-Pappa & Maria, Maria.


När jag hör denna låten så tänker jag på min pappa. Han betyder mycket för mig. Vet inte vad jag skulle gjort utan han. Det känns liksom som att han är den ända som förstår mig och mitt lilla sätt. Tack för att du finns, om det skulle hända dig något så vet jag inte hur jag skulle klara mig. Då är det liksom ingen som jag kan snacka med som förstår mig på det sättet som du och jag förstår varandra på. Det sättet är unikt och speciellt. Ville bara säga att jag tänker på dig pappa.


-Kent - Utan dina andetag.


-Lars Winnerbäck - Timglas.


-Tommy Nilsson - Dina färger var blå.


-Skåne nästa gång...

Nästa Skåne resa blir när min lillasyster Emma tar studenten den 10 Juni men vi åker ner redan den 9 Juni. Ser fram emot det. Har fixat studentpresent till lillsyrran redan.


-Positivt.

Jag köpte mig en tavla för ett tag sen på Solareturen som det står såhär på;

 

”Glöm ej att leva min vän..

Dagen som gick..

Kommer aldrig igen..”

 

När jag tänker negativa tankar så försöker jag att gå till tavlan och läsa detta för att tänka positivt. Ibland hjälper det & ibland inte.


-Vara sig själv eller ej?

Skönt att ha något att göra varje dag nu. Slipper sitta hemma och dega och bara tycka att livet är skit. Egentligen vill jag bara ta bort vad jag känner och inte ha några känslor alls. Då skulle livet vara mycket lättare. Slippa känna allt man känner, man blir ju bara konstig av det.

 

Tänk att inte tänka överhuvudtaget bara skita i allt och göra vad fan man vill, utan att bry sig. ”Vanliga” människor får oftast bete sig som dom är men vi som är lite ”ovanliga” måste alltid tänka oss för, varför? Ska inte vi kunna vara oss själva som ”vanliga” människor är?

 

Jag har alltid fått höra att jag ska vara mig själv, men ska jag vara det så reagerar ”vanliga” människor på vad jag gör eller säger. Så kan du inte göra, så kan du inte säga, det förstår du väl? o.s.v. Men innerst inne är jag ju mig själv, varför ska jag behöva ändra på mig när ”vanliga” människor inte behöver göra det?

 

Varför överhuvudtaget säga till mig att jag ska vara mig själv när jag inte kan vara det?


-Veckan som kommer.

På måndag så börjar träningen på riktigt igen, känns så jävla skönt måste jag säga. Ska även vara på HAB på måndagen men har ändrat det. På tisdag är det solareturen, onsdag är det träning igen vi har bytt dag från torsdagen till onsdagen istället för på torsdag är det tid igen för solareturen.

 

Veckan som kommer jobbar Mats 14-22 ledig fredagen.


-Tummen kluven på mitten.

Nu har jag plockat lite och diskat. Mats är till Grums. Natten till onsdagen till torsdagen skadade Mats sig på jobbet. När han kom hem så hade det inte slutat blöda. Det skulle egentligen sys eller limmas. Men det var för sent då så jag ringde ner till vårdscentralen igår som dom la om det på honom. Tummen är kluven på mitten. Ser ut att göra ont som fan.


-23 år.

Hej, igår så mös vi riktigt, vi åt gott och kollade på film. Första natten jag sov utan lugnande, riktigt jobbigt har knappt kunnat sova något alls. Varit uppe mist tio gånger.

 

Idag fyller jag 23, ett år äldre. Känns lite tråkigt att man inte har någon att fira det med men egentligen spelar det ingen roll för jag är inte så intresserad av att fylla år ändå. Mats och jag ska bort sen veta inte vart utan det ska bli en överraskning. Det ser jag fram emot. Ska bli skoj att göra något med honom. Har inte gjort det på evigheter.

 

Började läsa en del igår, i tidningar jag fått av Kerstin Mats mamma.


-Flytt & Säffle.

Igår åkte vi till Säffle till älsk förälder. Vi fikade och hämtade en gammal tvättkorg som varit Mats innan som vi skulle ha igen. Sen var vi och handlade lite. Jag fick även en tidigt födelsedagspresent 12st strumpor som jag verkligen behövde. Det kan man aldrig få för lite av.

 

Idag ska vi damsuga och städa tänkte vi. När jag städade häromdagen så gjorde jag inte klart allt. Ska även lägga ut lite spel på nätet som vi ska sälja.

 

Mats ligger och sover och just nu är pappa iväg till doktorn i Helsingborg. Han ska kolla hjärtat. Hoppas att allt stå rätt till. Ska ringa han sen.

 

Jimmy min bror ska flytta tillbaka till sin lägenhet som pappa bor i nu. Så Emma ska flytta hem till mamma igen och pappa ska flytta till en annan lägenhet. Om det blir här uppe igen eller nere i Skåne det vet vi inte än.

 

Håller på att fixa filmer till min lillasyster som jag snart är klar med. Ska även fortsätta med filmregistret någon dag. Har inte gjort det på ett tag nu.

 

Imorgon fyller jag 23 det är väl ingen som är sådär jätte jippo då. Jag hoppas i alla fall att jag och älsk ska se på någon brasa & mysa lite.


-Dr Smith.

Mötet gick bra idag, kändes så skönt. Dr Smith har höjt min medicin och jag har slutat att ta en från och med idag. Han höjde concertan vid 12. Sen tog han bort risperidonen till kvällen. Ska tillbaka till honom i juli. Ska även till vårdcentralen och ta ett blodprov så att dem kan kolla så att jag har rätt mängd Lamotrigin i kroppen. Lamotrigin är en av medicinerna jag äter.

 

Lite ändringar gjort. Först tyckte jag inte Dr Smith var så bra men när jag gick ut därifrån så kändes det underbart.

 

Efter läkarbesöket gick jag och Jonna till apoteket och hämtade ut mer medicin. När vi var klara där kom Jonnas kille Ronny, han kom mer en iphone 4 till Jonna. Vilken kille. Jonna tog sitt körkort förra veckan någon gång.


-28 April möte på psyk.

Idag så diskade jag när jag gick upp. Mats gick och la sig när jag gick upp. Jag ska på möte idag på psyk, känns så jävla underbart. Kanske kan få må lite bättre fram över nu. Kanske kan få höja eller sänka någon medicin som gör att jag kan må bättre, vem vet?

 

Känns så skönt, äntligen är dagen här. Det har tagit lång tid för den att komma, månader men nu är det äntligen tid. Jag har fått en läkare som är fast också och det är ett bra täcken. Slippa dessa hyrläkare.


-Badplatsen.

Solareturen gick jättebra i tisdags. Mats hämtade mig efter åt när jag var klar. Jag köpte tre stora glasskålar och sen ett hjärta man hänger i fönstret och har ett värma ljus i, det är i smide. Vi åkte in om OBS för att fixa sånt papper man har runt blommor. Vi tog en hel hög. Efter det åkte vi hem och då gjorde Mats mat till oss. Efter det åkte vi till Ö&B och köpte flyttkartonger.

 

Igår så var jag upp till vinden och fixade med allt porslin och så. Packade in det i pappret som man har till blommor. Sen så städade jag lägenheten. Där är lite kvar att fixa på vinden, men det tar jag allt efter som.

 

Vi åkte ut till badplatsen igår och satt oss och pratade. Jättemysigt. Sen hände inte så mycket mer. Som sagt jag är uppe jättetidigt och är uppe minst 3 gånger per natt så jag sover inte så bra. Så på kvällen är jag rätt trött. Så jag somnar runt 22 när Mats börjar jobba.


-Snart 23 år.

Snart fyller jag 23, det är inget speciellt om man säger så. Mer än att man blir ett år äldre. Om inte pappa kommer upp innan veckan är slut så ska vi fira min födelsedag hos älsk föräldrar Kerstin & Tommy. Det finns ingen annan här uppe som firar min födelsedag.

 

Jag hoppas ju på att pappa kommer upp innan veckans slut. Men han har ju hjärtdoktorn på fredag så jag tror inte det blir så.


-Solareturen.

Idag är det tid för Solareturen. Ska bli roligt. Från och med denna vecka börjar jag två dagar i veckan på Solareturen. Idag hämtar älsk mig så slipper jag ta bussen hem. Mats ligger och sover, han har jobbat natt.

 

Vad det blir senare idag vet jag inte. Får se om jag och älsk orkar gå upp på vinden och fixa med alla prydnadssaker. Sortera och det vi inte kommer använda mer ska vi göra oss av med. Sen ska vi lägga in allt i papper för allt ligger utan papper just nu och det är ju inte så bra.

 

Igår fixade jag med alla toalettartiklar och så. Så nu är det snyggt i skåpet. Sen var vi upp med en del saker till vinden.

 

Nu håller jag på med lite filmer till min lillasyster Emma. =). Snart ska jag gå och klä på mig och fixa mig lite sen går bussen 9.25. Ska fixa lite med Emmas student present också idag tror jag.


-Jobbigt.

Att åka från Pappa & Emma igår var otroligt jobbigt för mig. Känns som något fattas inom mig, känns liksom att en del av min själ är borta. Grät mycket och det kändes så förbannat jobbigt att åka och lämna dom och veta att det är tid att vi ses igen.

 

Jag kommer nog aldrig att flytta ner till Skåne trivs inte där. Jag trivs när jag är i pappas lägenhet och så. Känner mig lugn, men annars känner jag mig stressad och orolig hela tiden. Känns skönt att varit nere några dagarna nu men kändes också otroligt skönt att komma hem. Jag är ju ingen person som vill sova bort och så.

 

Vi får hoppas på att pappa & Emma flyttar upp efter Emmas student. Det skulle kännas skönt. För ingen av dom trivs speciellt bra nere i Skåne. Vad ska dom då göra där? Emma har ju alltid vilat vara kvar där nere pga. av skolan. Men hon tar studenten den 10 Juni. Måndagen där efter så ska hon skriva in sig på arbetsförmedlingen och åka med oss upp och prova bo här. Trivs hon så flyttar dom upp vad jag har förstått det.

 

Alla mår dåligt och har det jobbigt. Jag vill bry mig om alla och glömmer mig själv.


-Bilder Skåne.

 


-Skåne, skåne.

Hej har inte hunnit eller orkat skriva på ett tag nu när vi varit nere i Skåne.

 

Vi åkte ner på onsdagen klockan 4 på morgonen sen så åkte vi inom Ullared. Köpte en del saker där, mest kläder till mig och Emma. En del till pappa och Mats & hans pappa. Vi överraskade pappa när vi kom ner på onsdagen. Vi hade sagt att vi skulle komma ner på torsdagen. Resan ner gick bra och vi hade mysigt och roligt. På kvällen så gick vi ut och gick i Helsingborg. Kollade på kärnan och så. Var ute i ca 3 timmar och gick, skönt.

 

På torsdagen så åkte vi till farmor och hälsade på. Jag hjälpte henne med att ta ut hennes utemöbler och tvätta de. Hon har blivit så liten sen jag såg henne sist. Vi åkte till Willys med pappa och Emma så att de fick handla så att de slapp dra allt på bussen eller gå med det hem det är en bra bit att gå.

 

Jag vet inte om jag har helt fel på dagarna nu när jag skriver. Har inte så mycket koll på vilka dagar som vi gjorde vad på.

 

På fredagen så åkte jag & Mats och hälsade på min barndomsvän Maria. Jag köpte ett par stövlar av henne, fick de av Mats. Sen så fikade vi och satt och snackade. Vi åkte även ut och badade i havet som jag inte gjort på 7-8 år. Så otroligt skönt att äntligen göra det. Det var först jag, pappa, Emma & Mats men sen kom Jimmy & Stefan också. Jimmy badade med inte Stefan. Sen efter det åkte vi hem och såg hur Jimmy bodde i sitt hus, efter det åkte vi till mamma på fika.

 

Lördagen var vi och bytte Emmas skor för de hade gått sönder. Efter det var vi och köpte en blomma till mamma. Vi var på påskmiddag där, riktigt mysigt. På kvällen när vi kom hem så gick jag och Emma ner till förrådet i källaren och städade det, såg ut som fan. Dom fick inte in en pryl i det förrådet.

 

Igår skulle vi åkta hem vid 5-6 tänka vi men vi sov rätt länge vi orkade inte gå upp. Så vi åkte runt halv åtta. Vi åkte inom Ullared igen. Sen på vägen hem så åkte vi även inom Säffle och där hämtade vi Mario hos Mats föräldrar. Vi åt en bit smörgåstårta och sen bar det vidare till Vålberg.

 


-Bedrägeri.

Idag har jag städat och igår tvättade jag. Vi ska och lämna Mario ikväll och jag ska klippa mig idag också. Sen så ska jag färga håret och ögonbrynen tänkte jag.

 

Polisen ringde mig idag och höll förhör med mig. Jag har gjort en polisanmälan om bedrägeri. För ett tag sen så satt jag in pengar för ett Nintendo 8-bit till en kille men jag fick aldrig spelet. Sidan jag hittade annonsen på heter Eniro.se. Han har tydligen lurat rätt många så dom håller på med utredning. Han har tydligen erkänt allt.


-Mötet om kontaktperson.

Mötet på Haga angående kontaktperson & ledsagare gick sådär. Tycker han verkar så jävla seg han som håller i mötet. Han sitter helt tyst och säger inte ett ljud. Jag tycker ju att den som ordnat mötet den som håller i det ska snacka och inte bara sitta tyst.

 

Dom ska leta efter en ny kontaktperson & ledsagare. Ronny fortsätter så länge han kan och vi får hoppas att dom hittar en ny innan Ronny inte kan mer. Så det inte blir glapp.


-Annie

Annie blev den som lämnade huset igår.


-Möte på haga.

Hej idag jobbar älsk 6-14. Polisen var här igår, larmet till dagiset hade gått.

 

Idag ska jag på möte klockan 15 vid haga. Se hur det går. Han vi ska till är helt jävla vek i huvudet. Ska även gå ner och tvätta snart har jag tänkt.

 

Imorgon är det klippning och lämna Mario hos Kerstin och Tommy.


-Vem åker ut?

De nominerade denna vecka är Madelene, Annie och Katerina. Vem tror du åker ut?


-Badplatsen & möten...

Igår var vi till Säffle och hjälpte Kerstin med sina blommor. Vi åkte även till badstället och kollade. Isen var inte kvar. Så det blir väl snart badning där. Det händer inte så mycket här hemma. Men Emma är här i alla fall och det tycker jag är roligt.

 

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Ska försöka gå ut och gå en runda se om jag får med Emma. Imorgon är det möte på haga med Jonna och någon till angående kontaktperson. Vi ska även tvätta imorgon och på tisdag ska jag städa lite.

 

På tisdag ska jag klippa mig. När vi kommer hem ska Emma färga håret på mig.


-Emma har kommit.

Hej nu har Emma kommit hit känns kul. Efter att vi hämtade henne på busstation så åkte vi till Willys och handlade. När vi kom hem så började vi med mate. Sen så kollade vi på BB och Emma provade sina kläder, en del passande och en del passade inte.

 

Idag så vet jag inte vad vi ska göra. Har plockat och fixat lite med tvätten nu på morgonen. Vet väl inte om det blir någon film. Kanske det.

 


-Mycket på GGGGGGG :0)

Mötet idag behövdes verkligen. Kändes skönt att prata om allt och att vi ska börja träna igen i början på maj. Vi har fullt upp till påsk och så. Sen fyller jag ju 23 den 30 april. Vi diskuterade även mötet den 28 april, då ska vi till psyk. Så att jag och Jonna tänker lika och att vi inte glömmer att ta upp något det var därför vi träffades idag.

 

Det bästa av allt är att Emma kommer imorgon fredag. Har räknat ner dagarna och nu är dagen snart här.

 

Måndag 18 ska jag på möte på Haga angående kontaktperson.

 

På tisdagen den 19 ska jag klippa mig på kvällen ska vi lämna Mario till Kerstin och Tommy.

 

Onsdag den 20 åker vi ner till Skåne har vi tänkt oss. Vi ska inom Ullared så klart.

 

Så kommer vi hem på söndagen den 24 april. Pappa kanske följer med upp. Sen så börjar mats jobba på måndag mellan 22-06.

 

Sen så på torsdagen den 28 ska jag till psyk äntligen.

Efter påsk så börjar jag 2 dagar på Solareturen.


-Jag gick sönder som barn.

Sen åkte jag in igen till stan 15.20 för att gå på ett möte klockan 16 på HAB. Mötet gick sådär som vanligt så grinade jag som ett litet barn. Ställde minst 100 olika frågor. Om det bara fanns något vettigt svar på någon av dom. Men det är oftast många olika svar till varje fråga och vad fan stämmer då?    


Man vill bara inte liv längre, man vill få stop på allt man känner inom sig. När jag skär mig i armarna så släpper alla som gör ont inuti en. Varför? Efter en stund mår man mycket bättre. Varför? Vad är det jag känner?  Ångest säger några, men frågan är varför har jag ångest? Varför är mitt inre så tung innan jag skär mig? Vad händer egentligen under tiden när jag skär mig? Hur kan man känna sig så fri när man har gjort det? Innan vill man ta sitt liv men när man väl satt igång och skära sig så känner man att man egentligen vill fortsätta att leva bara att man får bort det som är så tungt och gör så ont inom en.  


Är det rätt att vissa ska komma så lätt undan när dom gjort mig så lilla som litet barn? Jag hade börjat acceptera det och sluta tänka på det men har om dagen kom det upp i mitt huvud igen. Tänk så händer det något annat barn? Personen kan ju inte vara frisk när man utsätter ett barn för det som hände mig. Något fel är det och det kan jag konstatera själv utan att vara utbildad. Bara för att man har gjort en sak för många år sen och ångrar det säger väl inte att det inte kan hända igen?


Till säkert 80% så är det de som förstört stora dela av mitt liv. Dom 20% som är kvar kommer från andra saker. Men jag tror att mitt liv hade varit mycket bättre om det inte hände mig alls. Jag känner att jag varit en jävla ungjävle när jag var liten. Var alltid den som inte passa in, som bråkade och som inte var speciellt duktig i skolan. Ingen ville ha med mig att göra. Så jag har alltid känt mig oduglig som människa, oönskad. Men allt detta var ett rop på hjälp tror jag. Men det gick inte riktigt fram till dom vuxna.


Jag kommer alltid ha stora ärr inom mig. Hur ska man förklara det? Jag gick sönder som barn och nu när jag är vuxen försöker jag att limma ihop mig men det går inte att bli riktigt hel igen. Det kommer aldrig gå. Jag känner mig fortfarande äcklad av mig själv, kan stå timmar i duschen och skrubba så att hunden ibland försvinner, jag är ju skitig fortfarande och det kommer jag alltid vara. Vad gjorde jag för fel? Va det mitt fel?


Jag hade förträngt det rejält men så träffade jag en person som frågade mig rakt ut om jag varit med om något sånt och då kom allt fram. Jag fick tänka länge på om det verkligen var sant det som kom upp i huvudet. Det kanske var inbillning. Jag började tvivla på mig själv. Men till sist frågade jag honom varför han gjort så emot mig och då fick jag det bekräftat att det var inget som jag inbillade mig. Jag fick istället svart på vitt.


-Diabetescentrum.

På diabetescentrum igår gick allt super kanon. Alla värden var bra och så. Dom friskförklarade mig från diabetes. Känns riktigt skönt. Så det mötet gick bra.


Som dom sa på diabetescentrum igår så försöker jag göra allt för att jag ska må bra. Psyk hjälpte mig att får komma till Torsby och göra denna GBP efter det skulle jag må bättre för att jag gått ner. Jag tränar två gånger i veckan och jag har börjat äta, åker till Solareturen och fixar och donar.


Diabetescentrum sa till mig att jag gör allt för att jag ska må bättre men det räcker inte till så dom tycker att psyk ska göra sin del nu. Jag kan inte göra så mycket mer än det jag gör och jag mår inte bättre av det. Så jag behöver ju hjälp. Jag har aldrig tänkt på att jag faktiskt gör allt för att jag ska må bättre och jag kan inte göra mycket mer.


Efter det så åkte vi in om Solareturen och kollade. Sen så åkte vi hem. Och Mats drog till jobbet.


-Som alla andra dagar.

Har precis ätit frukost. Känner inte för något idag. Men ska åka på första mötet i alla fall så får vi se om jag orkar det andra också. Mats kör mig in och hem till första mötet. Så jag hoppas verkligen att jag orkar med det andra mötet.


Annars idag blir det väl som alla andra dagar…


Dagarna blir färre och färre snart är hon hos oss lilla Emma. Ska bli så otroligt roligt att träffa henne.


Funderar på om jag ska köpa en skrivare, kopiator och scanner? Så mycket saker jag skulle vilja skriva ut. Annars finns ju möjligheten att åka till biblioteket.


Ska plocka lite snart. Så det inte blir så mycket att göra när jag kommer hem vid 18. Kommer vara rätt trött idag är det redan nu. Ska även sätta mig ner och skriva ner saker till mötet imorgon med Jonna & Ronny. Så lite är klart.  


-DAB & HAB.

Imorgon har det blivit lite ändringar på schemat. Diabetescentrum ringde mig igår och ville ändra tiden. Så imorgon ska jag vara på diabetescentrum klockan 11 istället. Mats kör mig in och hem. Frågade honom pga. av att jag ska in en gång till, till stan imorgon för ett annat möte. Klockan 16 är det tid för ett annat möte på HAB. Så då tar jag bussen in och hem.


Sen vet jag inte vad som händer imorgon.  


-En gammal dam.

Idag började dag med att jag gick upp 06.45 för att hjälpa grannen i andra trappuppgången ner till tvättstugan med hennes tvätt. För ett tag sedan ramlade hon ner i trappan. Så jag har lovat att hjälpa henne att ta ner tvättkorgen och så. Så det är bara för henne att tvätta, så att hon inte ramlar igen. Hon är en väldigt gammal dam. Och det roligaste är att hon kommer från Skåne. Hon bjöd in mig i sin lägenhet och visade upp alla kort hon hade på sin familj och så.


Mats ska hjälpa henne upp med tvätten klockan 12 idag för då har hon tvättat klart. Jag är inte hemma då så Mats fick rycka in.


Nu sitter jag här redo för Solareturen idag. Ska bli skoj att komma dit. Mats kör in mig idag, han ville det. Det tackar man inte nej till. Så tar jag bussen hem sen när jag slutar.


Ska även skicka in papper om mitt busskort och om vilka dagar jag varit på Solareturen så att jag kan få lite ersättning.


-Bilen, Vinden & Tippen.

Igår så bytte vi däck på bilen. Vi var iväg och pumpa de, fyllde på spolarvätska, olja & glykol. Så bilen är fixad tills vi ska åka. Ska bara kolla oljan & glykolen en gång till.


Städade även i ett förråd nere i källaren med pappas gamla saker i en julgran körde vi till tippen.


Efter det åket Mats till jobbet. Jag gjorde mat makaroner & finskpinnar. Efter det gick jag upp till vinden och städade där. En del saker på vinden som ska till tippen. Tar det imorgon tänkte jag. Om nu Mats orkar och vill.


-Låda 1.

Fixade klart med att skriva in alla filmer igår också. Nu ska jag bara skriva in årtal på dem. Och snygga till det lite. Låda 1 är snart klara då. Skönt känns det. Har även fått en del filmer i Låda 2. Ska ta ett kort på den och lägga ut också. Den är mycket större än låda 1.


-Tvätta.

Idag så tvättar vi. Mats gå på och jobbar klockan 14 idag till 22. Jag ska fixa lite här hemma idag har jag tänkt. Första tvätten är i maskinerna nu. Ska gå upp på vinden och fixa med täcken och kuddar till Emma när hon kommer. Sen ska jag skruva isär ett bord som är på vinden så att det tar mindre plats.


-Veckan består av följande:

Tisdag: Solareturen.

Onsdag: Träffa Jonna & Ronny kl 12 i stan, antagligen. Klockan 14.00 ska jag vara på centralsjukhuset på diabetescentrum. Efter det ska jag till HAB till Åsa klockan 16. Har fullt upp den dagen.

Fredag: Kommer Emma från Skåne.


-Patrik.

Igår åkte Patrik ur BB. Känns riktigt skönt om jag säga så. Tycker han är en sån jävla mes. Skönt att bli av med honom.


-Inte klar.

Nu har jag fixat lite med bloggen. Den är inte klar som vanligt. Men lite är gjort. Nu ska jag fixa lite med lite räkningar och så. Ska även lera upp en fin bild jag kan ha först på sidan här

-Fynd.

Detta är ny köpt för oss, från loppisen igår i Säffle. Ett par byxor, kostade 35kr, ett sånt snöre man fäster runt mobilen 5kr. 4st cd-skivor 5kr st, en gul service kostade 20kr. Massor av Pokémon till Lyon min lillebror.  -YES, glad.

Hej, jag & Mats har diskuterat fram och tillbaka om påsk. Båda vill ju åka ner till Skåne och fira påsk där nere, det kommer bli så också.


Emma kommer på fredag den 15 april. Ska bli så roligt att hon kommer. Sen så åker vi ner den 21 april tror jag. Och när vi åker ner ska vi in om Ullared. Vi åker ca 04.00 från Vålberg tänkte vi.


Dagen innan alltså den 20 april lämnar vi Mario till Mats mamma & pappa. Dom ska ha honom tills vi kommer hem.


-Loppis & Säffle.

Ja, idag har vi varit i Säffle på loppis. Handlade en del saker. Ett par byxor, ett sånt snöre man fäster runt mobilen. 4st cd-skivor, en gul service och sist men inte minst massor av Pokémon till Lyon. Vi tog en fika och sen så åkte vi hem.


På vägen hem åkte vi inom badstället i Grums. Vi var där för ca 1 vecka sen och då va allt vatten is. Men nu hade det smält en del. Blåste som bara den. 

  


-Detta beställde jag från cellbes igår.En lila & en svart.                                                     Leggings 3-pack.
Kostade nu 99kr förut 199.                                        Kostade nu 147Kr förut 237Kr.

-Påsk ej skåne!

Igår fick jag ringa mamma och ställa in inför påsken tråkigt nog. Allt handlar om ekonomi. Mycket ledsen för detta.

 

Men Emma kommer upp ändå den 15 april. Och det ser jag fram emot. Men allt känns ändå så jävla tungt, trist och dött.

 

Idag har jag varit in till stan och hämtat mediciner på apoteket. Sen vet jag inte vad det blir. Mats ligger och sover. Ska sätta mig och läsa lite.

 

Idag fick jag sålt mitt PS2 för 500 på tradera. Det är en aktions sajt. Det var en utlänning som hade budat. Han påstår att det var hans barn som budat på PS2 så han ångrade sig. Jag lämnade dåligt omdöme och spärrade han från att kunna buda på mina aktioner igen. Det är utlagt igen. Hoppas på ett nytt bud snart.


-DR. Hoffmann

Igår ringde de från Torsby. Alla prover och så är bra. Och jag går inte ner för snabbt eller för sakta i vikt. Glad för dessa besked. Jag kommer gå ner under ca 2 år. Kroppen har svårt att ställa in sig och hinna med. Det är så mycket som händer med min kropp. Därför så är det svårt att få mina andra mediciner att fungera och hjälpa mig.

 

Men som jag sa till DR HOFFMANN man blev inte tjock på en vecka utan det har tagit år. Så det med medicinerna kommer också ta tid, det är bara inse. Har jag kunnat kämpa med vikten i alla år, så är väl detta inget stort att kämpa med.

 

Det har tagit tid att bli tjock, det tar tid att gå ner, kroppen ska återställa sig och det ska hittas rätt medicinering. Det är bara att kämpa på. I slutändan så kommer jag ju må bra och allt kommer att fungera. Det gäller bara att kämpa Anna.

 

Allt som jag gått igenom och som jag har kämpat för att ta mig igenom i livet, det ska jag inte bara kasta åt sidan eller skitas i. Utan om några år kommer kroppen att vara återställd, mitt liv kommer att fungera som vanligt och min rätta medicinering kommer att vara hittad & jag kommer klara av allt mycket lättare.

 

Kanske få känna lycka som jag aldrig har känt.


-Städning & Cellbes.

Igår så städade vi hela lägenheten. Var en runda till Grums och handlade. Vi åt pommes, kotlett, kryddig béa & sallad. Jätte gott. Var ett bra tag sen sist vi åt det.

 

Jag har beställt lite kläder från Cellbes idag. Längtar tills de kommer. Vi orkade inte städa toaletten igår så det ska vi göra idag istället. Imorgon är det en vecka kvar till min syster Emma kommer. Tiden går vissa gånger snabbt och andra sakta.

 

Ska fixa lite till nu med filmregistret. Sen ska jag diska. Kanske gå ut och gå en runda idag.


-Ellos..

Hoppas att det nya Ellos paketet kommer snart. Tröjorna var för små för Mats och jag beställde lite mer underkläder. Så det borde komma snart tycker jag. Har glömt att berätta att jag fick blommor av Mats i söndags. Nej nu ska jag börja dammsuga tänkte jag.


-Småstäda idag.

Nu håller jag på att småstäda medans älsk ligger och sover. Lyssnar på lite musik rätt tyst. Sen i mellan åt fixar jag med filmregistret till låda 1. Låda 2 hämtade vi i måndags. Så den har jag satt i lite filmer i. Men har inte så många där i än. Men däremot är låda 1 helt full.

 

Nu ska jag fortsätta städa.


-Besviken & väldigt ledsen.

I går ringde jag Ronny angående träning o.s.v. Men han svarade inte och några minuter efteråt ringde Jonna upp mig. Hon berättade att Ronny jobbade. Jag diskuterade lite med henne att jag inte vill ha det som jag har det nu med träningen o.s.v. så hon berätta att Ronny framöver antagligen får fast jobb och då har han inte riktigt tid med mig.

 

Besviken är jag och väldigt ledsen. Vissa saker kan hända. Men det har tagit ca 3 år att hitta någon som jag fungerar med och så händer detta. Känns riktigt surt om man säger så. Men det är inte Ronnys fel och inte mitt fel. Det blir ju så ibland.

 

Så jag sa till Jonna att det bästa var att vi ringde dom som anställt Ronny idag alltså och berättar hur läget är och att dom får leta vidare efter en ny kontaktperson åt mig. När jag väl känner att allt klickar med kontaktpersonen som har varit så mycket krångel med att hitta i ca 3år så är det tid att leta upp en ny.

 

När allt börjar lösa sig kommer det nya saker. Man kan liksom aldrig hinna känna sig glad för att allt är bra för en stund utan då händer det något annat som gör en nere direkt igen. Ser inte speciellt ljust på detta med ny kontaktperson har minst haft 10 olika under dessa 3 åren och ingen har följt det som ska följas. Men vi får väl se. Tror ju att det kommer ta tid för dom att verkligen hitta en eftersom att jag är väldigt kräsen. Men det är deras jobb att fixa det jag har behov av.  Lycka till säger jag!


-Utöka!

Det gick bra på Solareturen igår och vi kom fram till att utöka till en dag till efter påsk. Och då kommer det bli tisdag & torsdag som jag är där. Trivs jättebra. Igår kom Mats in och hämtade mig när jag var klar på Solareturen. Sen åkte vi hem och tog det lugnt som vanligt.


-Ronny.

Vill berätta en sak varför jag tränar tillsammans med Ronny är för att han är anställd via Karlstadkommun. Han är det för att hjälpa mig att komma ut bland människor. Jag tycker det är jobbigt att vara bland stora folkmassor och för att jag ska komma ut och träna så finns Ronny som stöd för mig. Det är jättebra när det blir av. Ronny är även hur go som helst. Han hjälper mig på ett bra sätt.


-Nästa vecka ser ut såhär;

Måndag den 11; april träning.

Tisdag den 12; april Solareturen,

Onsdag den 13 april; diabetescentrum klockan 14.00 & även HAB kl 16.00.

Torsdag den 14 april; träning.

Fredag den 15 april; händer detta sist men inte minst det bästa av veckan är att min lillasyster Emma från Skåne kommer & Mats är ledig från jobb.


-Dr Life Hoffmann.

På torsdag den 7 april ringer dem från Torsby sjukhus vi ska diskutera hur det går för mig och hur mina värden är. Dr Life Hoffmann ringer efter 15.00. Det var inte han som opererade mig utan det var en annan. Men Hoffmann är väl mer insatt som dom valde att han skulle ringa istället pga. av hur jag mår o.s.v. skulle jag tro. Han som opererade mig var bara lärning.

-Solareturen.

Nu ska jag snart åka med bussen in till stan den går 09.25 ca. Jag ska till Solareturen. Idag var det riktigt jobbit att gå upp. Ville veklingen inte. Sover dåligt. Mats ska hämta mig efter att jag är klar på Solareturen om han nu vaknar av klockan.

 

Idag vet jag inte vad vi ska äta. Fiskpinnar och makaroner kanske? Lite ovanligt? Men gott kan jag berätta.

 

När vi kommer hem sen ska vi nog se på film och bara ta det lugnt.


-Det är snart ingen ide.

Det har inte blivit träning på år och dagar. Känner att detta inte fungerar alls. Är inte nöjd för fem öre. Jag tycker att när jag mår dåligt så kan det hända att jag ställer in som förra veckan & vissa gånger är det okej när Ronny får något viktigt.

 

Men som nu i idag så är Ronny i Säffle så han kunde inte idag. Då tycker jag som så att han vet att vi ska träna på måndagar då kunde han tillexempel åkt hem igår eller så säga till mig att vi får flytta träningen till onsdag tillexempel.  Vissa gånger går inte det heller. Men jag vill komma igång.

 

Vi har ju kommit fram till måndag & torsdag då planerar man inte något på dom timmarna som vi ska träna. Man vet ju det varje vecka att måndag & torsdag den tiden är det träning om man inte blir sjuk förståss.


-Film lådor.

Jag sitter just nu och håller på med en låda av filmer, just nu har jag skrivit in över 4000 filmer. Lådan jag håller på med är full. Så jag ska göra ett register och lägga i så att man hittar de lättare ska ta en bild så ni förstår vad jag menar.

 

En ny låda är på väg. I den lådan jag som jag håller på med nu får det plats 500 cd skivor i. Och tänk er då 3-4 filmer på varje skiva. I den lådan som är beställd får det plats 1000 cd. En hel del filmer måste jag säga.

 

Hur många filmer har du?

 


- Ca. 8.30

Idag sov jag till ca 08.30 kändes skönt. Idag ska vi väl se på lite film igen och bara ta det lugnt. Räknar ner dagarna till min syster Emma ska komma. Vissa dagar går jättefort andra går as sakta. Mats ligger och sover han har jobbat natt.

 

Jag har diskat och plockat som vanligt. Ska snart gå ut och gå en runda tänkte jag. Det är så fint väder idag.


-Vanessa.

Det blev inte Partik som åkte ut igår från BB. Utan Vanessa. På ett sätt är det ju bra att hon åkte ut. Så kan ju Patrik åka ut nästa vecka. Eller vad tycker ni?


-15 april.

Igår blev det bestämt att min syster Emma ska komma upp till oss den 15 april för då har hon lov. Sen åker vi ner tillsammans med bil den 21. Ska inom Ullared har vi tänk. Och Mario passar Kerstin & Tommy.

 


-Vem åker ut ur BB ikväll?

Dom nominerade är följande:

Patrik, Vanessa & Rodney.

 

Jag själv hoppas ju på att Patrik åker ut. Han är så jävla grisig. Men jag tror att tittarna vill ha kvar honom för det händer ändå lite i huset när han är där.

 


-Film dag.

Idag händer det väl inte så mycket. Blir lite filmtittande. Det är sånt väder ute idag. Sen är det final i BB ikväll. Mats jobbar 22-06 denna vecka han går på ikväll. Så nu får man sova ensam igen då. Tråkigt. Vet inte riktigt vad vi ska äta idag. Får se vad huset har att erbjuda.


-18500kr & inte ett öre som tack.

Igår var vi till Säffle och åt smörgåstårta. Jag fixade så Kerstin fick sålt sin dammsugare hon fick 18500kr för den. Jag fick inte ett öre av dem pengarna. Inte något som tack för hjälpen. Känns lite tråkigt. Men då vet man det. Att när man hjälper till så är det inte värt ett skit. Men så är det.

 

Innan Säffle var vi på marknad i Skoghall och sen var vi in om biltema och köpte spolarvätska. Efter det bar det iväg till Säffle. Sen efter det åkte vi till Kil med dammsugaren för att Kerstin inte hade koll på sina papper. Det är ju inget ovanligt.


-Skoghall & filmregister.

Började göra om filmregistret igår så jag ska fortsätta med det tills Mats vaknar.

 

Idag ska vi till Skoghall på marknad. Vädret är inte speciellt bra om jag säger så. Så vi får se när Mats gå upp om han ändå vill åka. Nu ska jag snart gå och äta lite frukost tänkte jag.


-Bokhylla & Netto.

Igår var vi till Netto i stan och kollade, sen så in om Ö&B där köpte vi tvättmedel och såna saker. När vi kom hem så stod det ett gammalt par utanför huset med kärra och väntade på oss. Dom skulle hämta bokhyllan. Dom hade kört från Hagfors verkligen jätte trevliga.

 

Vi hade en riktigt mysig kväll igår. Mats var väldigt trött som vanligt och somnade efter BB. Då gick jag också och la mig. Tråkigt att vara uppe själv.


-Ris & köttfärssås.

Idag ska jag göra köttfärssås och ris. I helgen vet jag inte vad det blir. Idag ska vi nog till Ö & B skulle jag tro. Skulle dit igår egentligen men det blev inte för att bilen krånglade. Mats sluta 14 idag tänkte jag skulle ha klart maten ca halv tre. Sen ska vi inte till stan och hämta en sak till min lillebror. Efter det så vet jag inte vad det blir. Vet att det kommer ett äldre par ikväll och ska köpa tv-bokhyllan.