mats från 22 till 6 i morse. Kändes rätt jobbigt när han åkte igår. Är ju van vid att han ligger i sängen med mig under natten och så. Men måste säga att det inte var så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Nu ska jag snart ta bussen.


-Tabell elitserien.

Måndag 31 jan 2011
ISHOCKEY Elitserien 55 omg.

S V F VÖ FÖ GM-IM P
1 HV71 44 20 12 7 5 140-108 79
2 Skellefte 43 19 13 8 3 128-105 76
3 Linköping 44 18 14 5 7 112-90 71
4 Färjestad 43 20 16 4 3 115-102 71
5 Luleå 45 19 18 6 2 107-100 71
6 Brynäs 44 15 16 6 7 118-126 64
7 Djurgårde 44 16 15 3 10 110-119 64
8 Modo 44 15 19 5 5 124-122 60
9 Södertälj 44 17 20 2 5 111-132 60
10 Frölunda 44 15 19 5 5 103-127 60
11 AIK 43 15 19 3 6 109-125 57
12 Timrå 44 12 20 8 4 112-133 56
                    

-Hockey Brynäs IF mot MODO Hockey.

Tisdag 1 Januari - 2011 klockan 19.00 spelar Brynäs IF & Modo Hockey.

 

 

Vem vinner matchen?


-Träningen.

Införskaffade mig ett nytt årskort på Grums badhus för ett tag sedan. Idag är första dagen som jag ska träna där. Ronny och jag ska börja träna två gånger i veckan till och börja med. Och då ska vi bara köra kondition. Varje måndag och antagligen varje fredag.

 

Hur jag känner mig inför träningen idag? Ja jag kände mer igår. Men idag vet jag inte vad jag känner riktigt. Vet inte hur jag ska förklara. Det är skönt att äntligen något börjar hända måste jag ju säga. Jag har inga förväntningar idag. Utan jag tar det som det kommer. Men innerst inne ser jag fram emot det.


-Solsidan.

Solsidan är en svensk komediserie från 2011 i tio avsnitt. Om paren Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer) och Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch) i Saltsjöbaden i Stockholm.

Anna och Alex har precis blivit föräldrar till dottern Wilma, och Anna har fullt upp med att försöka passa in i mammagruppen med alla de oskrivna regler som finns. Mitt i alltihop ska Anna och Alex planera ett bröllop och få sina föräldrar att komma överens om vem som ska göra vad.

Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan vilket får relationen att ta stryk.

Ove Sundberg (Henrik Dorsin) fortsätter att irritera Alex genom att ständigt dyka upp vid fel tillfällen. Alla undviker Ove men ibland kan en Ove vara bra att ha till hands, vilket både Alex och Fredde får erfara.

Gästskådespelare under säsongen är bland andra Plura Jonsson, Jonas Karlsson, Göran Stangertz, Eva Röse, Olle Sarri, Michael Segerström.

 • TV-TIDER
 • SÖNDAGAR KL. 20.00


-Långt ifrån bra.

Fast att mycket håller på att komma igång & går bra. Så är det långt ifrån bra med vissa saker. Saker måste ändras annars fungerar det inte.


-Helgen har varit bra.

Helgen har varit okej tycker jag. Mats och Christian kollade på Brynäs-HV71 igår och Brynäs vann på straffar. Sen efter det åkte vi till stan ett tag. Och idag gör jag inte så mycket. Vi ska en runda till OBS när Mats kommer hem, vi ska på apoteket. Mats jobbar natt denna vecka och går på klockan 22.00 ikväll. Lite tråkigt men så är det.

 

Igår ringde min lillebror till mig och tackade för pokimon korten, (vet inte hur det stavas)  jag och Mats skickat till han. Han verkade jätteglad och gud var han pratade. Ville aldrig sluta. Och vilket minne killen har, det är otroligt. Efter det pratade jag en runda med mamma, sen med Frida min lillasyster.

 

Måste säga att det är jobbigt att bo så långt ifrån dem. Men så är det.

 

Imorgon ska jag och Ronny börja träna, ska bli skönt att komma igång med något. Och när jag äntligen fått en person som menar allvar med det som sägs. Skönt att allt börjar lösa sig.


-Färjestad-Brynäs.

Igår va Mats på hockey Färjestad-Brynäs och Brynäs van. Vi köpte även en tv från expert igår. Så nu har jag äntligen min nya tv. Idag håller jag på att tvätta. Och laddar film och lagt ut annons på jackan som jag köpt men som är för stor. Får se om jag får något bud på den.


-Anna.

Namsdag: 9december
Färg: Blå
Element: Eld
Planet: Jupiter
Lyckotal: 6
Lyckosten: Topas
Lyckoblomma: Renfana
Smeknamn: -
Kändisar: Anna Wahlgren, Anna Lindh, Anna Moffo.
Ursprung: Av hebreiskans Channah som betyder "den benådade".
Karaktär: Anna är omutligt hederlig, har hög moral, gillar god mat och är mycket vänfast. En verkligt god kamrat.


-Lite minnen.

När jag var ner till Skåne förrförra gången så träffade jag mamma och hon hade samlat en liten påse med saker till mig, sen jag var liten. Här kommer lite bilder och så. Som jag tycker skulle vara roligt att lägga upp.

Bild 1, visar en bild på mig och mamma & en notis om mig i tidningen.

Bild 2, Är en talrik som jag fått i doppresent tror jag. På den står det vad jag heter Anna Sofie personnummer 880430 och hur mycket jag vägde 3260g tiden jag tittade ut till mamma och pappa var 02.34, jag var hela 47cm lång.


Bild 3, Som det står ”Till den sötaste ungen på jorden!” Det kortet fick jag av mamma & pappa på min 1-ård dag.Bild 4, är ett Diplom som jag fick från Civilförsvaret, polisen & räddningsverket. Det står Anna Christensen har gått vilsekursen och lärt sig krama ett träd, hålla värmen, och signalera. Detta var i Hyllinge 1995.


-Alla hjärtans dag.

Igår köpte jag ett alla hjärtansdag kort och present till Mats. Här kommer lite bilder på det.


-Avbeställde teven.

Idag avbeställde vi teven. Jag tycker att 13900kr är för mycket för en 40tum betala på den i tre år har jag ingen lust med. Så jag ska fixa något annat istället. Ska kolla på Elgiganten tänkte jag.


Idag har jag plockat och diskat som jag gör alla andra dagar här hemma. Sen så åkte jag en runda till stan för att sätta in pengar till en kompis. Men dom tog inte emot kontanter där så jag fick gå till min egna bank och sätta in pengarna på mitt konto och sen föra över dom till kompisen när jag kom hem.


När jag kom hem så hjälpte jag Mats mamma Kerstin att ta ett lån. Sen slog jag in alla hjärtansdags presenten till Mats. Sen började jag med maten. Vi hade potatis, brunsås, köttbullar & lingonsylt. Mats tyckte det var riktigt gott.


Sen åkte vi till Willys och storhandlade och gick även in på Rusta och handlade lite. När vi kommit hem åkte vi ner till Konsum och postade två packet.


Under kvällen Ska vi kolla på tv.


-Ny tv :-)

Jag har beställt en ny tve. Kommer antagligen under denna vecka eller nästa. Nu är jag glad.


-Aktion idag.

Idag ska vi på aktion i Edsvalla jag & Mats känns skoj faktiskt att vi ska hitta på något tillsammans utan någon. Det är ju även löning idag, känns också skönt. Får väl se om man hittar något roligt på aktionen ikväll.


Dagen idag började med att Mats försov sig tror jag. Jag gick upp vid 8, har plockat lite och bäddat. Satt och kollade lite på en ny tv igår på nätet, men vi kom fram till att vi ska vänta och köpa tv tills vi hittar rätt tv och en som vi verkligen vill ha.


Ska snart går och diska tänkte jag och sen sätta mig och kolla om det finns några filmer att ladda ner. Idag ska jag skicka ett paket på posten har jag tänkt.


-Magdalena med Nova.

Igår ringde Magdalena som är den nya ägaren till Nova. Hon berättade att allt gick jättebra för Nova. Kändes skoj att hon ringde. Måste säga att jag saknar Nova otroligt mycket. Det är något jag verkligen ångrar och det är att jag gjorde mig av med henne.


-Tv måndag den 24/1-2011

CSI NY KL 21.00 PÅ CANAL 5.
Det blir inte så mycket mer tv för mig ikväll skulle jag tro.


-En bra dag.

Ann-Sofie kom vid halv tio. Hon hade med sig sina två hundar och sin dotter. Vi började med att gå en runda med hundarna, sen så gick vi upp till mig för att äta lite frukost och snacka. Efter det så provade Ann-Sofie lite kläder som hon tog med hem och skulle kolla på mer hemma.


Hon körde mig in till stan vid 10.30 så jag var inne ca 11.00 då träffade jag Ronny och vi gick bort till ett möte med en som bestämmer över kontaktperson o.s.v. vi utökade våra timmar. För vi ska börja träna antagligen nästa vecka. Får jag hoppas. Längtar.


Efter det så gick Ronny och gjorde lite ärende och jag gick och åt lite mat, sen möttes vi igen klockan 12.50 ca, för då skulle jag till psykologen. Ronny skulle med dit för att det inte känns bra för mig att gå till han jag har nu. Så vi kom fram till att jag ska byta psykolog. Det kan ta några veckor men så länge har jag kvar han som jag haft.


Fick gjort mycket idag, verkligen. Känns skönt. Men är rätt trött efter dagen.


-Psykologen idag.

Ska till min psykolag klockan 13.15 idag. Ska träffa Ronny vid Telia i stan vid 12.45 och vi ska snacka lite sen ska vi på mötet tillsammans. Tycker inte det ger mig något att gå till min nya psykolog, tyvärr. Jag mår inte så bra när jag kommer ditt och har många funderingar, men när jag går där ifrån har jag hundra frågor och allt är helt förvirrande i huvudet.


När jag gick till min förra psykolog så när jag kom ditt var mitt inre jätte tungt, men när jag gick där ifrån hade jag nya krafter och var glad. Och det är så jag ska känna nu med min nya psykolog tycker jag.  


-Ann-Sofie.

Nu på morgonen har jag diskat och bäddat. Nu sitter jag och väntar på att Ann-Sofie ska komma från Kristinehamn. Ann-Sofie är en kompis. En väldigt go sådan. Tycker verkligen bra om henne. Hon kommer nog snart skulle jag tro.


-Lör & Sön.

Lördagen hände inte sådär jättemycket. Mats var en runda till Grums och handlade. Sen så mins jag inte rikligt vad vi gjorde. Men på kvällen åkte jag, Mats & Christian våran granne in till stan till Norrstrand och åt på mc. När vi sen kom hem var klockar rätt mycket så jag gick och la mig.


Söndags så monterade vi ner vårt svarta vardagsrums bord och tog bort vår svarta tv-bänk och bar upp till vinden. Vi tog ner Mats gamla bord och tog ner en annan tv-bänk som vi köpte för 2 veckor sedan. Så nu är alla möbler i samma färg i vardagsrummet. Snyggt och stilrent.


Vi kollade på sporten, Solsidan & på Time out.  Sen så satt vi uppe och pratade lite. Vi ringde även på en hund i Kristinehamns som redan var såld tyvärr. Jag skulle vilja ha en hund så jag kommer ut och rör på mig om dagarna. Det har varit dåligt med det den senaste tiden. Och jag mår jätte dåligt av det.   


-Idag är det fredag igen.

Idag har Mats tatuerat sig på underarmen ett stort Brynäs märke, sen fyllde dom i hans andra tatuering på handleden gratis till honom. Det var en lärning som gjorde fyllde i den gamle tatueringen. Han är nöjd och roligt är det. Kommer bilder sen.


Efter det var vi till Solareturen och kollade sen så åkte vi hem och tog det lugnt. Vi åt Potatis, kotlett, brun sås och lingonsylt till middag. Riktigt mysig kväll.


-Willys, Rusta & Jysk.

Idag har vi varit på Willys och handlat mat, på Rusta och handlat lite olika saker och sen till Jysk. När vi kom hem så skull Mats köra direkt till jobbet så jag började med att packa upp kassarna och sen gick jag ner till tvätten och fixade det sista med den. Efter det så var jag upp till vinden ett par gånger för att få bort lite saker från lägenheten. När det var klart så la jag i färgen i håret och sen så började jag stor städa. Så nu är det rent och snyggt här hemma. Har beställt några förstoringar på kort på Mario som kommer till veckan också.


Nu ska jag snart gå in och duscha har jag tänkt och ta mig något att äta. Sen ska jag se på tv tror jag. Vad händer för er ikväll?


Imorgon ska Mats tatuera sig, sen vet jag inte om det blir bloms också. Det får vi se.


-Nya bilder på Mario.


-Djursjukhuset.

Har ringt till djursjukhuset på färjestad angående våran katt Mario, tänkte vi skulle kastrera, vaccinera & id-märka honom. Att kastrera & ID-märka kostade 650kr och vaccinationen kostade 310kr.


-God morgon.

Hej sovit gott?

Ja det har i alla fall jag gjort någorlunda i natt måste jag säga. Nu på morgonen har jag varit ner till tvättstugan och vikt en del tvätt men allt var inte torrt. Så jag ska gå ner lite senare igen. Idag är Mats sista jobbdag sen tar han helgen. Vet inte vad som händer i helgen men vi tar det som det kommer. Han ska äta pizza på sitt jobb idag, vad ska jag äta? Någon som vet något gott?


-Jonna & Ronny.

Måste skriva en sak, jag kan vara väldigt dum på att formulera mig när jag snackar. Det blir oftast fel eller pinsamt. Jag älskar att skriva så det tänkte jag göra nu…


Det handlar om två personer som precis kommit in i mitt liv. Och det känns bara positivt och det känns super bra. Ronny är verkligen en sån person som inte ger sig. Utan nu ska det hända saker. Jonna hans fru är också helt underbar. Önska jag träffat dom från början. Men nu måste vi se allt från den ljusa sidan. Det gäller att inte ge upp. Utan ta dagen som den kommer och försöka göra något bra av den.

Tack för att ni finns!


-Grums, Karlstad & psyk.

Idag har vi varit till Grums och fixat mitt träningskort efter det åkte vi till Ikea och handlade lite. Sen så åkte vi till tatueringsstudion och bokade tid för Mats. Han ska tatuera sig på Fredag. Han har velat ha denna tatueringen länge nu, så nu är det äntligen tid för honom att göra den.


Efter vi varit där träffade jag Ronny, vi gick till Mitty city och snackade en del, gjorde schema för träningen och diskuterade vad vi skulle ta upp hos doktorn. Sen tog vi en promenad bort till Bryggargatan. Mötet gick rätt bra ska höja medicinen som vanligt. Känns skönt kanske mår lite bättre då. Får hoppas på det.


Sen snackade vi även med chefen på psyk och hon skulle försöka fixa så att jag får ha samma läkare varje gång jag kommer och att det ska vara regelbundna kontakter och uppföljningar.Efter det så åkte jag hem och nu har jag fixat lite i lägenheten, Mats får nog en chock när han kommer hem. :) Hoppas på en positiv sådan. Sen håller jag på att tvätta också. Behövs det också ibland.


-Bilder på mig.

-Så här såg jag ut innan jag klippte mig.
Så här såg jag ut när jag var klar.Vad tycks?


-Aktion - polisförhör..

Igår började dagen med att vi åkte till Vårdcentralen i Vålberg för Mats skulle träffa doktorn pga. sig rygg. Medans han gjorde det så gick jag till apoteket och hämtade medicin. Sen åkte vi inte till stan, Mats skulle på polisförhör. Medans jag satt och vänta på polisstationen kommer en gammal polare in. Vi umgicks jätte tajt för ca två-tre år. Eric heter han. Rätt skoj att se han faktiskt.


När Mats var klar åkte vi till Solaretuern och kollade, där fanns inte så mycket. Men vi köpte några prydnadssaker. Efter det åkte vi och åt på mc. Sen åkte vi hem. När vi kom hem var det tid för Mats att åka till jobbet.


Efter ett tag när han hade åkte hade jag fått in min ersättning av försäkringskassan så jag åkte till stan och klippte mig. Väldigt kort igen, älskar när det är lätt att göra i ordning håret. Efter det så tog jag bussen hem och sen kom Mats mamma och hämtade mig. Vi åkte till aktionen i Edsvalla. Var riktigt trevligt där.


Kommer lite kort på vad jag ropade in och på sakerna på solareturen.
Första bilden från Solareturen 10Kr/St
Aktionen i Edsvalla nr 2 kostade 225kr
-||- nr 3 kostade 50kr
-||- nr 4 kostade 120kr
-||- nr 5 kostade 50kr


-Tv måndag den 17/1-2011

Kollade på COLD CASE igår på kanal 9, Kl 20.00.
Det var säsong 6, avsnitt 2.
Teamet öppnar ett fall från 1991 när en ung lärare dog under en bilstöld som gick helt fel.


Kollade även på CSI NY på kanal 5, Kl 21.00.
Det var säsong 7, avsnitt 1.
Den nyaste medlemmen i CSI-teamet, Jo Danville, en före detta FBI-agent, välkomnas till sitt nya jobb med ett fall som rör en ung kvinna som mördats i samma hus som NYPD:s kriminallabb.


-Aktuellt för mig just nu på tv:

En av serierna jag följer just nu är COLDE CASE på kanal 9, Kl 20.00 varje måndag.
Om COLDE CASE:
Lilly Rush jobbar som kriminalare på Philadelphias mordrotel. Hon lever för att lösa fall som aldrig blivit lösta och använder sig av sin instinkt och förståelse för den kriminella hjärnan för att lösa fallen. När hon stöter på problem vänder hon sig till sin mentor John Stillman. I Lillys team ingår även hennes trogna och viljestarka partner Scotty Valens.


En annan serie jag också förjer är CIS NY på kanal 5, Kl 21.00 varje måndag.
Om CSI NY:
CSI New York är den tredje förgreningen av CSI. I en storstad som New York är läget lite annorlunda jämfört med i Miami och i Las Vegas. Här ramlar brotten in ett efter ett och CSI-agenterna letar ofta efter bevis som en nål i en höstack.


-Läkaren & Polisförhör.

Rätt tråkigt att vara själv nu på kvällen. Men ska gå in och duscha och lägga mig och se på tv snart. Har inte fått min ersättning från försäkringskassan än. Hoppas på att den kommer imorgon.


Imorgon vet jag inte vad som händer mer än att Mats ska till läkaren klockan 10 och sen lite efter 11 ska ha på polisförhör. Sen får vi se vad dagen bjuder på.


-Mats mamma tar priset.

Kerstin ringde idag och sa att hon hade ett bättre förslag istället för att vi tre skulle åka till Ullared. Jo det var att vi skulle åka till Bloms. För att hon inte hade några pengar och för att vägen var dålig. Tycker det är rätt konstigt för det första är det inte Kerstin som kör, för det andra var det inte Bloms vi skulle till, för det tredje så kan väl inte bara hon komma och säga vad vi ska göra istället för att det inte passar henne? Fattar mig inte på detta. Det var jag och Mats som skulle hitta på något och sen frågade jag Kerstin för att vara snäll. Som vanlig vill hon bestämma o.s.v. Hon ska alltid ändra allt när vi bestämt något.


-Tv eller Ullared?

Idag vaknade jag vid nio har inte sovit så gott. Började med att plocka undan och fixa. Sen när Mats åkte till jobbet vid 14.00 så diskade jag och flyttade ut frysen från sovrummet till köket igen. Kanske sover bättre när den inte står där och dundrar.


Funderar på om vi ska åka till Ullared eller köpa en ny tv? Vad tycker ni?


-Inte familjen.

Hela mitt kontaktnät är här uppe ja, men där nere har jag min familj. Här uppe har jag ju bara kontaktperson o.s.v. min familj bor nere i Skåne. Så jag kan väl säga att jag har ingen här uppe. Dom jag har här är såna som jag måste ha läkarkontakt, psykologkontakt, kontaktperson, diabetescentrum o.s.v. Då ljuger jag inte om jag skriver att jag inte har någon här uppe. Det är vad jag har i Värmland.


-Glad?

Pappa sa till mig igår i telefon att Anna du hörs aldrig glad längre. Jag ljuger ju om jag säger att jag är glad, för det är jag inte. Jag vet inte om jag är inne i den svacka eller vad det är. Men jag känner liksom att allt kvittar, varför ska jag leva o.s.v. Jag bara går här ju, degar ner mig, bara sover och tänker negativa tankar. Vad har min kämpar glöd tagit vägen? Jag har så många frågar med kan fan inte komma fram till något svar på en ända. Och kommer jag på något svar är det bara negativt.


-Ullared & kanske mkt mer.

Fredag den 21 är Mats ledig och då bär det av till Ullared är det tänkt. Vi har frågat Mats mamma Kerstin om hon vill följa med hon ska ge besked imorgon eftersom att hon måste se om hon kan fixa hemtjänst åt sin man alltså Mats pappa.


Om inte hon följer med kanske vi åker ner om Skåne till pappa och Emma. Skulle det bli så kanske vi åker hem samma dag eller dagen efter är det tänkt. Och jag vill säga en sak om det blir Skåne så hinner jag inte träffa någon mer än pappa & Emma i så fall. För en gång skull ska vi bara ta det lugnt. Och åker vi ner kanske vi åker hem samma dag eller på morgonen dagen efter. Så vi hinner inte.


Hoppas att människor kan ha överseende med det om det nu blir så.


-Helgen har varit rätt okej.

Fredagskvällen var rätt mysig men både jag och Mats var rätt trötta. Vi kollade på tv och tog det enbart lugnt.


På lördagen så sålde jag våran byrå för 500 efter det åkte vi och handlade på Ica i Grums. När vi kom hem började jag med maten, det blev kyckling och pommes med sås. Men såsen brände rätt saftigt i grytan. Så den åt vi inte av.


Idag är det söndag och inget panerat. Jag har precis gått upp och diskat och nu håller jag på med Mats matlåda tills imorgon. Denna veckan jobbar han från 14.00-22.00.


-Det va ju precis måndag.

Idag är det fredag, gud vart har tiden tagit vägen det va ju precis måndag ny vecka. Fredag, ja vad händer nu då, jag ska väl snart gå in och duscha sen ska jag väl lägga mig och vila lite och vänta på att Mats kommer hem från jobb. Vi har inget planerat i helgen utan vi tar den nog som den kommer. Kanske blir någon film vem vet.  


-Pink.

Please Don't Leave Me


Sober


-Jay Smith.

Dreaming PeopleWherever You Will Go


-Aldrig.

Jag har alltid haft svårt för känslor. Att visa och att förstå att andra människor blir ledsna. Men det att förstå när andra människor är ledsna har jag väl börjat förstå en del. Men jag tänkte igår för mig själv hur känns det att må bra? Hur känns det att kunna skratta? När jag skrattar gör jag det för att andra gör det eller för att det passar in. Jag gör ju aldrig det för att jag innerst inne är glad, jag vet inte hur det känns att vara det.


Hur känns det att vara glad? Hur känns det när man skrattar av hela sitt hjärta? Hur känns det att må bra?


-Omtumlat.

Som sagt var dagen omtumlande igår rättare sagt. Jag gick upp vid halv nio idag, känner mig inte utsövd som vanligt. Började med att diska och sen städade jag hela lägenheten för att inte tänka på allt med självmordstankar. Fungerat rätt bra och det fungerar om jag gör saker hela tiden. För då tänker jag inte på det.


Jag känner mig riktigt ensam här uppe. Sen pappa flytta har jag ingen. Människor tror ju att jag borde ha Mats familj. Dom finns väl på sitt sätt. Men dom förstår inte alls varför man mår dåligt och har ingen förståelse för det. Dom gör ju sitt bästa. Men dom finns inte där ner jag behöver någon som mest.


För att jag skriver detta betyder det inte att jag tycker illa om Mats föräldrar, absolut inte. Jag tycker om dom jättemycket. Men vissa saker som dom kanske gjort och gör ibland gör mig jätte ledsen. Men jag gör säkert samma emot dom. Men jag försöker ju rätta till det och jag försöker ju be om ursäkt.


Mats och jag har det bra om inte jag håller på som jag gör. Jag ligger mycket i sängen och gråter och beter mig som ett barn, ett stort sådant. Tycker synd om mig själv. Mina perioder kommer i mellan åt och nu har den verkligen kommit, ingen kan ta miste på det. Själv önskar jag att inte dessa perioder fanns i mitt liv, eller att dom kunde gå över snabbt och inte vara så djupa.


I alla fall jag känner mig så jävla ensam här uppe. Finns ingen alls här. Trodde inte jag skulle känna såhär, verkligen inte.


-Uniformer.

Igår hände en del saker. Kan säga att jag va en runda till jour psyk med två snygga killar i uniformer. Men där hände inte så mycket. Tyvärr. Ska till doktorn den 19. Så får se vad han säger då.


Från onsdag till torsdag tog jag en stilnoct på kvällen för att lugna ner mig och för att kunna sova lite, jag tror att det är en insomningstablett eller sömntablett jag vet inte rikligt. Jag somnade rätt fort, men enligt Mats var jag vaken och såg massor av olika saker som växte och svävade. Som sagt trodde Mats att jag var vaken men det var jag inte. Så igår ringde jag psyk och dom sa till mig att jag inte ska ta dom mer. Det kan bli mycket farligt.


Jag visste att man kunde se saker och hålla på så med Stilnoct men jag har ätit det så länge vid behov så jag har aldrig känt något sånt här. Fast detta hände sov jag jätte gott från onsdagen till torsdagen. Kände mig utsövd som jag inte gjort på veckor.


-Älskade pappa.

Pappa jag vet en sak, vet du vad det är? Jo, att du har barn som försöker & kämpa, att göra rätt för sig. Du har barn som står för att dom gjort fel och som inte är för stolta för att be om ursäkt för att ha det. Du har barn som kan prata med sin pappa. Många andra barn kan inte ta ansvar, försöker inte, gör inte rätt för sig. Du vet vilka barn jag syftar på. Men du kan i alla fall prata om dina barn och vara ärlig och säga hur det går för dom, medans andra inte riktigt vågar inse sanningen om sina.


Jag är stolt att ha dig som pappa, du har alltid funnits för mig. Under alla jobbiga år, under det lilla roliga som funnits i mitt liv. Man kan inte ha en bättre pappa. Fast att du har haft ditt och har vissa svårigheter så klarar du detta jättebra än vad andra friska personer gör. Hoppas du vet att du är stark och att du är min största förebild. Kram din dotter 48 mil ifrån.


-3 skift.

Igår fick Mats besked från jobbet att nästa vecka börjar han 3 skift. Så vi pratade en hel del igår. Känns både bra och jobbigt. Men tror att det blir bra i slutändan. Jag gjorde inte så mycket igår mer än att diska och såna saker.


När jag gick och la mig igår så tog jag min vanliga medicin plus en sömntablett så när jag vaknade förut så konstaterade jag att jag sovit bättre än på länge. Det känns i alla fall som jag fått sova någon timme.


Nu sitter jag vid datorn, har precis diskat och ätit frukost. Idag hoppas jag på att få min ersättning från försäkringskassan, dom är lite dryga måste jag säga. Men hoppas på att den kommer idag.


-Dom kommer inte tyvärr.

Maria och Andreas en barndomsvän skulle komma upp den 28/1 – 30/1 men det blir inte så. Dom har fått förhinder tyvärr. Tråkigt. Men förstår att det som hänt är mycket viktigt. Vi får träffas någon annan gång. Hade sätt framemot att träffa henne, men saker kan komma i mellan. Så är det.


- HAB, äntligen.

Den 24/1 – 2011 ska jag till Vuxenhabiliteringen i gen. Klockan 13.15 ska träffa min psykolog. Känns riktigt skönt är verkligen något jag behöver nu.


-Öppenpsyk äntligen.

Igår fick jag brev av öppenpsyk så jag ska vara där 19/1 klockan 13.15 känns rätt skönt måste jag säga. Tiden kom fort när försäkringskassan ringde tog inte ens 24 timmar innan jag hade en tid i brevlådan. Konstigt.


-Möblerade & spikat.

Igår möblerade jag lite i vardagsrummet. Sen har jag fixat med sladdar, spikat upp dom och så. Har en sladd kvar som jag ska fixa idag är det tänkt. Mats va hemma från jobbet i måndags och igår. Han hade ont i ryggen igen. Men idag är han tillbaka på jobbet.


Idag ska jag snart plocka in disken och diska tänkte jag. Sen ska jag byta i sängen är det tänkt. Sen får jag se vad dagen har att bjuda på.


-Man ska inte lita på någon.

Man tror att vissa människor är ens vänner. Men gud vad skenet bedrar. Önska att inte människor lovade så mycket utan att hålla det. Önskar att vänner inte satt en i skiten utan stod för vad dom sagt. Men nu är det som det är, tyvärr så har man kommit fram till att vissa klarar man sig kanske utan fast att det är tungt. Orkar inte med all tjafs och allt krångel.


-Får det gå till såhär?

Igår va inte min dag så där jättebra om man säger så. Har varit utan min medicin i en och en halv vecka nu ca. Ringde psyk för en och en halv vecka sedan men då fanns det ingen läkare där som kunde skriva ut.

 

Idag ringde min handläggare på försäkringskassan och fråga hur jag mådde och så. Jag berättade som det va. När hon förstod läget så ringde hon till psyk och pratade med dom. Tydligen stod det inget i journalen att jag hade ringt för ca en och halv vecka sedan. Och jag skulle varit hos doktorn i december men att det inte fanns någon läkare där då. Jag är inte uppskriven på någon läkare eller till någon kontroll. Rätt dåligt.

 

Igår mådde jag så dåligt så jag skar mig en del i armen. Är rätt barnsligt men för mig så känns det lättare i kroppen. Vet inte varför. Har ringt psyk själv nu och det va telefon kö så jag lämnade mitt nr så dom ska ringa upp mig.

 

Att det får gå till såhär? Om jag hade fått en läkartid i December hade jag aldrig behövt vara utan medicin. Jag har inte kunnat under dom senaste åren att vara utan min medicin. Men nu är läget så att jag inte har någon medicin pga av öppenpsyk. För att dom inte har någon läkare.

 

Att psyk får göra såhär? Känns som saker alltid inträffar mig och att ingen lyssnar och tar mig på allvar. Ska man behöva ta livet av sig för att någon ska lyssna? Ska jag behöva vara utan medicin bara för att det inte finns någon läkare?

 

Allt som har med Psyk & BUP att göra kan jag inte förstå. Att så många människor inom vården får göra som dom vill med mig, behandla mig utan respekt, inte ta mig på allvar, utan bara nonchalera mig. Det är så mycket fel som utbildade människor har gjort i mot mig. Jag skulle vilja att människor i Sverige fick veta hur jag blivit behandlad.


-Nu är köket klart.

Nu har jag satt upp borden i köket det blev inte jättebra men bättre än ingen alls. Sen har jag sorterat papper och satt in i pärmar och så. Känns skönt att få lite ordning på saker och ting. Mats ska till Säffle efter jobbet jag vet inte om jag ska följa med eller inte. Beslutsångest som vanligt. Han ska hjälpa sin mamma och pappa att skotta snö.


-Färden till Skåre.

Igår var vi i Skåre och hämtade en tv-bänk. Det hade snöat som fan, vi höll väll på med bilen en timma säkert innan vi kom iväg så mycket snö va det på den. Det tar hundra år för kommunen att ploga här vi bor. Det är liksom inte det första dom gör precis. Christian följde med oss för att bära. Vi åkte ner till Preem och hyrde en kärra. Sen bar det av till Skåre. Resan dit gick jättebra men när vi kom fram körde vi fast. Men där var ett äldre par som hjälpte oss loss. Tv-bänken var riktigt fin.

 

Vägen hem gick jättebra. När vi kom hem bar vi upp allt och sen åkte Mats och Christian till Grums för att lämna in. När de kom tillbaka så var tv-bänken redan hopsatt och på plats. Dom blev lite chockade kan man ju säga.

 

När Mats kom hem från Grums åkte vi en runda till Ö & B och handlade lite, när vi kom hem så gjorde vi mat och kollade på film. Så har väl torsdagen sätt ut för oss. Det hände väl inte så mycket mer om man säger så.

 

 


-Förslag någon?

Någon som har något bra filmförslag?


-Filmlista.

-A

American son/ Drama. 2010

A dungeon siege tale/Action – Äventyr. 2008

Arlington Road/Thriller. 1999

Apan/Drama. 2009

Autopby/Skräck. 2008

American outlaws/Western. 2001

Andreakorset /Drama. 2004

As good as dead/Thriller. 2010

Abandon/Skräck. 2006

A sisters secret/Drama-Thriller. 2009

Angel eyes/Thriller. 2001

An unfinished life/Drama. 2005

American dreamez/Drama-Romantik

Allsvenskan/Sport. 2004

Assault on precinct 13/Thriller. 1976

Alla älskar Alice/Drama. 2002

Alive or dead/Skräck. 2008

American pie, 1/Komedi. 1999

American pie, 2/Komedi. 2001

American pie, the wedding 3/Komedi. 2003

American pie, band camp 4/Komedi. 2005

American pie, naked mile 5/Komedi. 2006

American pie, beta house 6/Komedi. 2007

American pie, the book of love 7/Komedi. 2009

A boy called hate/Drama-Romantik. 1995

American history X/Drama-Thriller. 1998

Alive/Action-Äventyr. 1993

A love song for bobby long/Drama. 2004

Art heist/Drama-Thriller. 2004

About a boy/Komedi-Drama. 2002

Adulthood/Drama. 2008

Asylum/Thriller-Drama. 2006

Alpha dog/Drama. 2006

And soon the darkness/Thriller. 2010

A broken life/Drama. 2008

Arn tempelriddaren 1/Action-Äventyr-Thriller. 2008

Arn riket vid vägens slut 2/Action-Äventyr-Thriller. 2008

-B

Borta bra men hemma bäst/Drama. 2008

Bröllopsduellen/Komedi. 2007

Black book/Drama – Thriller. 2007

Bravo two zero/Action-Krig. 2008

Boy a/Drama. 2009

Boys dont cry/Drama. 2005

Book of blood/Thriller. 2009

Bury my heart at wounded knee/Wästern. 2008

Babysitter/Skräck-Rysare. 2008

Brothers/Thriller. 2010

Birthday girl/Action-Äventyr. 2001

Brooklyn Finest/Action-Thriller. 2009

Bounce/Komedi. 2007

Bridget jones´s diary/Komedi-Drama. 2010

Blue car/Drama-Thriller. 2002

Black Out/Rysare-Thriller. 2005

Basic/Krig. 2003

Bandits /Drama-Thriller-Komedi-Romantik. 2001

Black Jack /Drama. 1990

Black Hawk Down/Krig. 2008

Bara Bea/Drama. 2004

Brokeback mountain/Drama-Romantik. 2006

Big mamma´s house 1/Komedi. 2006

Big mamma´s house 2/Komedi. 2006

Snuten i Hollywood/Drama-Komedi. 1984

Snuten i Hollywood 2/Drama-Komedi. 1987

Snuten i Hollywood 3/Drama-Komedi. 1994

Beck, Lockpojken 1/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Mannen med ikonerna 2/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Vita nätter 3/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Öga för öga 4/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Pensionatet pärlan 5/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Monstret 6/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Spår i mörker 7/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, The money man 8/Thriller-Kriminal. 1997

Beck, Hämdens pris 9, 2001/Thriller-Kriminal. 2001

Beck, Mannen utan ansikte 10, 2001/Thriller-Kriminal. 2001

Beck, Kartellen 11/Thriller-Kriminal 2001

Beck, Ensligen 12/Thriller-Kriminal. 2002

Beck, Okänd avsändare 13/Thriller-Kriminal. 2002

Beck, Annonsmanen 14/Thriller-Kriminal. 2002

Beck, Pojken i glaskulan 15/Thriller-Kriminal. 2002

Beck, Sista vittnet 16/Thriller-Kriminal. 2002

Beck, Skarpt läge 17/Thriller-Kriminal. 2006

Beck, Flickan i jordkällaren 18/Thriller-Kriminal. 2006

Beck, Gamen 19/Thriller-Kriminal. 2007

Beck, Advokaten 20/Thriller-Kriminal. 2007

Beck, Den japanska shungamålningen 21/Thriller-Kriminal. 2007

Beck, Den svaga länken 22/Thriller-Kriminal. 2007

Beck, Det tysta skriket 23/Thriller-Kriminal. 2007

Beck, I guds namn 24/Thriller-Kriminal. 2007

Beck, I stormens öga 25/Thriller-Kriminal. 2010

Beck, Levande begravd 26/Thriller-Kriminal. 2010

Black dog/Thriller. 1998

Bringing out the dead/Drama-Thriller. 1999

Blodsbröder/Thriller-Action. 2004

Blast from the past 2000/Komedi. 2000

Burn up/Thriller. 2009

Bröllopsfixaren/Drama. 2001

Baksmällan/Komedi. 2009

Baseline/Action-Kriminal. 2010

Black death/Drama. 2010

Bangkok dangerous/Action-Thriller. 2008

Bröderna karlsson/Komedi. 2010

Buried/Drama. 2010

-C

Carriers/Drama-Thriller. 2010

Crazy heart/Canntry. 2010

Civic duty/Thriller. 2007

Closer/Drama-Romantik. 2005

Camilla läckberg, isprinsessan 1/Thriller. 2008

Camilla läckberg, predikanten 2/Thriller. 2008

Camilla läckberg, stenhuggaren 3/Thriller. 2010

Camilla läckberg, olycksfågeln 4/Thriller. 2010

Clear lake/Thriller. 2010

Chloe/Drama-Thriller. 2011

Chain of command/Action-Thriller. 2000

Coach carter 2005/Drama-Sport. 2005

Ciao bella 2008/Drama. 2008

Crossroads/Drama. 2002

Camp Slaughter 2004/Skräck-Thriller. 2004

Ciderhus reglerna/Drama. 1999

Convoy/Wester-Action. 2007

Chaos/Action. 2006

Cast away/Drama. 2004

Case 39/Thriller. 2010

Cop out/Komedi. 2010

Cash/Komedi-Kriminall. 2010

-D

Deepwater/Thriller. 2005

Deadly impact/Thriller. 2009

Dubbel 8/Drama. 2000

Da vinci code/Drama-Thriller. 2009

Dorthy mills/Thriller. 2008

De ofrivilliga/Drama. 2009

Dresden/Drama-Romantik-Krig. 2006

Den utvalde/Thriller. 2003

Det bästa av hammarby 2003/Sport. 2003

Derailde/Drama-Thriller. 2005

Dances with wolves 2009/Western. 2009

Dreamcatcher 2003/Rysare-Thriller. 2003

Det nya landet/Drama. 2002

Daylight /Action-Thriller. 2010

Donnie darko /Thriller. 2006

Dödligt vapen 1/Thriller. 2001

Dödligt vapen 2/Thriller. 2001

Dödligt vapen 3/Thriller. 2006

Dödligt vapen 4/Thriller. 2006

Die hard 1/Action. 2002

Die hard 2/Action. 2002

Die hard 3/Action. 2008

Die hard 4/Action. 2009

Dirty dancing 1/Drama. 2004

Dirty dancing 2,/Drama. 2009

Drangon fighter/Overklig-Thriller. 2003

Dubbelgångaren/Rysare-Thriller. 1993

De utvalda/Drama-Thriller. 2004

Den ryska dörren/Komedi. 2010

Dear john/Drama. 2010

Damage/Action. 2009

Dans ton sommeil /Thriller. 2010

Den Fördömde Del 1/ Drama. 2010

Den Fördömde Del 2/Drama. 2010

Den stora massakern/Historia-Drama. 1973

Det sista offret/Thriller-Drama. 2007

-E

Eden lake /Skräck-Rysare. 2009

En shopaholics bekännelser/Komedi-Romantik. 2009

Eagle eye/Action-Thriller. 2009

Elegy /Drama-Romantik. 2009

Eastern promises/Thriller. 2007

Eurotrip/Komedi. 2004

Edge of darkness /Thriller-Drama. 2010

Edison/Drama-Thriller. 2005

Evilenko/Rysare-Thriller. 2004

Echelon conspiracy/Action-Thriller. 2009

Enemy at the gates/Action-Krig. 2001

Maria Larsson eviga ögonblick/Drama. 2008

Ett hus av sand och dimma/Drama-Thriller. 2004

En busslast kärlek/Drama. 2010

Everymans war/Krig. 2010

-F

Fice off/Thriller. 1997

Fjorton Suger/Drama. 2009

Fucking Åmål/Drama. 1998

Festival/Drama. 2001

Fear dont com/Skräck-Thriller. 2002

Flightplan/Drama-Thriller. 2007

Final destination 2/Rysare-Thriller. 2003

Fyra veckor i juni/Drama. 2005

Fritt vilt/Rysare. 2009

Fish thank/Drama. 2009

Flickan i källaren/Skräck-Thriller. 2008

Friday the 13th/Skräck. 2009

Flyktelig lykkelig /Drama. 2008

Frozen river/Drama. 2009

Flickan som lekte med elden/Kriminal-Thriller. 2009

Flashback of a fool/Drama. 2008

Flickan/Drama. 2010

Farsan/Komedi. 2010

False witness/Action-Drama. 2009

Fighting/Action. 2009

From Within/Skräck. 2009

Fria oss från de onda/Thriller. 2006

From dusk till down/Action. 1996

From hell/Thriller. 2001

Fireproof/Drama. 2008

Flight 93/Drama-Historia. 2006

From paris whit love/Action. 2010

Four Christmases/Komedi-Romantik. 2008

Frozen/Thriller-Drama. 2010

Fake Identity/Thriller. 2010

Female agents/Drama-Krig. 2008

For the money/Drama-Sport. 2005

-G

Game of death/Action-Äventyr. 2011

Grotesque/Skräck-Thriller. 2010

Go fast/Action. 2008

Gran torino/Drama-Thriller. 2009

Get rich or die tryin/Drama. 2006

Gray mathers/Drama. 1999

Green zone /Action. 2010

Lasse stefans, ingen dans på rosor -2009/Dokomentär-Musik dvd. 2009

G.I. jane/Dram-Krig. 1997

Gridiron gang/Drama. 2006

Gothika /Rysare-Thriller. 2003

Göta kanal 1/Komedi. 2004

Göta kanal, kanalkampen 2/Komedi. 2007

Göta kanal, kanalkungens hemlighet 3/Komedi. 2010

Grease 1/Drama. 2003

Grease 2/Drama. 2004

Goal 1/Sport-Drama. 2005

Goal  2/Sport-Drama. 2007

Gladiator/Äventyr-Action. 2000

Good will hunting/Drama. 1997

Galleri Gustafsson 25år/Komedi. 2010

Gisslan/Thriller. 2005

Gone baby gone/Kriminal-Thriller. 2008

-H

Hannibal/Thriller. 2010

Hotet/Action. 2004

Hard rain/Action-Thriller. 1998

Hajen 1/Thriller. 1975

Hajen 2/Thriller. 2001

Hajen 3/Thriller. 2004

-Hajen 4 /Thriller

Halva sanningen/Drama. 2005

Harsh times/Drama-Thriller. 2007

Hammarby allsvenskan/Sport. 2004

Hammarby/Sport. 2005

Hipp hipp hora/Drama. 2004

Hoolinans/Drama-Sport. 2005

Hon fuzz /Komedi. 2007

Highwaymen /Thriller. 2008

How hign/Komedi. 2002

Hierro/Thriller. 2010

Hassel, Botgörarna/Kriminal-Thriller. 2005

Har du hört ryktena om Morgans/Komedi. 2010

-I

I taket lyser stjärnorna/Drama. 2009

In the electric mist/Drama. 2009

Ice castles/Drama. 2010

I sanningens spår/Drama. 2004

Irene huss, Tatuerad torso 1/Kriminal-Thriller. 2008

Irene huss, Den krossade tanghästen 2/Kriminall-Thriller. 2008

Irene huss, Nattrond 3/Kriminall-Thriller. 2008

Irene huss, Glasdjävelen 4/Kriminal-Thriller. 2008

Irene huss, Eldsdansen 5/Kriminal-Trhiller. 2008

Irene huss, Guldkalven 6/Kriminal-Thriller. 2008

In the cut/Romantik-Thriller. 2003

In hell/Action. 2003

I love you Phillip morris/Drama-Komedi. 2010

I skuggan av bronx/Drama-Kriminal. 1993

Instängd/Skräck. 2005

Icarus/Action. 2010

-J

Johan Falk, GSI/Kriminal. 2009

Johan Falk, Vapenbröder/Kriminal. 2009

Johan Falk, National target/Kriminal. 2009

Johan Falk, Leo gaut/Kriminal. 2009

Johan Falk, Operation nektergal/Kriminal. 2009

Johan Falk, De fredslösa/Kriminal. 2009

Johan Glans/Komedi. 2008

Jennifer eight/Thriller. 1992

Jalla, Jalla/ Drama-Komedi. 2009

Jersey girl/Drama-Komedi. 2004

Jägarna/Drama. 2008

Jasper texas/Drama. 2005

Järnets änglar/Drama. 2008

Johan Falk, Noll Tolerans 1/Action-Thriller. 2009

Johan Falk, Livakterna 2/Action-Thriller. 2001

Johan Falk, Den tredje vågen 3/Action-Thriller 2003

Jonah hex/Action. 2010

-K

Kärlek på menyn/Drama. 2008

Kommissarie winter del 1-8/Kriminal. 2001

Killshot/Drama-Kriminal. 2009

Kiss of death darkness falls/Rysare-Thriller. 2003

Kopps /Drama-Komedi. 2009

Kingdom of heaven/Äventyr-Historia. 2005

Killing hitler/Dokomentär. 2003

Killers/Action-Thriller. 2010

Kommer du med mig då/Drama. 2004

King arhur/Äventyr. 2004

Kidulthood/Drama. 2007

Knight and day/Action-Äventyr. 2010

Kärlek och fördom/Komedi-Musik-Romantik-Musikal. 2004

Kärlek på menyn/Drama. 2008

Kommissarie späck/Komedi. 2010

-L

Lebanon/Drama-Krig. 2010

Leningrad/Krig-Drama. 2010

Lone rider/Western. 2008

Lies and illustions/Action-Thriller. 2010

Last exit/Action-Drama. 2006

Leo/Drama-Thriller. 2008

Lilja 4-ever/Drama. 2009

Lasse Stefans Från österlen till oklahoma/Dokomentär-Musik DVD. 2003

Ladder 49/Drama-Thriller. 2004

Love and bullets/Action. 2002

Linas kvällsbok/Drama. 2007

Lite sällskap/Underhålling

Lars Winnerbäck, hovet live i lindköping/Dokomentär-Musik DVD. 2003

Lars Winnerbäck, solen i ögonen/Dokomentär-Musik DVD. 2008

Luftslottet som sprängdes /Kriminal/Thriller. 2010

Linjen 123 kapad/Skräck. 2009

-M

Mördare utan ansikte/Thriller. 1995

Mark of a murderer/Drama-Thriller. 2002

Massakern i katyn/Drama-Krig. 2009

Misa mi/Drama. 2004

Midsommar/Rysare-Thriller. 2002

Mrs doubtfire/Drama-Komedi. 2009

Moster´s ball/Drama-Romantik. 2001

Miffo/Drama-Komedi. 2009

Murder in mind/Thriller. 2008

Miracle/Familj-Drama. 2009

Master & commander/Action. 2003

-M:I:lll/Action-Äventyr-Thriller

Miami vice/Action. 2009

Med kallt blod/Drama-Historia. 1967

Marvin´s room/Drama. 1996

Match point/Drama-Romantik-Sport. 2006

Morden i midsommar 1-17/Kriminal. 2010

Mordkommissinen 1-11/Kriminall-Thriller. 2003

Mindnight heat /Action-Äventyr. 2005

Murder at 1600/Action-Thriller. 1997

Martyts/Skräck-Rysare. 2009

Musta jaa /Drama. 2007

Magnus betner, Inget är heligt /Komedi. 2008

My bloody valentine/Skräck-Rysare. 2009

Män som hatar kvinnor/Kriminal-Thriller. 2009

Mannen utan ansikte/Drama. 1993

Magnus betner/Komedi. 2009

Murder by numbers/Thriller. 2002

Mr Deeds/Komedi . 2002

Machete/Action. 2011

Mein kampf/Drama. 2010

Mystic river/Drama-Thriller. 2002

Min beste fjende /Drama. 2010

-N

No do/Skräck. 2010

Nothing but the truth/Drama-Thriller. 2009

Not easily broken/Drama. 2009

Nattbuss 807/Drama-Kriminal. 2009

Nyckeln till frihet/Drama. 1994

När mörket faller/Drama. 2006

Night train/Thriller. 2009

Ninas resa/Drama. 2005

-O

Oceans eleven/Kriminal-Thriller. 2002

Oceans twelve /Kriminal-Thriller. 2005

Oceans thirteen/Kraminal-Thriller. 2007

One last thing/Komedi-Drama. 2005

Offside/Sport. 2007

Om sara/Drama. 2005

Original sin/Thriller. 2000

Om jag vänder mig om/Drama. 2003

Ondskan/Drama. 2003

Ogifta par/Drama. 2008

-P

Proof /Drama. 2004

Parlamentet vol 1/Komedi. 2002

Parlamentet vol 2/Komedi. 2003

Parlamentet vol 3/Komedi. 2005

Parlamentet vol 4/Komedi. 2007

People i know/Drama. 2002

Peacock/Thriller. 2010

Phonebooth/Thriller. 2003

Perfiect strangers/Thriller. 2007

Paparatizi/Action. 2004

Pritty woman/Komedi-Romantik. 2001

Paradiset/Kriminal. 2003

Precious/Drama. 2010

Perkins 14/Rysare. 2011

Pour ellen/Drama. 2007

Patrik 1,5/Drama-Komedi. 2009

Pride and glory/Thriller. 2009

Paranomal entity/Skräck 2009

Predators/Äventyr-Action. 2010

På smällen/Komedi. 2007

Plgue town/Rysare-Skräck. 2009

På väg till Malung med Lasse Stefanz/Musik dvd. 2009

-R

Romper stomper/Action-Drama. 2004

Reine och mimmi i fjällen/Komedi. 1997

Rocky balboa/Drama-Sport. 2007

Ripley´s game/Thriller. 2007

Ransom /Thriller. 1996

Rambo 1/Krig. 1996

Rambo 2/Krig. 2009

Rambo 3/Krig. 2009

Rambo 4/Krig. 2010

Resurrecting the champ/Drama-Sport. 2007

Reversible errors/Thriller-Drama. 2005

Rancid aluminium/Drama-Thriller. 2000

Repmånd/Komedi. 2002

Rain fall/Action-Krimina. 2009l

Rovdyr/Rysare-Skräck. 2009

Rest stop 1/Skräck-Thriller. 2007

Rest stop 2 don´t look back/Skräck-Thriller. 2008

Rachel getting married/Romantik. 2009

Room 6/Skräck-Thriller. 2009

Red serpent/Action. 2003

Red/Thriller. 2011

Right at your door/Drama-Thriller. 2006

Remember me/Drama. 2010

Rallybrudar/Komedi. 2009

Robin Hood /Äventyr. 2010

Red Hill/Thriller. 2010

-S

Snabba cash/Drama. 2010

Steel toes/Kriminall-Drama. 2006

Street racer/Action. 2010

Sixgun/Western-Drama. 2010

Shuttle/Drama. 2010

Sprängaren/Kriminal. 2002

Sebbe/Drama. 2010

Stolen/Thriller. 2009

Solsidan/Komedi. 2010

Sherlock holmes/Äventyr-Kriminal. 2010

Snuten i varuhuset/Komedi. 2009

Shelter /Thriller. 2011

Scream 1/Skräck. 1996

Scream 2/Skräck. 1997

Scream 3/Skräck. 2000

Saw 1/Kriminal-Skräck. 2005

Saw 2/Rysare-Skräck. 2005

Saw 3/Rysare-Skräck. 2007

Saw4/Rysare-Skräck. 2008

Saw 5/Rysare-Skräck. 2009

Saw 6/Rysare-Skräck. 2010

Saw7/Rysare-Skräck. 2010

Scar/Skräck-Kriminal. 2010

Step up 2/Drama. 2008

Seed/Skräck-Thriller. 2009

Stormen del 1,2,3,/Drama. 2009

Sis/Action. 2008

Secrets of state/Action-Thriller. 2009

Somer town /Drama-Komedi. 2009

Sams Lake/Skräck-Thriller. 2006

Sex drive/Komedi. 2006

Skenet bedrar /Komedi. 1993

Så Olika/Drama. 2010

State of play/Drama-Thriller. 2009

Serbien scars /Action-Thriller. 2010

Shutter Island /Thriller-Drama. 2010

Summer blood /Skräck-Thriller. 2010

Stulen skönhet /Drama-Romantik. 1996

Sabotage /Action. 2005

Survival island /Thriller. 2006

Stockholm boogie /Drama. 2006

Shackles /Drama. 2009

Saving private ryan/Krig. 1998

She´s all that /Drama. 1999

Sex hopp & kärlek/Drama. 2005

Spree/Komedi-Skräck. 2008

Secret window /Thriller. 2004

Stalingrad/Historia-Krig. 1993

Seven/Drama-Thriller. 2008

Så som i himmelen/Drama. 2005

Som man bäddar/Komedi. 2005

Sova med fienden/Thriller. 1991

Säg att du älskar mig /Drama. 2007

Strandviskaren /Thriller. 2005

Scary Movie 1/Skräck-Komedi. 2001

Scary Movie 2/Skräck-Komedi. 2002

Scary Movie 3/Skräck-Komedi. 2003

Scary Movie 4/Skräck-Komedi. 2006

Split decision/Drama. 2006

Saving Emily/Thriller. 2004

Sandor slash ida/Drama. 2005

Speed/Action-Thriller. 1994

Simpatico/Komedi-Drama. 1999

Shaft/Action. 2000

Steget efter /Thriller. 2006

Situation magnusson/Komedi. 2006

Sommaren med göran/Komedi. 2010

Solitary man/Drama. 2010

Stag night/Skräck. 2010

Summan av skräck/Action. 2002

Sanna lögner/Drama-Thriller. 2005

Salt/Action. 2011

Storage/Thriller-Kriminall. 2010

Surveillance/Thriller. 2008

Sex dagar sju nätter/Action-Triller-Romantik. 1998

Shoot on sight/Drama-Thriller. 2007

Scotts, på väg till Malung/Dokomentär-Musik DVD. 2010

-T

The Karate kid/Action-Drama. 2010

The boys are back/Drama. 2009

The Experiment/Drama-Thriller. 2010

The killer inside me/Thriller. 2010

The last house on the left/Thriller. 2009

The skeleton key/Thriller. 2005

The a-team/Action. 2010

The hole/Skräck. 2009

Täcknamn coq rouge/Thriller. 1989

The italia job/Action. 2003

The pacific/Drama-Krig. 2010

The last legion/Action-Äventyr. 2007

The package/Action. 2009

The jackson, an american dream/Drama. 1992

The flight of the phoenix/Action-Thriller. 2004

The chair/Skräck-Rysare. 2007

The children/Skräck. 2008

Taking chanses/Komedi. 2009

The missing/Skräck. 2003

The larzarus project/Thriller. 2008

They wait/Skräck-Thriller. 2007

The collecter/Rysare-Skräck. 2004

Turn the river/Drama. 2007

The killing room/Skräck-Rysare. 2009

The passion of the Christ/Drama-Historia. 2004

The art of war/Action-Thriller. 2000

The day after tomorrow/Action-Äventyr. 2004

The final destination 4/Rysare –Thriller. 2009

The tomb/Skrcäk-Rysare. 2007

The last resort/Skräck. 2009

The flock/Drama-Thriller. 2007

The box/Drama-Skräck. 2009

The thing called love/Drama-Komedi. 1993

Tunnel rats /Krig. 2008

The ministers/Thriller. 2009

The final/Skräck. 2004

The terminal/Thriller. 2004

The international/Thriller. 2009

The hurt Locker/Krig. 2008

The 4th floor/Skräck. 1999

The mangler/Skräck. 1995

Thick as thieves/Thriller. 2009

The stepfather/Thriller. 2009

The game/Action-Thriller. 1997

Tillfällig fru sökes/Drama. 2003

The unsaid/Drama-Thriller. 2001

The grudge 1/Skräck. 2004

The grudge 2/Skräck. 2006

The grudge 3/Skräck. 2009

The green mile/Drama. 1999

Twister/Action. 1996

The chase/Action. 1994

The score/Action. 2001

The salton sea/Thriller. 2002

The number 23/Drama-Thriller. 2007

The village/Thriller. 2004

The touch/Thriller-Komedi. 2002

The escort/Drama. 2001

Troja /Action-Romans. 2004

The bourne supremacy/Action. 2004

The constant gardener/Drama-Romantik. 2005

The punisher/Action. 2004

The jacket/Thriller. 2005

The good girl/Komedi-Drama. 2002

The sound of music/Drama. 1965

Tusenbröder säsong 1/Drama. 2002

Tusenbröder säsong 2/Drama. 2003

Tusenbröder Återkomsten 3/Drama. 2006

Time out/Komedi. 1995

Time out 2/Komedi. 2004

The reef/Thriller. 2010

The fast and the furious 1/Action-Thriller. 2001

The fast and the furious tokyodrift 3/Action-Thriller. 2006

Tatanic/Drama. 1997

The aviator/Drama. 2004

Ticker/Action. 2001

The human stain/Romantik-Thriller. 2003

The yards/Drama-Thriller. 2000

The uninvited/Skräck. 2009

The legend of bagger vance/Romantik-Drama. 2000

Tjenare kungen/Komedi-Drama. 2005

The Expandales/Action. 2010

The black up-plan /Komedi. 2010

The last song /Drama. 2010

Trapped/Action. 2002

The long kill/Western. 1999

Thenderness/Drama-Thriller. 2009

The condemned/Thriller. 2007

The bad lieutenant/Kriminall-Drama. 2009

The tortured/Skräck. 2010

The three burials of melquiades Estrada/Drama-Kriminall-Äventyr. 2005

The greatest/Drama-Romantik. 2009

The least of these/Drama. 2008

The infidel/Komedi. 2002

The town/Action. 2010

Ticking clock/Action. 2011

U

Under ytan/Drama-Thriller. 1997

Utan spår/Thriller. 2008

Under still waters/ Thriller. 2008

Under solen/Drama-Romantik. 2004

Utlämnad/Thriller. 2007

-V

Vacancy/Thriller. 2007

Värdarnas krig/Action. 2005

Varannan vecka/Drama-Komedi. 2006

Van veeteren box 1/Thriller. 2005

Van veeteren box2/Thriller

Vägen ut/Drama. 1999

Vertige/Skräck. 2009

Vi hade i alla fall tur med vädret igen/Komedi. 2008

Vingar av glas/Drama-Romantik. 2000

Vinter Viken/Drama. 1996

Very bad things/Komedi-Thriller. 1998

Vittne till ett krig/Drama. 2009

Valentines day/Drama. 2010

Valhalla rising/Action. 2009

Varg veum, Bittra blomseter 1/Thriller. 2008

Verg veum, Tonrosa 2/Thriller. 2008

Verg veum, Din till döden 3/Thriller. 2008

Verg veum, Fallna änglar 4/Thriller. 2008

Verg veum, Kvinnan i kylskåpet 5/Thriller. 2008

Verg veum, Begravda hundar 6/Thriller. 2008

Varg veum, skriften på  veggen 7/Thriller. 2010

-W

Wallander, Innan frosten 1/Thriller-Kriminal. 2005

Wallander, Byfånen 2/Thriller-Kriminal. 2005

Wallander, Bröderna  3/Thriller-Kriminal. 2005

Wallander, Mörkret  4/Thriller-Kriminal. 2005

Wallander, Afrikanen 5/Thriller-Kriminal. 2005

Wallander, Den svaga punkten 6 /Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Mastermaind 7/Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Fotografen 8 /Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Täckmantlen 9/Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Luftslottet 10/Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Blodsband 11/Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Jokern 12/Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Hemligheten 13/Thriller-Kriminal. 2006

Wallander, Hämden 14/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Skulden 15/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Kuriren 16/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Tjuven 17/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Cellisten 18/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Prästen 19/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Läckan 20/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Skyttern 21/Thriller-Kriminal. 2009

Wallander, Dödsänglen 22/Thriller-Kriminal. 2010

Wallander, Vålnaden 23/Thriller-Kriminal. 2010

Wallander, Arvet 24/Thriller-Kriminal. 2010

Wallander, Indrivaren 25/Thriller-Kriminal. 2010

Wallander, Vittnet 26/Thriller-Kriminal. 2010

World trade center/Drama-Historia. 2006

Wrong side of town/Action-Komedi. 2010

White oleander/Drama. 2002

We are marshall/Drama-Sport. 2006

Walk the line/Drama-Musik-Romantik. 2005

Walled in/Skräck. 2009

Wolf creek/Thriller. 2010

What just happend/Komedi. 2008

Wanted/Action-Thriller. 2008

Winter´s  bone/Thriller. 2010

Worlds greatest dad/Drama-Komedi. 2009

-Y

Yatzy/Drama. 2009

You, me and Dupree/Komedi-Romantik. 2006

Å

Åter till cold mountain /Drama-Romantik. 2005

Älska, älska inte/Drama. 1995

Änglavakt/Drama. 2010

Änglagård 1/Drama-Komedi. 1992

Änglagård, Andra smmaren 2/Drama-Komedi. 1994

-Siffror före text

30:e november/Drama. 1995

21/ Drama. 2008

7enty 5ive/Skräck-Thriller. 2007

12 Rounds/Thriller. 2009

2012/Äventyr-Action. 2009

8 Maile/Drama. 2002

2 Fast 2 Furious 2/Action-Thriller. 2003

2.13/Skräck. 2009

2:37/Drama. 2006

18 year old/Komedi. 2004

22 Bullets/Action. 2010


-Nu faller håret.

Som sagt jag har börjat tappa håret. Hade jätte tjockt innan operationen men nu är det jätte tunt. När jag ska och klippa mig behöver dom nog inte tunna ut det längre. Tråkigt. Jag som älskade mitt tjocka hår.

 

Ja, jag vet varför jag tappar hår. Man kan göra det för att man gjort den oprationen som jag gjort. Det är inget ovanligt. Tyvärr. Men jag trodde ju aldrig att jag skulle bli drabbad. Det tror man väl aldrig men nu är fallet så.


-Flytande bajskorvar ;)

Igår så sorterade jag vinden och tog en del kort på saker som vi ska sälja och en del hamnade på tippen.

 

Efter det så skulle jag gå på toaletten men det va stopp i avloppet så det flöt flytande bajskorvar i badrummet. Nej men seriöst det kom upp avföring och så när jag spolade i tooaletten så kom det upp i duschen. Så jag fick ringa hyresvärden så han kom och hjälpte mig. Vi hade spolat ner hushållspapper och det löses inte upp som vanligt toalettpapper gör. Så det gör vi aldrig om.

 

Senare så kollade vi på kanal 5 på Filip & Fredriks årskrönika 2010. Det va inte rikigt så bra som vi trodde. Mats mådde rätt dåligt, han sover lite på nätterna så han gick och la sig vid halv tio ca. Han hade så ont i huvudet och mådde lilla. Hoppas det är bättre idag.

 

Idag ska Christian och Mats åka och hämta en ny tv-bänck som vi ska köpa. Som är i samma träslag som vårt datorbord. Hoppas på att det blir fint. Ska ta en kort sen på det. När allt är på plats.


-Stan & tappar mitt hår.

Igår när Mats kom hem så åt vi mat och sen åkte vi in till stan till Pekås och handlade lite. Efter det åkte vi ut till OBS oh handlade. Sen gjorde vi inte så mycket mer. Idag ska jag göra i ordning vinden från top till tå. Har precis diskat.

 

Är rätt trött, sover inte alls bra. Och jag tappar allt mitt hår. Har alltid haft jätte tjckt hår och nu kan jag inte änst sätta upp det. Så vi får väl se vad frisören säger. Det behövs säker inte tunnas ut som jag har fått göra i alla år. Lite tråkigt. Jag älskade mitt tjocka hår.


-Glömde berätta en rolig sak.

Den sita helgen i denna månaden kommer Maria och Andreas till oss från Skåne. Ska bli riktigt roligt att dom kommer upp. Alltså den 28, 29 & 30 Januari kommer dom att vara här.


-Tacos till helgen.

Nu håller jag på att tvätta igen. Bytte ju i sängarna i söndags men inatt råkade jag spilla cola i sängen. Så jag har bytt igen. Sen har jag lagt in tvätten från igår som jag tvättade.

 

Vad ska man annars göra idag? Fixa lite med filmerna kanske? I helgen ska vi äta tacos i alla fall har vi bestämt. Mats älskar tacos.

 

 


-Grattis älskade pappa.

Idag är inte vilken dag som helst utan min pappa fyller 52 år. Önskar att jag kunde vara med honom på hans födelsedag men vi bor ju så långt bor nu. Tyvärr. Jag hoppas i alla fall att han får vårat brev vi skickade igår.

Grattis pappa, saknar dig & älskar dig.

 

 

 


-Diabetescentrum & tvätta.

Idag har jag varit till diabetescentrum och dom har kommit fram till att jag inte behöver medicin för diabetes längre. Men dom kommer inte släppa mig utan jag ska på åter kontroll om ett halvår igen. Känns skönt att dom inte släpper mig, det finns ju alltid en risk att jag kan få diabetes igen och om det skulle hända vill jag inte att det ska bli lika dåligt som när jag fick det förut.

 

Har målat klart hallen, när Mats kom hem så hjälpte han mig lite. Men han målade ju taket också. Haha, så vissa sträck i taket är melon istället för vitt. Så det ska vi måla om. Jag håller även på att tvätta. Vi ska se på film ikväll och bara ta det lugnt.


-Need you now.


-Vänt på dygnen.

Mats sover som vanligt. Han sitter uppe hela nätterna och spelar och så. Så inte kånstigt att han är trött. Jag känner mig rätt ensam här hemma fast att Mats är hemma. Han är mest med Christian och spelar och så. Vi gör inte så mycket tillsammans längre, tyvärr.

 

Imorgon börjar han jobba igen. Ska väl bli roligt för honom så han slipper gå hemma. Kanse blir att vi umgås lite mer när han fått rutin på sitt liv igen. Hoppas det i alla fall.

 

Vi åt ute mat igår, va inte alls gott. Har inte smak för det länge sen operationen. Vi ska väl åka och handla imorogn eller på tisdag är det tänkt.

 

I veckan ska jag inte göra så mycket mer än att jag ska till diabetecentrum imorgon klockan 11.15. Dom ska dom faställa om jag måste fortsätta med sprutorna eller inte. Sen vet jag inte vad som väntar på mig under veckan.

 

Jag vet i alla fall att pappa fyller år den 4 Januari och då blir har 52 år tror jag om jag inte mins fel. Tråkigt att man inte kan vara med honom när han flyller år och så. Men man får gilla läget helt änkelt. Nu ska jag gå och diska och plocka lite.


-Mario!


-Nu vet Mats också.

Har skrivit ett brev till min farmor och till Berit och Tore idag som jag ska skicka på måndag är det tänkt. Sen har jag skrivit ett brev till men till vem säger jag inte.


Christian kommer snart, vi ska äta pizza är det tänkt. Mats åkte precis iväg för att köpa det. Har även fixa med det sista på Mats dator och fixat filmregistret men det är inte klart än.


Sen har jag tagit en del kort på katten. Idag fick Mats också se att katten hade en snopp . Så nu är vi helt säkra på att det är en hane båda två. Det är bestämt att han ska hetar Mario. Korten lägger jag in sen eller imorgon.


-Välkommen 2011Nu är vi inne på det nya året alltså 2011. Det ska bli så mycket bättre än det förra året har jag bestämt mig för.


-Igår va helt okej.

Middagen igår va hur mysig som häls. Jag fick en present av Mats en ny parfym, luktar underbart. Vid 20 kom Christian vi satt och pratade lite. Efter en stund började Mats och Christian att spela poker i en turnering med ca 250 personer, på datorn. Det slutade med att dom kom på plats 10. Rätt bra för att vara nybörjare tycker jag.


Efter att alla raketer och smällare slutat gick jag in och duschade sen gick jag och la mig för att jag mådde riktigit dåligt igår, jag åt för mycket.